Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie jest chory
nie jest gryziony
nie jest ideałem charakterologicznym
niewiele o nim wiemy

siedzi w ostatnim kojcu, to moze być punkt zaczepny

a może: zanim straci nadzieję? Rufi na tyłach schronu

Posted

kizimizi napisał(a):
Tekst krótszy (trochę mój, sporo z tekstu Kory)

W zimnych i przepełnionych schroniskach mieszkają miliony samotnych i przerażonych psich serc. Zapomniane przez swoich opiekunów, porzucone i anonimowe czekają każdego dnie na człowieka, który odmieni ich los. Czekaja na lepsze życie ....
Jedną z takich psich dusz jest pięcioletni Rufi.

Rufi wylądował w schronisku, w czasie mroźnej zimy. W zimnym, betonowym boksie, z grupą obcych psów, choć dzięki Bogu niekoniecznie agresywnych. Z obcym człowiekiem przynoszącym tylko strawę. Z innymi ludźmi, obcymi, z rzadka zachodzącymi przed jego boks, rzucającymi przelotne spojrzenie i obojętnie przechodzącymi dalej, zabierając ze sobą szansę dla Rufisia...

Rufi mimo swej nietypowej urody ma małe szanse na adopcję. Jest psem dość dużym, ma około 60cm w kłębie. Sierść ma szorstką, popielatą co wymaga nieco pielęgnacji w obecnej chwili. Rufi gubi teraz sierść, przez co tworzą się kołtuny i dredy na grzbiecie psa.
Rufi ma czujne uszy, śmiesznie stojące do góry, jak u nietoperza [FONT=Wingdings]J[/FONT]
Jest przyjazny i towarzyski, jednak potrafi bronić swojego nowego terenu. Czasami obszczekuje obcych, machając przy tym ochoczo ogonkiem. Daje się głaskać, potrafi być przemiły.

Szczepienia: p/wściekliźnie
Sierść; Szorstka, srebrna, wymaga czesania.

[FONT=&quot]Jeśli widzisz to ogłoszenie [/FONT][FONT=&quot]nie bądź obojętny, nie odwracaj wzroku! Rufi z pewnością będzie wdzięczny do końca swojego życia. Pokochaj Rufiego a on pokocha Ciebie![/FONT]

[FONT=&quot]Kontakt:[/FONT]
[FONT=&quot]664 532 841[/FONT]
[FONT=&quot][email protected][/FONT]

ojej i tak długi jest ten tekst...Pomoge chętnie z ogłoszeniami,ale przypuszczam ze na niektórych stronach ogloszeniowych cały nie przejdzie,bo juz tak mialam ...Moge jakos skrócic w razie czego? Kurcze Rufi jest w 99 proc.podobny do mojej suni...Długo mnie tu nie było, musze mu pomoc...

aa..macie jakies jedno zdjatko z weselszym Rufikiem?Ludziska wtedy szybciej myślą o adopcji...

Posted

dziękujemy za chęc pomocy i ogłąszania :)
tekst można zmieniać, według uznania :)
carolina i jak z tym tytułęm? pomyślałaś coś??

fotek nie mamy innych, wszelkie najleposze są tutaj

Posted

[quote name='sunnivaa']ojej i tak długi jest ten tekst...Pomoge chętnie z ogłoszeniami,ale przypuszczam ze na niektórych stronach ogloszeniowych cały nie przejdzie,bo juz tak mialam ...Moge jakos skrócic w razie czego? [/QUOTE]

tnij co chcesz :)

[quote name='sunnivaa']aa..macie jakies jedno zdjatko z weselszym Rufikiem?Ludziska wtedy szybciej myślą o adopcji...[/QUOTE]

nie, zawzse najlepsze fotki są na wątku. Chyba zebym wrzuciła cos na inna stronę i zapomniała w 1 posci link dodać ale wątpię. Zaraz sprawdzę

Posted

moim zdaniem niepodobny. MA siersc za krótka i kufa jest zupełnie inna. Ale smieszny ten pikardejczyk, jego uszy :)

DZiekujemy za dodatkowe ogłoszenia :)

Posted

moim zdaniem podobny
ja bym pisała w ogłoszeniach, że ciut podobny do tego psa
choć szukanie na siłę jakiejś rasy nie jest potrzebne, bo taki rasowy pies, rzadki w schronie by nie siedział

ale szorściak, szary, onkowaty. Rufi ma krótszą sierść, ale na niektóych fotach te psy są całkiem podobne do Rufiego

dzięki za ogłoszenia!!!! :)

Posted

nie szukałam na siłe, mam podobnego psa jak ulał do Ruficzka wiec juz kiedys czytałam o pikardyjczykach.Tą rase mało kto zna z resztą to moze nie ma po co pisac w ogłoszeniach nawet jakby był bardzo podobny...

Posted

eh to chyba nie robi roznicy specjalnie. Bo jak sie w tytule napisze pies w typie rasy... to ludzi wejda i zobacza jak to wygląda ale jak w serce nie zapadnie to mogłybysmy nawet napisać, ze złote jajka znosi i tak by go nie wezmie.
Miejmy tylko nadzieje ze w koncu w oko wpadnie.

A Kora kto z nim teraz jest w boksie skoro Dylana nie ma?

