Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

We wtorek miało byc prześwietlenie ale niestety Balbisia nabawiła sie infekcji gardła i miała temperaturę, wiec wizyta w przychodni miała inny cel. Za to dziś udało sie wreszcie prześwietlić łapke i dobry news jest taki ze nie ma żadnych zwyrodnień stawów, ale pozostaje problem rzepki i to trzeba operować. Umówiliśmy sie z doktorem, że jak za tydzień będzie wszystko ok ze zdrowiem Balbisi, minie infekcja, ciąża urojona będzie zmierzała ku końcowi to umówimy sie na zabieg przed Wielkanocą. Ciesze sie ze trafiłam do lekarza poleconego mi przez Majqe, bo naprawdę podoba mi sie jego podejście i wszystko dokładnie mi wyjaśnił a propos zabiegu i dalszego postępowania, rehabilitacji itd.

• 2 weeks later...
Posted

Balbisia to mega superpsinka: nikt by się nie zorientował że z rzepką coś nie tak widząc jak wariuje po parku. w tej chwili podajemy Balbisi Arthrofos na wzmocnienie stawów oraz Immunodol żeby była w jak najlepszej kondycji kiedy przyjdzie czas żeby zoperować łapkę. Naturalnie jeśli doktor będzie zdania że faktycznie trzeba to zrobić . Z uwagi na to, że w Święta i w czasie majówki będziemy u rodziców z innymi dwoma psami sporo większymi od suni a ona się ciągle z nimi wścieka to lekarz powiedział, żeby spokojnie poczekać jeszcze chwile. Staramy się ograniczać jej takie szaleństwa jak wyścig po parku, ale ona jest wulkanem energii i czasem musimy dać jej się wybiegać zanim jeszcze nastąpi operacja. Potem będzie trzeba przez jakiś czas szczególnie uważać, żeby sobie nie nadwyrężała łapki.
Dowód jej wigoru na załączonych obrazkach:

Posted

Cudowna Balbisia.:loveu:.

Wcale Wam sie nie dziwię ze dajecie się Balbisi wyszalec.
Z tego co czytam, to operacja jeszcze nie pewna tak, może obędzie sie bez niej.

Posted

ALMA2 napisał(a):
Życzę Balbince i jej Rodzinie Zdrowych i Spokojnych Świąt

Bardzo dziękujemy! Wraz z Balbinką życzymy wszystkim dogomaniackim psiakom jak najwięcej szczęśliwych adopcji i samych udanych interwencji. Niech wszystkie psiaki wreszcie mają domy! A cioteczkom jak najwięcej siły, zdrowia i pomocnych życzliwych ludzi na drodze.

• 1 month later...
Posted

12 maja Balbinka przeszła zabieg sterylizacji. Wszystko sie pięknie zagoiło i Balbina teraz już bardziej pewna siebie niz kiedykolwiek rządzi na podwórku wszystkim psami.
Trochę fotek bo dawno nic nie wstawiałam.

Posted

Pięknie, pięknie - teraz to prawdziwy Talib będzie. Żadne instynkty w walce nie będą głowy zaprzątać - :-x drżyjcie niewierni ... :lol: ...... a jak rzepka ?

Na tym zdjęciu to Balbina jakby jeszcze trochę narąbana po narkozie była, albo sobie ten przypomniała, jest na 100 % po prostu obolała. Cały Talib nie w sosie :lol:

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Pięknie, pięknie - teraz to prawdziwy Talib będzie. Żadne instynkty w walce nie będą głowy zaprzątać - :-x drżyjcie niewierni ... :lol: ...... a jak rzepka ?

Na tym zdjęciu to Balbina jakby jeszcze trochę narąbana po narkozie była, albo sobie ten przypomniała, jest na 100 % po prostu obolała. Cały Talib nie w sosie :lol:

Fakt, że Balbinka nabrała wigoru i jest postrachem wszystkich psów.
Rzepka na razie dobrze, nie przeskakuje i jeszcze nie operujemy, bo lekarz powiedział żeby zaczekać. Dopiero co Balbisia miała sterylizację, a nóżka dobrze się sprawuje, odpukać.

Posted

sylwiaso napisał(a):
Ta nasza Balbinka Dzięki Bogu u naszej Ukochanej Amici!!!!Dziękuję Kochana za pomoc Muszce!!!!

Sylwuniu, taka maleńka pomoc to naprawdę nic w porównaniu z tym co Ty robisz!!!
Buziaki od mnie i Balbisi.

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='sylwiaso']Dwa słodziaki Balbinka i jej ciocia!ja to wiem!!!:iloveyou::buzi:Amisiu dziś jechałam przez Chruślin tam gdzie widziano ostani raz......:-(:-(:-(!
Nigdy nie zapomnę ile zrobiłaś dla Maxia i jak bardzo go szukałaś!!!
Z dedykacją dla cioci Sylwuni: