Szami Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Wczoraj odwiedziłam schronisko w Nowym Targu , wyciągaliśmy stamtąd ON-kowatego psa do adopcji . Mieliśmy zabrać jednego a wróciliśmy z dwoma psiakami. Nie mogłam go tam zostawić , może chociaż ten jeden będzie miał lepsze godne życie. Szukam dla niego DS . Zapewniłam mu DT ale nie mogę go zatrzymać na stałe . Piesek - BIKO - tak go nazwałam jest ok. 2-3 miesięcznym 2 kg. czarnym - podpalanym psiakiem , ma uszkodzone jedno oczko , którego już się nie da wyleczyć , nie wiadomo co mu się stało . To szkielecik , kości obleczone skórą , kręgosłup na wierzchu , krzywe łapy i nic więcej. Chociaż tyle już przeszedł w króciutkim życiu jest bardzo wesołym psiakiem , który nie opuszcza człowieka na krok . Bardzo proszę pomóżcie mi go ogłaszać !!!!!!!!!!!!!! Przedstawiam Wam BIKO już w domku : jego łapki : szkielecik : chore oczko : Quote
Szami Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Tak mieszkałem do wczoraj !!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
malawaszka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Szami - pomieszałaś chyba - zapewniłaś mu DT a szukamy DS ;) bo napisałaś odwrotnie Czy te oczka to nie efekt choroby rubartha? tak to wygląda Quote
Szami Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 malawaszka napisał(a):Szami - pomieszałaś chyba - zapewniłaś mu DT a szukamy DS ;) bo napisałaś odwrotnie Czy te oczka to nie efekt choroby rubartha? tak to wygląda Malawaszka dziękuję już poprawiłam . Może to być efekt choroby rubartha - przecież psiak jest wzięty ze schroniska , tam nikt nie potrafił powiedzieć co mu się w to oczko stało. Quote
greg24 Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 biedactwo udalo mu sie kilkadni pozniej i bylby uspany Quote
ANETTTA Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 czy on nie ma tzw niedziwiedzich łap !!! biedactwo slodkie kochane !!! Quote
Poker Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 na to wygląda,że ma łapki niedźwiedzie.Duże doświadczenie ma w tym zakresie ulvhedinn i na pewno chętnie podzieli się wiedzą. Z tego co pamiętam efekt złego odżywiania i niedoboru wapnia. Quote
Szami Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Łapki to nic w porównaniu z resztą psiaka . Za parę tygodni powinny mu się ładnie wyprostować . Musi tylko dojść do siebie.Bo na razie to "wrak" psa. Quote
Szami Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Poker napisał(a):na to wygląda,że ma łapki niedźwiedzie.Duże doświadczenie ma w tym zakresie ulvhedinn i na pewno chętnie podzieli się wiedzą. Z tego co pamiętam efekt złego odżywiania i niedoboru wapnia. Łapki to nic w porównaniu z resztą psiaka . Za parę tygodni powinny mu się ładnie wyprostować . Musi tylko dojść do siebie.Bo na razie to "wrak" psa. Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Szami - a masz zdjecia pozostałych maluszków z tego schronu? może dobrze by było załozyc im osobny wątek... Quote
Szami Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 andzia69 napisał(a):Szami - a masz zdjecia pozostałych maluszków z tego schronu? może dobrze by było załozyc im osobny wątek... Zdjęć mam tylko kilka , ale nie konkretnych szczeniąt , nie bardzo można w schronisku zdjęcia robić. Pani właścicielka nie jest zainteresowana pomocą w adopcji psów , a tam są naprawdę piękne psiaki hp. takie cudęńka : Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 faktycznie śliczności....ech - a tam pewnie nie chcą wolontariuszy...coś mi sie tak raczej źle to schronisko kojarzy z dogo.... Quote
ANETTTA Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 szkoda ze nie sa zainteresowani adopcjami i pomoca .... to na co oni liczą na cud !!! Quote
andzia69 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 ANETTTA napisał(a):szkoda ze nie sa zainteresowani adopcjami i pomoca .... to na co oni liczą na cud !!! nie...na okolicznych góroli... Quote
greg24 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 ta kobieta jest okropna jak bylem tam w czerwcu to zwiedzilem zakamarki tego schronu udalo mi sie poniewaz corka nas oprowadzala leonberger byl w takim kojcu ze obrocic sie nie mogl. powiedzialem wlascicielce ze jak chce pomagac to powinna suki sterylizowac bo ludzie podpisuja potem psy wywalaj na lice a suki co cieczke rodza powiedzial ze to problem gmin nie jej.hodowala lisy przestalo sie oplacac to chcde sie dorobic na psim nieszczesciu. zastanawiam sie nad wyciagnieciem psiaka ale doroslego nie mam czasu na zajmowanie sie szczeniakiem bo czesto nie ma mnie w domu a doroslegy to mniejszay vproblem. jezeliv bym pjechal to bym wiecej zdjec porobil moze udalo by sie w te zakamarki wejsci. uwazam ze to jest drugi olkusz Quote
Asior Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 cudna malizna.. zrobię mu allegro, ale musze mieć więcej zdjęć malucha ma rozdęty brzuch.... pewno zarobaczony :( Quote
Szami Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Asior napisał(a):cudna malizna.. zrobię mu allegro, ale musze mieć więcej zdjęć malucha ma rozdęty brzuch.... pewno zarobaczony :( Asior dziękuję bardzo !!!!!!!! BIKO już odrobaczony , brzuszek już dużo lepszy chociaż długo jeszcze potrwa zanim chociaż troszeczkę przytyje. Postaram się zrobić mu dzisiaj kilka zdjęć , tylko nie wiem czy je wstawić tutaj , czy przesłać na maila do Ciebie ? Quote
Poker Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 wstaw zdjęcia tu , to przy okazji zobaczymy malucha, a Asior sobie pobierze. Quote
Asior Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 dokładnie :) Jak by były niezbyt wyraźne to wtedy poproszę Cię, zebyś mi je wysłała w pełnym wymiarze.... Quote
Szami Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 BIKUŚ rozrabia , ogonek merda mu cały czas i bez przerwy , jest u mnie od środy i przez te parę dni zmienił się bardzo . Jest bardzo ruchliwy i wesoły trudno zrobić mu zdjęcie . Łapki zaczynają się prostować , brzuszek też wraca do normy . Zresztą zobaczcie : Quote
ANETTTA Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 szkoda tych pozostałych szczenili ponoc tam ich ok 40 szt gdybys dała rade tam skoczyc i cos popstrykac Quote
Szami Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 ANETTTA napisał(a):szkoda tych pozostałych szczenili ponoc tam ich ok 40 szt gdybys dała rade tam skoczyc i cos popstrykac Skoczyć to nie problem gorzej z tymi zdjęciami . Quote
Poker Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 ale maluch się zmienił, rewelacja, widać że łapiny się podprostowały. co to znaczy właściwe odżywianie. Quote
Recommended Posts