Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wtorkowy wieczór, wyjątkowo ponury, zimny, wietrzny, zaczynał akurat padać śnieg. Coś mnie tknęło ,aby zajść do koleżanki na sąsiednim podwórku. Stoję, czekam i nagle coś przebiega za mną. Usiadło to coś pod blokiem, na stercie usypanej z resztek śniegu. I się patrzy...

Bez zastanowienia zaczęłam powolutku, aby cosia nie wystraszyć, iść w jego stronę. Coś zamarło. Bez ruchu, i ja i ono, zastanawialiśmy się co zrobić. Zapaliło się światło na klatce, i widzę, że to kotek. Malutki, szary kotek. Dreptał w miejscu łapkami, to pewnie z zimna. Zaczęłam mu się przyglądać i szukać kocich wąsów. Ojej.. nie ma :( przypalone wąsokikutki. Mówię do kota "kici kici, chodź koteczku do domku", a ten nic. To ja bęc go i już jest u mnie na rękach. Ale, halo, ktoś mnie gryzie. O co chodzi?

W domu lustracja: na brzuszku kotek ma ranę, paskudną ranę.. Skóra i sierść zaschnięte wiszą, a dookoła rana, już nie taka świeża, bez krwi. Ranki z powyrywanych paznokci, małe, pozasychane ranki na łapkach, ogonku i głowie. I wąsy. A raczej ich brak. Wyglądają mi na przypalone.

Kotek okazał się dziewczynką i otrzymał imię Genevieve.

Pędzimy teraz do pani doktor, jak wrócę, wszystko opiszę, wkleję zdjęcia i będę błagać o ogłoszenia

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pani doktor nie obecna dzisiaj:( Jutro dopiero. Jak odpocznie po "spacerku w kontenerku" Kropka ja obfoci.
Kotka mimo napotkanego złego, potulna i spokojna.

Posted

Biedna Kicia..Na pewno ktoś ją dręczył..Sama sobie pazurków nie powyrywała i nie osmaliła wąsków..Że też nie ma sposobu na tych wandali..Podnoszę Kiciunię i trzymam za nią kciuki..Dobrze ,że na Was trafiła, teraz już na pewno nic złego jej nie spotka..

Posted

Dziękuję Wam za obecność na wątku :) kicia ma się dobrze, pobrykała po moim łóżku, jak normalny, mały kotek:) ranka jej aż tak bardzo nie przeszkadza,żeby miała być osowiała. Czuje się coraz pewniej ;) wklejam na szybcika kilka zdjęć, próbowałam zrobić zdjęcie tej rany, ale wyszło jak wyszło.. Jutro po szkole lecimy do weta

padamy na pyszczki, dobranoc :)

Posted

A więc tak: kicia miała fest zdartą skórę, ale to było już dosyć dawno i teraz już jest strup, a dookoła niego blizna. Musimy poczekać aż strup sam odpadnie, mam go przemywać do drugi dzień ciepłą wodą.
Łapki w złym stanie. Poodmrażane poduszeczki i kostki. Pani doktor powiedziała, że wygląda to tak jakby kicia jak była mniejsza miała połamane paluszki i chodziła na tych kostkach, dlatego są odmrożone. Po za tym łapki mam wyczyścić, pomoczyć w ciepłej wodzie i wytrzeć, i tak kilka razy aż będą czyste.
Część wąsów Genevieve jest spalona, a część... obcięta. Tak samo jest z jej brwiami, są obcięte, przez co Kitka ma zaburzoną równowagę. W uszach było wysypisko śmieci, ale już jest lepiej. Trochę kicha, więc dostała zastrzyk domięśniowy z antybiotykiem ogólnie działającym. Jak nie przestanie kichać to mamy receptę na Unidox

Posted

[quote name='maciaszek']Biedne maleństwo. Kto jej coś takie zrobił? :([/QUOTE]
Tego zapewne nigdy sie nie dowiemy, bo oczywiście nikt nic nie widział....
Maciaszek, nie wiesz może kto mógłby pomóc mi z ogłoszeniami?

Posted

Wariatów i zboczeńców nie brakuje. Ostatnio odłowione u nas kociaki miały poprzycinane na okrągło uszka, 0poobcinane wąsy i wygoloną skórę nad ogonem, taki paek jak od maszynki; od nasady ogona ku górze, jakieś 15cm.
Boję się myśleć, ze mógł to być jakiś wet - amator...

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Cita dalej szuka domu. Jestem przed egzaminami, dlatego nie mam nawet czasu zajrzeć tutaj, a co dopiero zrobić ogłoszenia :( pisalam do trzech osób w sprawie ogłoszeń, ale cisza. Jutro wrzucę nowe zdjęcia. Cicia już jest zdrowa, wszystko się zrosło i po ranach nie ma śladu

• 4 weeks later...