Posted

jak pisałyśmy w ogłoszeniach boksiowego psa, że bokser, to oglądalnośc ogromna, a ani jednego tel. bo do boksera mu brakowało, a jak ktoś szukał bosera to on się nie podobał. ale może jako kundelek się spodoba bardziej, bo on taki boksiowaty :D

myślę, że jest sens podciągać pod popularną rasę (choć w powyższym przykłądzie to się nie sprawdziło), ale nie doszukiwać, bo niewiele to daje :(
można coś wspomnieć, w treści już, że podobny, ale nie w tytule, by zainteresować.

Rufi teraz samiutki w boksie. Nie ma juz Dylana, ale to już ze 2 tyg i od niedawna nie ma już tego drugiego, nowego. Jest sam.
Potem dam fotki

Jest gruby i strasznie się leni, strasznie! obszczekiwał mnie bardzo

Posted

no i rufi wyczesany na glan :)
grzeczny okropnie!!
ani nie pisnął, ani nie warknął

jak się okazuje jest z jednym psem, bojaźliwym w kojcu, któy się ciągle chowa, też sporych rozmairów

mam łądne fotki rufiego wyczesanego, poza kojcem\
potem dodam

grubasek jest, grubokościsty
i sierść ma strasznie gęstą, puszystą

kołtuny wyczesałam i w sumie to było najgorsze. miał je już, jak był na kwarantannie, dawno czesany nie był. poza tym strasznie się nie leni

patrzeć w oczy nie chciał, w obiektyw, ale fotki ma łądne :)

Posted

nie mam pojęcia, dokąd...
tak nic nie dało się zauważyć po zachowaniu
grzeczny był przy panu, ani razu mi nie warknął, potulny, uszka położone, na wołanie nie chciał w obkiektyw patrzeć
spokojny był i ziajał- stres

wielkością to do ogrodu się nadaje. mieszkanie duże musi być

Posted

nie widać
kiedyś ktoś tam dzwonił do kizi, ale na 1 tel się skończyło
i to po starych fotach

a tu wciąz debata, jaki tytuł, urwała się
czas się ruszyć, a nie myśleć 2 tygodnie
kizi zmień tytuł.
Ja chcę, żeby usunąc słowo kudłaty, bo on kudłaty nie jest, a puchaty. nie ma kudłów, nie ma grzywki. Jest puchaty.
Puchaty Rufi szuka domu, choćby ogłoszeń. Taki tytuł daj

Sam tytuł psu ds nie znajdzie, ale czepić się do czegoś trzeba ;P

Posted

[quote name='kora78']
a tu wciąz debata, jaki tytuł, urwała się
czas się ruszyć, a nie myśleć 2 tygodnie
kizi zmień tytuł.

[quote name='kizimizi']zmienie tylko podsuncie jakeis propozycje bo ja mam teraz taki czas, ze nie w głowie mi to.

[quote name='kora78']Sam tytuł psu ds nie znajdzie, ale czepić się do czegoś trzeba ;P
Chcesz żebym to wpisała w tytule? Serio?

Nikt chyba nie traci zcasu na myślenie. Jak sie ktos nie odzywa i nei pisze głupot to przeważnie oznacza, ze cos robi. JA chwilowo nie mam czasu porobic psom ogloszen -niestety -a mam zamiar allegro wznowic.
Rufi ma gumtree bo to zawsze odnawiam i wczesniej dziewczyny poogłaszały go trochę.

[quote name='sunnivaa'] porobiłam troche ogłoszen bo miałam dostep do kompa;
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-kudlaczek-Rufi-bardzo-chce-oddac-ludziom-swe-serce-W0QQAdIdZ203583212

http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/psiaczek-rufi-pragnie-podarowac-swe-serce-czlowiekowi/15337

http://www.morusek.pl/ogloszenie/20672/kudlaczek-Rufi-pragnie-oddac-serce-za-milosc-czlowieka/

http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,15427,Lw==.html

http://www.eoferty.com.pl/kudlaczek_rufi_czeka_na_swoj_kochajacy_dom_184436.html

http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/4800/kudlaty_psiaczek_rufi_czeka_na_swoj_dom.php

euroanimal.pl (po moderacji)

Kora nie am co sie spodziewać, ze osoby co robią ogłoszenia same znajda wątek i zaoferują pomoc. jeśli wiesz kto ogłasza psiaki to wyslij im pm z prosba o pomoc i zapros na watek

Posted

nie wiem kto ogłąsza psiaki. nigdy na to uwagi nie zwracałam, jaka osoba, jaki nik nam pomaga

podałąm przykłądy do tematu, te cytaty wyrwałaś z kontekstu. w nich nie ma propozycji tematu, a propozycje już 2 razy podawałąm. wybierz coś i wstaw, ok?

Posted

ja robie ogłoszenia w miare jak tylko jest czas...ale zła jestem ze tak mam go mało, bo albo internetu brak pod reką albo praca i ledwo tu jestem czasem...
hm...mi się tam tytuł podoba, czy to takie ważne ze on nie kudłaczek a puchaczek?...Jak tam chcecie:lol:.
dzis siąde i troche ogłoszonek znów porobie.

Posted

kizimizi napisał(a):
Kurcze Rufus jest piekniejszy niz go zapamietalam.

A powiedz mi Kora czy on by sie do mieszkania nadawal czy raczej do budy?

jak to do budy? w sensie, ze do kojca?

Rufus - Ty musisz doopke na kanapie grzac :)