Jump to content
Dogomania

Fajtek - łysy , niewidomy , brzydki ...BEZ SZANS :(:(:(

Recommended Posts

Posted

Fajtuśka...nie powiem,że nie widać,że potrzebujesz pomocy i opieki...potrzebujesz!Bardzo!
Jednak patrząc na te zdjecia widać,że wigor,pęd do poznawania,radość...to wszystko masz...i dlatego będzie dobrze...dlatego już jesteś piekny w swym styranym ciałku! Piękny,proporcjalny,z gracją w ruchu i przecudnym umaszczeniu...hienka kochana malutka...wykorzystaj szansę chłopiku!!!!

[URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6f3b0027a41f897f"][IMG]http://images37.fotosik.pl/285/6f3b0027a41f897fm.jpg[/IMG][/URL]

ps...muzzy-Ty wiesz!

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']ps...muzzy-Ty wiesz![/QUOTE]
:):):)
A Ty i wszyscy Dogomaniacy mam nadzieję, że wiecie, że pod względem psiofotograficznym zawsze możecie na mnie liczyć :)

Posted

Fajtuś jest jak Belmondo ;)-tak brzydki ,że aż PIĘKNY! I bardzo wzruszający z tym swoim wigorem i radością życia...
Fotki-przecudnej urody ! Boleśnie przeżywam w tym momencie fakt,że mieszkam jednak dosyć daleko od Lublina i nie mogę poprosić Muzzego o podobne-dla naszych schroniskowych biedulców.

Posted

Zdjęcia śliczne! Muzzy, dzięki!!!
No to co, lecimy z ogłoszeniami?? Ja mu zrobię:
1. adopcje.org
2. alegratkę
3. cafeanimal
4.gumtree
5.eoferty

Najważniejsze jest jednak allegro!
Wyróżnione kosztuje 12 zł + miniaturka i wystawienie 30 gr.
Czy mamy sponsora? Ja mogę wystawić, ale ktoś musi opłacić, bo ja na razie wystawiam regularnje mojemu tymczasowi i razem z wetem trochę mnie to wynosi. Czy ktoś się zlituje?
Pliiiissss

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Zdjęcia śliczne! Muzzy, dzięki!!!
No to co, lecimy z ogłoszeniami?? Ja mu zrobię:
1. adopcje.org
2. alegratkę
3. cafeanimal
4.gumtree
5.eoferty

Najważniejsze jest jednak allegro!
Wyróżnione kosztuje 12 zł + miniaturka i wystawienie 30 gr.
Czy mamy sponsora? Ja mogę wystawić, ale ktoś musi opłacić, bo ja na razie wystawiam regularnje mojemu tymczasowi i razem z wetem trochę mnie to wynosi. Czy ktoś się zlituje?
Pliiiissss[/QUOTE]

Ja też proszę...

Posted

a czy mamy jeszcze oprócz fotograficznego talentu Muzzy`ego też talent do pisania wyciskaczy łez?? Wydaje mi się, że najlepszym "chwytem" w wypadku Fajtuni będzie wzięcie na litość, przedstawienie ile przeżył i jak bardzo potrzebuje człowieka. Ja miałam taki text fajny, ale przy obecnym dogo nie jestem w stanie go odnaleźć. Choć dla Fajtuchy postaram się choćbym miała całą noc siedzieć i szukać :)

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']a czy mamy jeszcze oprócz fotograficznego talentu Muzzy`ego też talent do pisania wyciskaczy łez?? Wydaje mi się, że najlepszym "chwytem" w wypadku Fajtuni będzie wzięcie na litość, przedstawienie ile przeżył i jak bardzo potrzebuje człowieka. Ja miałam taki text fajny, ale przy obecnym dogo nie jestem w stanie go odnaleźć. Choć dla Fajtuchy postaram się choćbym miała całą noc siedzieć i szukać :)

jeśli możesz zrobić i wyróżnić to allegro - wyciskacz łez z fotami Muzzego, to poproszę, ja wpłacę na ten cel 14 zł, proszę o konto na pw.

Tylko na kogo ma być w ogóle podany mobilny i wiarygodny kontakt w ogłoszeniach???

SdZ_Lublin, miał Fajtek w końcu tą konsultację u dr. Balickiego?

Na co on jest dokładnie chory jeśli chodzi o oczy? Wiadomo już coś czy nic? Bo jak ktoś zadzwoni o Fajtka, to na pewno też będzie o to pytał, nie możemy takiej osoby odesłać z kwitkiem.

Poza tym musimy mieć pewność, że Fajtek nie cierpi, że nie bolą go te oczy - trzeba go zdiagnozować i w to co jest możliwe - leczyć. W razie czego się złożymy, jakoś tą kasę pozbieramy, bazarki porobimy ale konsultacja, diagnoza i leczenie, to konieczność w tym wypadku.

Muzzy, dzięki za poświęcenie czasu i zrobienie Fajtkowi fotek:loveu::loveu::loveu: Doceniamy to!:lol:

Posted

Bico, dzięki w imieniu naszego bohatera.
W takim razie czekam na informację jakie dane - telefon i miejsce pobytu podać w alegro i je wystawię. No chyba żeby poprosić Isadorę, ona robi piękne allegra, i myślę, że zapłacone bez problemu wystawi.

