Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgłosiłam małą Marysię do Mikropsiaków w potrzebie :
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-POTRZEBUJEMY-OGLOSZEN-PROSIMY-O-POMOC?p=14243774#post14243774[/URL]

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karolina_g_k']a super :)
może ją jeszcze na parówki wrzucić? Widziałam gdzieś taki wątek, a ona bez dwóch zdań jest parówkowa :)[/QUOTE]

Koniecznie :D

Posted

A ja nie wiedziałam, ze Karolinka mieszka w Ursusie :) Myślałam, ze w Warszawie (hi, hi:))

to suczynka trafiła rewelacyjnie, miała szczęście.
Tylko czy ona nie jest juz w wieku "sterylkowym"?

Posted

Esperanza mówi, że sterylka za ok miesiąc jak wzmocni się po szczepieniach i przejsciach wszelkich. Na wypadek mozliwych niespodzianek miala USG i ciazy cale szczeście brak.

Malgosiu Ursus jest dzielnicą Warszawy :)

Przytargalam sunie mojej mamy. Teraz wychodza na spacer razem i od razu jest zmiana w zachowaniu sierotki. Juz zalatwia sie na dworku :). Oczywiście stosunek do psów także świetny. Ona jest do calego świata nastawiona dobrze-pokornie.
Śpi wlasnie na podusi wywalona do gory kolami ;)

Posted

No proszę! Cieszę się, że sunia dobrze sobie radzi w kontaktach z innymi psami. Dla mnie to miłe zaskoczenie, po tym co się działo w niedzielę, gdy ją jayo łapała. :-)

Posted

Zaczepia suczke mojej mamy. Tańczy kolo niej, chce sie bawić. Ale, że owa suczka to ruda zolza ;) to jak ma juz dośc potrafi warknac i wtedy Bajka-Marysia natychmiast odpuszcza i idzie na swoje poslanie. No i tak lezy i smetnie lypie urazona ;).
Ona naprawde szybko lapie wiele rzeczy. Szelki tez nie sa juz żadnym problemem, zachowuje się jakby sie w nich urodzila.
Jesli nie wyjda po drodze żadne niespodzianki to będe mogla stwierdzic, że mam niebywale szczescie bo trafiaja mi sie tylko tymczasy-idealne :)

Posted

Noc totalnie spokojna. Mala bez problemu wytrzymala od wczorajszego spaceru do dzis do rana. No i dzis znów spacer zaliczony :)
Mysle więc, że najwieksza cześć nauki czystosci mamy juz za sobą.
Apetyt dopisuje, humor też. Bawi sie przytula, a przy tym wszystkim jest bardzo delikatna i karna.
Oczywiście wzmacniam ja pozytywnie i smakolykami i glaskaniem. Nagrody dzialaja cuda, a ona ladnie potrafi skupic sie na czlowieku.

Posted

[quote name='esperanza']Mniód na moje serce ;-)
[/QUOTE]

Na moje też, uwierz mi ;)
Mialam pelno obaw, cale szczeście zupelnie nieuzasadnionych.
Sunia nadaje sie wszędzie. Do domu z dziecmi, z kotami, z innymi psami, suczkami. To na prawdę, delikatna, slodka, a przy tym radosna psina. Nie jest nachalna, uparta, zaborcza.
Taki podrostek, ktorego mozna wspaniale ulozyć :)

Posted

U nas wszystko dobrze;)
Bajka zachowuje juz czystość i to wychodzac tylko 4 razy dziennie. Spokojnie zostaje sama, nie placze, nie niszczy.
To naprawde totalna oaza łagodności. Ale potrafi tez dac czadu, biegać skakac jak królik, machac doopka na wszystkie strony.
Czas wziąść się hurtowo za ogłoszenia :)

Posted

[COLOR=DarkRed][B]Proszę zagłosujcie na schronisko w Kruszewie w ankiecie do konkursu na KrakVecie!
[U][url]http://www.dogomania.pl/threads/181512-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-marzec-pomA-A[/url][/U]

[/B]W schronisku jest ponad 380 psów i kilkanaście kotów, a tylko w poprzednim tygodniu przybyło 17 zwierzaków. Właściciele schroniska mimo przepełnienia bardzo dbają o psy i koty, ale jest znaczne przepełnienie.[/COLOR]

Posted

A ja sobie myślę, że serce we mnie jakos sie ociepla - bo mała po prostu "dała " mi sie zlapac. A tak sie balysmy, zeby jej nie wpedzic pod zaden samochod, pedzacy droga. I tak płakała ..
Dała sobie i nam szanse, dziewczynina kochana :-)

Marysia to moje drugie imie :-) I niech ta mała szybciutko znajdzie dom dla Maryś przeznaczony ..

Posted

[quote name='jayo']A ja sobie myślę, że serce we mnie jakos sie ociepla - bo mała po prostu "dała " mi sie zlapac. A tak sie balysmy, zeby jej nie wpedzic pod zaden samochod, pedzacy droga. I tak płakała ..
Dała sobie i nam szanse, dziewczynina kochana :-)

Marysia to moje drugie imie :-) I niech ta mała szybciutko znajdzie dom dla Maryś przeznaczony ..[/QUOTE]

Az mi serce zamiera jak sobie wyobraze co przezywalyscie lapiac Marysie... ryzyko bylo ogromne, rownie dobrze mogla uciec na ulice i zginac na Waszych oczach... rany, jak dobrze, ze Wam zaufala. Marycha jedna, tyle strachu napedzila ciotkom! :shake:

Posted

Podnosze

Przy okazji zapraszam na bazarek - filmy na DVD tylko za 5 zł !!
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/181236-Bazarek-dla-Dollynki-na-utrzymanie-w-DT-Filmy-na-DVD-koniec-21-03-2010-do-20-00"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1812...-2010-do-20-00[/COLOR][/URL]