Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a on taki puchaty i tak sie meczy.... postaram sie go wyczesac, gdy bede nastepnym razem :)

kizi moze przydaloby sie jakis sprzet strzyzacy skombinowac? zebysmy mogly psy ciachac w schronie? taki, co da rady na taka siersc, jak ma Rufi. zwykle nozyce u niego sie nie sprawdza, zajechac sie mozna. moze jakas maszynka??

Posted

ja strzyge swoje psy na lato taka "niewarczaca" zeby sie nie bały ale to sie szybko zapycha, zacina i zaraz jest tępe i do niczego....
Takie nieprofesjonalne sie nie nadaja!

Posted

Oj Rufiku ale nam poleciałeś w dół.

Psiak już cały skołtuniony, nhic nie widać po kory ostatnich staraniach i wyczesywaniach.
Nie chciał wyjsc z budy jak ostatnio ale jak podeszła Pani pracownik to do niej podszedł. Pozłoscil sie trochę na nowych kolegów ale tak niegroznie.

Rufi ma 2 nowych kolegów w boksie i "starego" już kolegę, pięknego DONka, który boi sie niesamowicie.

Rufikowi by sie koniecznei nowe ogłoszenia przydały. ALe do tego tzreba koniecznie nowy tekst bo z tym sie już nic nie da zrobic.
Moze uda mi sie niedługo trochę popromowac chłopaka w necie.

A tu tylko 2 fotki:

Posted

czy ktoś mógłby pomoc z nowym tekstem dla Rufika to go trochę poogłaszam -na stary już nie można bo się duplikuje.
Roboczo zrobiłam taki ale nie jest najlepszy:

Rufi jest pięknym, nieszczęśliwym psem, jednym jakich wiele w dolnośląskich schroniskach.

Rufi przebywa w kojcu z dużym sędziwym psem, żyją sobie zgodnie. Jednak jest to boks na samym końcu schroniska, gdzie rzadko zapuszczają się odwiedzający, bo w międzyczasie wybiorą już czworonożnego przyjaciela. Rufi mimo swej nietypowej urody ma więc małe szanse na adopcję.

Jeśli już widzisz to ogłoszenie tak wspaniałego i nietypowego psiaka, chyba teraz nie odwrócisz wzroku? Rufi z pewnością będzie wdzięczny do końca swego życia i odpłaci za okazane dobro po stokroć.

Rufi jest dużym psem (jak kaukaz)
Ma około 60cm w kłębie. Jest spokojny i towarzyski.
Wiek ok 5 lat.
Szczepienia: p/wściekliźnie. Rufi jest zaczipowany.
Sierść; Szorstka, srebrna, wymaga czesania.

kontakt
664 532 841
[email protected]

Posted

mowie Ci, ze on taka lekka grzywke na oczach dostal
tego psa trzeba regularnie czesac
postaram sie nastepnym razem, jak bedzie wiecej czasu
siedza teraz w boksie we 4, 2 duze i 2 sredniaki mniejsze. sporo ich tam

Posted

nic nie trzeba uzganiac. wrzucac trzeba, gdzie tylk osie da kazdego psa :)
ja tam bylam na watku, a choroba o rufciu nie pomyslalam....... glupia ja

czy jest na kudlaczach to ja nie wiem, moze kizimizi go wysylala...

Posted

kora78 napisał(a):
nic nie trzeba uzganiac. wrzucac trzeba, gdzie tylk osie da kazdego psa :)
ja tam bylam na watku, a choroba o rufciu nie pomyslalam....... glupia ja

czy jest na kudlaczach to ja nie wiem, moze kizimizi go wysylala...

taaa na kudłaczach juz chyba jest

• 2 weeks later...
Posted

w sumie dla mnie to on ani puchacz ani kudłacz to po prostu Rufi :)

ps.
a jaets watek "puchaczy" na dogo? bo on na kudłacze byłw rzucany (tak mi sie bynajmniej wydaje).

Posted

wilczek007 napisał(a):
Rufi!!! kurka wodna , moja sunia jest twoja miniaturą!!! nie no...Narazie podniose a potem gdzies porozgłaszam.

dzieki za podrzucenie ale za pomoc ogłaszaniu bedziemy baaaardzo wdzieczni :)

• 2 weeks later...
Posted

Cioteczki, błagam, zajmijcie się pakiecikiem, ja wyślę kaskę (na jakie konto?). Trafił mi się tymczasik - dodatkowe 4 spacerki (przy tych upałach!), wizyty u weta (psiak po kastracji), po drodze sunia z pościeranymi poduszkami w przednich łapkach znaleziona pod krzakiem. Nie wyrabiam. Znalazłam coś takiego:

http://www.dogomania.pl/threads/191397-Bazarek-ogłoszeniowy-na-leczenie-chorych-kociąt

Cenne, bo nie ma kolejki.

Posted

a dzis chlopaka odwiedzilysmy. on jest ogromny!! i tyle ma juz siersci wylazacej. grzywke na oczach dostal lekka. w kojcu ma 2 sredniaki i jednego tez duzego psa, ale ardzo grzecznego. jeden sredniak bojazliwy, drugi niestety zaczepny. rufi mu zabki pokazuje, a na nas przy kracie ostro szczekal i balabym sie go poglaskac