Posted

[quote name='Rodzice Maciusia :)']Bico, dzięki w imieniu naszego bohatera.
W takim razie czekam na informację jakie dane - telefon i miejsce pobytu podać w alegro i je wystawię. No chyba żeby poprosić Isadorę, ona robi piękne allegra, i myślę, że zapłacone bez problemu wystawi.

na razie i tak trzeba czekac na dane kontaktowe...Fajtek jest w Lublinie, to wiem;)

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Nic mądrego nie mam do dodania...zapytam może o te oczka- były konsultowane?

tez juz o to wyzej meczylam;)

Posted

Nie chcę psioczyć, ale od 4 maja kiedy sds lublin była na wątku minęło kilka dni...
Mam nadzieję, że na tym wątku zapomni się o innych nieporozumieniach i będziemy mogli szukać razem Fajtkuniowi domek - bardzo proszę w jego imieniu o podanie wszelkich danych do jego ogłoszeń, szkoda każdego dnia - może jego domek już tęskni za nim...?

Posted

bico napisał(a):
toż mnie niepokoi to milczenie...foty są tyko ogłoszeń nie można robić:( brak namiarów....!

...szczerze mówiąc nie wiem co powiedzieć.Mam nadzieję,że u Fajtusia wszystko dobrze...

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Oj chyba to zbyt optymistyczne :razz::roll::-(

Tak sobie pozytywnie gdybam;) chociaż po aferze na wątku Bruna,który tez był pod opieka SdZ, wszystko jest możliwe. Może stąd ta cisza?

Posted

Boże...co tu taka cisza i brak wieści...i jakiś niepokój...
Sdz...warto napisać co dzieje sie u chłopaczka...warto ogłaszać...warto robić cokolwiek by domek i ludzi mu znaleźć.

• 5 weeks later...
Posted

HALO,HALO,TU FAJTEK!
A w jego imieniu Paweł,tymczasowy opiekun,inspektor SdZ.Ponieważ watek Fajtka został zaniedbany przez osoby które go prowadziły ,postanowiłem zajać się nim sam, tymbardziej że w tej sprawie wiem najwięcej. Przepraszam wszystkich za brak informacji,to wynik "zawalenia " nas wszystkich, braku czasu. Zbyt dużo zwierząt skrzywdzonych przez "ludzi", zbyt mało sił do ich ratowania. Zeby nie było już gadania,ze wiele osób korzysta z nicka "sdz", występuję pod własnym i postaram się w miarę możliwości udzielać informacji o Fajtulu. Fajtek nadal szuka domu,u mnie jest po prostu za ciasno,do adopcji mam też połroczną suczkę " zgarnietą" z jezdni w Świdniku po której biegała z bratem między autami oraz Jożina,połamanego,postrzelanego śrutem psa wyciągniętego z bagna (vide strona SdZ Lublin). Proszę także opomoc w ich adopcji. A Fajtek...w najbliższym czasie idzie do kastracji,niestety,pewnie ze strachu jest agresywny w stosunku nie tylko do niekastrowanego Jożina (ten z racji pourazowego obrzęku wątroby narazie kastrowany być nie może),ale tez w stosunku do kastrowanego Misia, który tez jest po wielkich przejsciach. Fajtek skacze do gardła i oderwać go nie można.Także z tego powodu operacja oczu moim zdaniem nie jest możliwa.Zreszta jest to zdanie dwóch lekarzy wet. do których mam zaufanie oparte na kilkuletniej współpracy przy ratowaniu "zdechlaków" z interwencji. Na razie Fajcio cos tam widzi ale wciąż o cos wali głową (np.goniąc kota...co tez jest problemem) a po operacji cos takiego może zniweczyć wszystko i doprowadzić do kompletnej ślepoty. Nawet przemywanie oka jest niewykonalne,czuje sie zagrożony i gryzie, wyrywa. W tej sytuacji nieodzowne po operacji zapuszczanie kropli jest niemożliwe. Nie podejmę ryzyka totalnego oslepienia psa,co innego jesli nic by nie widział,wtedy nie byłoby nic do stracenia. Ktos pytał o dane kontaktowe,mój numer 518-486-761. A adres Fajtka to Swidnik. Ma do dyspozycji 36 arów dzikiego ogrodu,najchętniej wyleguje sie na słoneczku,szczeka najgłosniej z całej szóstki brytanów. Po prostu zupełnie inny pies niż ta kupka nieszczęścia którą zabieralem z Fajsławic... Niestety,potrzebuje olbrzymiej dawki miłosci którą bardzo zywiolowo odwzajemnia a ja mam oprócz niego całe stadko i brakuje mi nawet rąk, nie mówiąc o czasie, żeby wszystkimi się zająć tak jak tego potrzebują. Dlatego potrzebny mu dom,najlepiej bez innych zwierząt z którymi nie musiałby o nic rywalizować...