paweeł Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Każdy pies szuka miejsca w sercu człowieka, choć nie wie, co na niego w tym sercu czeka. Mówią, że życie jakie nam dano z wyroku losu to jak gra w ruletkę. Jeden zbiera całą pulę wygranych. Drugiemu pozostają ciągłe przegrane. Jeden doświadcza tylko miłości, ciepła i szczęścia. Drugi zna tylko smak goryczy, rozpaczy i smutku. To samo dotyczy zwierząt. Beza to młoda suczka , typowy wielorasowiec. Ma około 4 lat i prawie całe te lata spędziła w schronisku. Piszemy „prawie”, ponieważ były w jej życiu krótkie chwile kiedy dano jej poczuć radość posiadania własnego domu, dano jej liznąć przez krótką chwilę to co nazywamy szczęściem. Została przyprowadzona do schroniska jako malutki szczeniak, który jeszcze nie zdawał sobie sprawy z tego, że już wtedy była dla kogoś niepotrzebna. Niedługo zjawił się człowiek, który zabrał ją do swojego domu. Twierdząc, że będzie jej u niego dobrze. Własny kąt, własna miska, czas i miłość ze strony opiekuna. Życie bardzo szybko zweryfikowało to słowo „dobrze”. Była miska i własny kąt, ale nie było czasu i miłości. Pozostawiony sam sobie młody pies, znalazł dla siebie zajęcie aby wypełnić tę pustkę w swoim codziennym życiu. Zaczął gonić kury. To wystarczyło, aby jej opiekun przyprowadził ją z powrotem na sznurku do schroniska nie patrząc ile rozpaczy i tragedii jest w oczach jego psa, gdy nie oglądając się za siebie opuszczał mury tego psiego więzienia. Głuchy na rozpaczliwy krzyk tego zagubionego psiaka „nie zostawiaj mnie tutaj, przecież nic złego nie zrobiłam”. Po jakimś czasie Bezę wypatrzył w schronisku inny człowiek. Zawładnęła jego sercem. Postanowił dać jej dach nad głową i podarować wielki kawałek swojego serca. Jednak nad tym psem wisi jakaś klątwa . Fatum, które pokazuje swoją wykrzywioną w szyderczym uśmiechu twarz. Jej kolejny opiekun zachorował, musiał iść na długą hospitalizacje do szpitala. Beza po raz kolejny trafiła między mury i kraty schroniskowej celi. Zasiliła szeregi rezydentów schroniska gdzie czas upływa na wpatrywaniu się w każdego człowieka, który zbliża się do ich celi. Gdzie smutne i zrezygnowane oczy skazańców ciągle się zastanawiają „może właśnie mnie wybierze?? może właśnie to ja u jego boku opuszczę to miejsce”. Zapytacie ile takich rozczarowań może przeżyć pies ?? Ile takich uderzeń od życia jest wstanie udźwignąć ?? Odpowiemy za Bezę; bardzo, bardzo dużo !! Więcej niż jest wstanie przeżyć niejeden człowiek, ponieważ pies jest jedyną istotą na tym świecie, która wierzy że człowiek jest jego przeznaczeniem i będzie walczyć o jego uczucia jak nikt inny. Beza jest ułożoną, spokojną suczką, toleruje inne psy, umie chodzić na smyczy i jest posłuszna, lubi zabawy (szczególnie w śniegu) . Beza ma jedną wadę, ma bardzo silnie rozwinięty instynkt łowiecki dlatego nie nadaje się do domu gdzie są zwierzęta typu kury, zające, koty. Biegnie za nim i chce je złapać. Beza jest bardzo dobrym kompanem dla dorosłych ludzi jak również dla dzieci. Jest odrobaczona, odpchlona i wysterylizowana. Pamiętaj, ktoś mądry wypowiedział kiedyś piękne zdanie „jeżeli uratowałeś chociaż jedno żywe stworzenie to warto było się urodzić” Uratuj Bezę z koszmaru bycia niepotrzebnym stworzeniem na tym świecie, Pokaż jej ,że jest dla kogoś ważna. Uratuj ją z marazmu jaki niesie za sobą życie w schronisku, podaruj jej kawałeczek miejsca w swoim sercu i w swoim domu. Ten pies odwdzięczy Ci się wielką miłością i wiernością, na które nie stać wielu ludzi. Bo pies to jedyne stworzenie na tym świecie, które z własnej woli nigdy Cię nie opuści. Jeżeli poruszył Twoje serce los Bezy, która już tyle razy zawiodła się na człowieku, proszę skontaktuj się ze mną : [FONT=Arial Black]mail- [email protected][/FONT] [FONT=Arial Black]gg- [/FONT][FONT=Arial Black]22813370[/FONT] [FONT=Arial Black]tel - 512204155 [/FONT] [FONT=Georgia]Zdjęcia Bezy : [/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]Bezowe banerki : [/FONT] ************ [FONT=MS Shell Dlg 2]WIĘCEJ ZDJĘĆ NA STR. 7,10 i 11 !!![/FONT] BAZAREK BEZY: Rozliczenie : Amarylis - 15 zł (przelane) Ludwa - 12 zł (przelane) Lidan - 30 zł (przelane) Javena - 20 zł (przelane) Asl - 11 zł (przelane) Wiedźma - 12 zł (przelane) Gruba Berta - 35 zł (przelane) Emigrantka - 50 zł (przelane ) Yunona - 49 zł (przelane ) Paweeł - 8 zł (przelane ) Ick - 17 zł (przelane ) Mama gazzy - 5 zł (przelane) [FONT=MS Shell Dlg 2]Z bazarku Bezy zostało uzbierane 195 zł[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]Na wysyłki wydałem 45 zł 85 gr[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]Zostało 149 zł i 15 gr[/FONT] [FONT=MS Shell Dlg 2]Wszystkim biorącym udział w pomocy dla Bezy , BARDZO DZIĘKUJEMY ! :Rose:[/FONT] Quote
gazzy Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [FONT=MS Shell Dlg 2]Oto nasza piękna Beza ;) [/FONT] Quote
