Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JA I AMSTEL WLASNIE WYBIERAMY SIE DO IRLANDII JUTRO CZEKA NAS DUUUUZA DLUUUGA PODROZ....OBAWIAM SIE TYLKO CO Z NASZYM PASZPORTEM , TE GODZINY MNIE ZABIJA CZY TO MA BYC PRZED WJAZDEM NA PROM CZY PRZED WJAZDEM DO IRLANDII? W kazdym razie juz w poniedzialek moj psiako obasiusia piekna zielona wyspe hurrraaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

amstel napisał(a):
JA I AMSTEL WLASNIE WYBIERAMY SIE DO IRLANDII JUTRO CZEKA NAS DUUUUZA DLUUUGA PODROZ....OBAWIAM SIE TYLKO CO Z NASZYM PASZPORTEM , TE GODZINY MNIE ZABIJA CZY TO MA BYC PRZED WJAZDEM NA PROM CZY PRZED WJAZDEM DO IRLANDII? W kazdym razie juz w poniedzialek moj psiako obasiusia piekna zielona wyspe hurrraaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ależ się Amstelkowi trafił wspaniały dom!
A może zabierzecie mnie ze sobą? :razz:

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
ależ się Amstelkowi trafił wspaniały dom!
A może zabierzecie mnie ze sobą? :razz:

i mnie i mnie bo pogłębia mi się alergia na kaczki :placz:

powodzenia i dużo szcześcia w tym pięknym kraju (moje marzenie....)

Posted

Witamy , cala nasza rodzina ( ja , moja polowka i nasz piesio) na wyspie juz od kilku dni. zdam relacje zdjeciowa , jak tylko podlacze internet w domu , narazie korzystam z lask kafejek internetowych. :) Podroz przebiegla prawie bezbroblemowo , moj Amstello mnie mile zaskoczyl w samochodzie przespal cala podroz jak dzieciatko . co do godzin w paszporcie , jakos zaspecjalnie uwagi na to u mnie nie zwrocili , interesowala ich tylko kolejnosc wszystkich czynnosci i numer czipa amstelka.:loveu: Za to prom , i warunki przewozu psa to makabra , jak to zobaczylam to az sie poplakalam . Jedyny renomowany przez irlandzkie wladze przewoznik a taka kupa ( przepraszam za wyrazenie ale az do tej pory mna trzepie ) , metalowa klatka , przy samochodach , smrod , zimno...szkoda slow. dalam mu koc , i schodzilam co chwila , Biedny psiak przezyl traume ( biorac pod uwage ze jednak zza krat go wyciagnelam) . Na fdodatek zlego prom mial opoznienie 12 godzin i ani slowa przepraszam nikt nie uslyszal . takze sam prom to jakies 29 godzin. :angryy: :angryy: :angryy: ale.......amstelek wkoncu ma duuuzy ogrod na ktorym moze biegac do woli , calymi dniami ( moze schudnie bo podczas 2 miesiecy u "babci" przybralo sie mu 3,2 kilograma...teraz czeka go odchudzanie ;) ) i najwazniejsze ze jezt z nami, jest jeszce jedno----musze go nauczyc szczekac po irlandzku hahahaha:eviltong:

Alfa, Anilla zapraszam lozek u mnie pod dostatkiem :) takze dziekuje cioteczki za trzymanie kciukow, Katcherine tobie to sie nalezy buziak olbrzym.

Hau od amstelka( powiedzmy ze po irlandzku....a propos kaczek , amstelek pieknie je pogania :multi: - swoj chlop wie na co chlapac zebiskami :lol: )

Posted

Najważniejsze że już jesteście w komplecie! Amstel już tyle przeszedł że dla niego prom z pańcią to była pestka;)
Nawet myślałam ostatnio nad wyjazdem do Irlandii do pracy w stadninie ale potem znalazłam pewien artykuł na ten temat w magazynie Volta i nieco mnie zmroziło...

amstel napisał(a):

Alfa, Anilla zapraszam lozek u mnie pod dostatkiem :)

Anilla, jedziemy?!!! :cool3:

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):

Anilla, jedziemy?!!! :cool3:

już się pakuję ;)
a tak na serio kiedyś tam pojade na pewno bo w końcu po to są marzenia żeby je spełniać...

Posted

tak , tak marzenia zawsze musza sie spelniac...czego wszystkim wam zycze..............
Katcherine ten buziak...............za ciagla obecnosc na watku amstela , i popmocy :) wszystkim ciotkom naleza sie buziaki wielkie ,

jestem taka szczesliwa ze szok :loveu: