zuzlikowa Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Fajtuśka...nie powiem,że nie widać,że potrzebujesz pomocy i opieki...potrzebujesz!Bardzo! Jednak patrząc na te zdjecia widać,że wigor,pęd do poznawania,radość...to wszystko masz...i dlatego będzie dobrze...dlatego już jesteś piekny w swym styranym ciałku! Piękny,proporcjalny,z gracją w ruchu i przecudnym umaszczeniu...hienka kochana malutka...wykorzystaj szansę chłopiku!!!! [URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=6f3b0027a41f897f"][IMG]http://images37.fotosik.pl/285/6f3b0027a41f897fm.jpg[/IMG][/URL] ps...muzzy-Ty wiesz! Quote
muzzy Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='zuzlikowa']ps...muzzy-Ty wiesz![/QUOTE] :):):) A Ty i wszyscy Dogomaniacy mam nadzieję, że wiecie, że pod względem psiofotograficznym zawsze możecie na mnie liczyć :) Quote
jostel5 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Fajtuś jest jak Belmondo ;)-tak brzydki ,że aż PIĘKNY! I bardzo wzruszający z tym swoim wigorem i radością życia... Fotki-przecudnej urody ! Boleśnie przeżywam w tym momencie fakt,że mieszkam jednak dosyć daleko od Lublina i nie mogę poprosić Muzzego o podobne-dla naszych schroniskowych biedulców. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Zdjęcia śliczne! Muzzy, dzięki!!! No to co, lecimy z ogłoszeniami?? Ja mu zrobię: 1. adopcje.org 2. alegratkę 3. cafeanimal 4.gumtree 5.eoferty Najważniejsze jest jednak allegro! Wyróżnione kosztuje 12 zł + miniaturka i wystawienie 30 gr. Czy mamy sponsora? Ja mogę wystawić, ale ktoś musi opłacić, bo ja na razie wystawiam regularnje mojemu tymczasowi i razem z wetem trochę mnie to wynosi. Czy ktoś się zlituje? Pliiiissss Quote
zuzlikowa Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Zdjęcia śliczne! Muzzy, dzięki!!! No to co, lecimy z ogłoszeniami?? Ja mu zrobię: 1. adopcje.org 2. alegratkę 3. cafeanimal 4.gumtree 5.eoferty Najważniejsze jest jednak allegro! Wyróżnione kosztuje 12 zł + miniaturka i wystawienie 30 gr. Czy mamy sponsora? Ja mogę wystawić, ale ktoś musi opłacić, bo ja na razie wystawiam regularnje mojemu tymczasowi i razem z wetem trochę mnie to wynosi. Czy ktoś się zlituje? Pliiiissss[/QUOTE] Ja też proszę... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 a czy mamy jeszcze oprócz fotograficznego talentu Muzzy`ego też talent do pisania wyciskaczy łez?? Wydaje mi się, że najlepszym "chwytem" w wypadku Fajtuni będzie wzięcie na litość, przedstawienie ile przeżył i jak bardzo potrzebuje człowieka. Ja miałam taki text fajny, ale przy obecnym dogo nie jestem w stanie go odnaleźć. Choć dla Fajtuchy postaram się choćbym miała całą noc siedzieć i szukać :) Quote
bico Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']a czy mamy jeszcze oprócz fotograficznego talentu Muzzy`ego też talent do pisania wyciskaczy łez?? Wydaje mi się, że najlepszym "chwytem" w wypadku Fajtuni będzie wzięcie na litość, przedstawienie ile przeżył i jak bardzo potrzebuje człowieka. Ja miałam taki text fajny, ale przy obecnym dogo nie jestem w stanie go odnaleźć. Choć dla Fajtuchy postaram się choćbym miała całą noc siedzieć i szukać :) jeśli możesz zrobić i wyróżnić to allegro - wyciskacz łez z fotami Muzzego, to poproszę, ja wpłacę na ten cel 14 zł, proszę o konto na pw. Tylko na kogo ma być w ogóle podany mobilny i wiarygodny kontakt w ogłoszeniach??? SdZ_Lublin, miał Fajtek w końcu tą konsultację u dr. Balickiego? Na co on jest dokładnie chory jeśli chodzi o oczy? Wiadomo już coś czy nic? Bo jak ktoś zadzwoni o Fajtka, to na pewno też będzie o to pytał, nie możemy takiej osoby odesłać z kwitkiem. Poza tym musimy mieć pewność, że Fajtek nie cierpi, że nie bolą go te oczy - trzeba go zdiagnozować i w to co jest możliwe - leczyć. W razie czego się złożymy, jakoś tą kasę pozbieramy, bazarki porobimy ale konsultacja, diagnoza i leczenie, to konieczność w tym wypadku. Muzzy, dzięki za poświęcenie czasu i zrobienie Fajtkowi fotek:loveu::loveu::loveu: Doceniamy to!:lol: Quote
Ajula Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 strasznie biedny ten psiak, a to pierwsze zdjęcie po prostu rozrywa serce :( Muzzy - dobra robota :) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Bico, dzięki w imieniu naszego bohatera. W takim razie czekam na informację jakie dane - telefon i miejsce pobytu podać w alegro i je wystawię. No chyba żeby poprosić Isadorę, ona robi piękne allegra, i myślę, że zapłacone bez problemu wystawi. Quote
bico Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Rodzice Maciusia :)']Bico, dzięki w imieniu naszego bohatera. W takim razie czekam na informację jakie dane - telefon i miejsce pobytu podać w alegro i je wystawię. No chyba żeby poprosić Isadorę, ona robi piękne allegra, i myślę, że zapłacone bez problemu wystawi. na razie i tak trzeba czekac na dane kontaktowe...Fajtek jest w Lublinie, to wiem;) Quote
zuzlikowa Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Nic mądrego nie mam do dodania...zapytam może o te oczka- były konsultowane? Quote