gazzy Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [FONT=MS Shell Dlg 2]Hop,hop na 1 stronę po domeczek :multi::multi: [/FONT] Quote
ketunia Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Macie jakieś lepsze fotki. Bez tego cieżko z ogłoszeniami. Paweeł porób jej dobre fotki i napiszcie jakiś fajny tekst. Dowiedzcie się o niej jak najwięcej. Quote
paweeł Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Dobra Postaram się zrobić lepsze zdjęcia Bezie . ;) Quote
gazzy Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Po tekst to do marysi. Ona cudne pisze...:) Quote
gazzy Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Zdjęcia jutro , albo w poniedziałek będą , bo Beza się wierci - nie chce panna pozować. Poza tym dużo roboty i mało czasu :( Już piszę marysi o tekst. Może ma czas ;) Quote
gazzy Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Dzięki ick za banerek. Napisałam do marysi z prośbą o tekst , ale nie wiem czy ma czas żeby napisać. Paweł zmień tytuł , na jakiś inny. Bo ten to taki zwykły jest. Quote
marysia55 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 zapisuje sobie wątek Bezy. Czasu prawie, że nie mam:-( (ksiegowośc-bilanse). Dzisiaj wróciłam do domu dosłownie godzinę temu. Mimo wszystko postaram się, ale tych informacji jest stanowczo za mało:shake: Quote
paweeł Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 dzięki Ick za banerek ;) marysia55 co chcesz dokładnie wiedzieć ? Quote
paweeł Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 BEZA jest w schronisku od 23.02.06 r. Przyprowadzona została przez pracownika schroniska. Beza jest dobrym kompanem dla dorosłych ludzi jak również dla dzieci. Beza czeka na dom. WYSTERYLIZOWANA co jeszcze chcecie wiedzieć ? Quote
marysia55 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='paweeł']BEZA jest w schronisku od 23.02.06 r. Przyprowadzona została przez pracownika schroniska. Beza jest dobrym kompanem dla dorosłych ludzi jak również dla dzieci. Beza czeka na dom. WYSTERYLIZOWANA co jeszcze chcecie wiedzieć ? piszesz, że suczka ma około 4 lat. Do schroniska trafiła w 2006r. Czyli do schroniska trafiła jako szczeniak ?? ma za sobą 2 nieudane adopcje jednocześnie jest informacja, że goni kury i zające czyli trafiła do domów na terenach podmiejskich ?? a skoro tak czy to oznacza, że biegała tam 'samopas' bez kontroli ze strony opiekunów?? skoro goni inne zwierzaki to czy pogoni tez kota ?? czy jej temperament wskazuje na to, że nadaje się tylko dla aktywnych ludzi czy może ją adoptować też osoba starsza ?? czy są jakieś informacje na podstawie obserwacji lub wiadomości z byłych domów jak Beza zachowuje się w mieszkaniu, czy zachowuje czystość ?? sygnalizuje potrzebę wyjścia?? to tyle co przyszło w pierwszej chwili do głowy:lol::lol: Quote
gazzy Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 moim zdaniem z tego co znam Bezę to raczej dla aktywnego człowieka. Ona ma dużo energii w sobie ;) Quote
paweeł Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 Z tego co wiem to mieszkała na terenach podmiejskich , kotów też nie lubi , trafiła do schroniska jako szczeniaczek , ona jest dla aktywnych ludzi , czy sygnalizuję że chce na dwór tego nie wiem bo raczej poprzednich adopcjach większość siedziała na podwórku . dzisiaj się jeszcze dowiem dokładnie o domowników jacy byli i czemu dokładnie ją oddali i jak się zachowywała w domu ;);) Quote
paweeł Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 pierwsza adopcja Bezy była nieudana bo ganiała kury itp. a druga miała nie za fajne warunki u właściciela i została zabrana powodem zabrania też było to że jej właściciel trafił do szpitala ;( . Zdjęcia Bezy będą jak przyjdę ze szkoły czyli gdzieś tak o 14:00 ;P Quote
marysia55 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 :lol: no to już coś wiemy więcej o psince. Zdjęcie tez fajne, ale do allegro potrzeba kilku dobrych i ciekawych zdjęć pyszczka i całego psa. Dobre zdjęcia psa to więcej niż połowa sukcesu przy ogłaszaniu. Quote
marysia55 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Gdy pisałam powyższy post otworzyło mi sie tylko jedno zdjęcie Bezy, a teraz widzę, że jest ich kilka i to całkiem fajne :-) Quote
paweeł Posted February 22, 2010 Author Posted February 22, 2010 To te zdjęcia są złe na allegro ? Beza się strasznie wierci i nie można jej zrobić ;) ale można przyciąć i będzie tylko pyszczek ;) Quote
marysia55 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 gazzy napisał(a):Ale nie zabijesz mnie ;);) brakuje mi czasu na spełnianie moich żądz :evil_lol: więc jescze pożyjesz :diabloti: paweeł napisał(a):To te zdjęcia są złe na allegro ? Beza się strasznie wierci i nie można jej zrobić ;) ale można przyciąć i będzie tylko pyszczek ;) nie, nie .... poprawiłam się w następnym poście :lol: chociaż Twoja propozycja aby z niektórych zrobić zbliżenia pyszczka jest bardzo dobra :p:p:p. Mnie najbardziej podoba się to drugie zdjęcie :razz: Quote
Recommended Posts