bico Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 zuzlikowa napisał(a):Nic mądrego nie mam do dodania...zapytam może o te oczka- były konsultowane? tez juz o to wyzej meczylam;) Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Nie chcę psioczyć, ale od 4 maja kiedy sds lublin była na wątku minęło kilka dni... Mam nadzieję, że na tym wątku zapomni się o innych nieporozumieniach i będziemy mogli szukać razem Fajtkuniowi domek - bardzo proszę w jego imieniu o podanie wszelkich danych do jego ogłoszeń, szkoda każdego dnia - może jego domek już tęskni za nim...? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 no i chyba wykrakałam :( Fajtucha, co z nim...? Quote
bico Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 toż mnie niepokoi to milczenie...foty są tyko ogłoszeń nie można robić:( brak namiarów....! Quote
MaDi Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Szkoda,że kolejny raz pojawia się nieprzyjemna sytuacja:shake:,mam nadzieję, że Fajtek ma już nowy dom i stąd ta cisza. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 MaDi napisał(a):,mam nadzieję, że Fajtek ma już nowy dom i stąd ta cisza. Oj chyba to zbyt optymistyczne :razz::roll::-( Quote
zuzlikowa Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 bico napisał(a):toż mnie niepokoi to milczenie...foty są tyko ogłoszeń nie można robić:( brak namiarów....! ...szczerze mówiąc nie wiem co powiedzieć.Mam nadzieję,że u Fajtusia wszystko dobrze... Quote
MaDi Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):Oj chyba to zbyt optymistyczne :razz::roll::-( Tak sobie pozytywnie gdybam;) chociaż po aferze na wątku Bruna,który tez był pod opieka SdZ, wszystko jest możliwe. Może stąd ta cisza? Quote
muzzy Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 No właśnie, cicho tu jakoś... Też czekam na jakieś wieści o Fajtku... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 jak ja to mówie "raczej na pewno" przez Bruna... Quote
zuzlikowa Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Boże...co tu taka cisza i brak wieści...i jakiś niepokój... Sdz...warto napisać co dzieje sie u chłopaczka...warto ogłaszać...warto robić cokolwiek by domek i ludzi mu znaleźć. Quote
cirro Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 HALO,HALO,TU FAJTEK! A w jego imieniu Paweł,tymczasowy opiekun,inspektor SdZ.Ponieważ watek Fajtka został zaniedbany przez osoby które go prowadziły ,postanowiłem zajać się nim sam, tymbardziej że w tej sprawie wiem najwięcej. Przepraszam wszystkich za brak informacji,to wynik "zawalenia " nas wszystkich, braku czasu. Zbyt dużo zwierząt skrzywdzonych przez "ludzi", zbyt mało sił do ich ratowania. Zeby nie było już gadania,ze wiele osób korzysta z nicka "sdz", występuję pod własnym i postaram się w miarę możliwości udzielać informacji o Fajtulu. Fajtek nadal szuka domu,u mnie jest po prostu za ciasno,do adopcji mam też połroczną suczkę " zgarnietą" z jezdni w Świdniku po której biegała z bratem między autami oraz Jożina,połamanego,postrzelanego śrutem psa wyciągniętego z bagna (vide strona SdZ Lublin). Proszę także opomoc w ich adopcji. A Fajtek...w najbliższym czasie idzie do kastracji,niestety,pewnie ze strachu jest agresywny w stosunku nie tylko do niekastrowanego Jożina (ten z racji pourazowego obrzęku wątroby narazie kastrowany być nie może),ale tez w stosunku do kastrowanego Misia, który tez jest po wielkich przejsciach. Fajtek skacze do gardła i oderwać go nie można.Także z tego powodu operacja oczu moim zdaniem nie jest możliwa.Zreszta jest to zdanie dwóch lekarzy wet. do których mam zaufanie oparte na kilkuletniej współpracy przy ratowaniu "zdechlaków" z interwencji. Na razie Fajcio cos tam widzi ale wciąż o cos wali głową (np.goniąc kota...co tez jest problemem) a po operacji cos takiego może zniweczyć wszystko i doprowadzić do kompletnej ślepoty. Nawet przemywanie oka jest niewykonalne,czuje sie zagrożony i gryzie, wyrywa. W tej sytuacji nieodzowne po operacji zapuszczanie kropli jest niemożliwe. Nie podejmę ryzyka totalnego oslepienia psa,co innego jesli nic by nie widział,wtedy nie byłoby nic do stracenia. Ktos pytał o dane kontaktowe,mój numer 518-486-761. A adres Fajtka to Swidnik. Ma do dyspozycji 36 arów dzikiego ogrodu,najchętniej wyleguje sie na słoneczku,szczeka najgłosniej z całej szóstki brytanów. Po prostu zupełnie inny pies niż ta kupka nieszczęścia którą zabieralem z Fajsławic... Niestety,potrzebuje olbrzymiej dawki miłosci którą bardzo zywiolowo odwzajemnia a ja mam oprócz niego całe stadko i brakuje mi nawet rąk, nie mówiąc o czasie, żeby wszystkimi się zająć tak jak tego potrzebują. Dlatego potrzebny mu dom,najlepiej bez innych zwierząt z którymi nie musiałby o nic rywalizować... Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 dzięki za info!!! Czyli co ruszamy z ogłoszeniami, prawda? Fotki są, i to nie byle jakie :) Tylko co ten maluch taki agresyw... Quote
Recommended Posts