Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

administracyjnie nie jest na terenie gminy Łódź, więc nawet (oprócz schronu oczywiście) nawet nie wiem kto by go nam profesjonalnie złapał ...

Posted

[quote name='Wunia'] (...) nawet nie wiem kto by go nam profesjonalnie złapał ...[/QUOTE]
Jest taki ktoś więc nie w tym problem. Problem, gdzie go umieścić.

Posted

Cioteczki a orientowałyście się jaki bedzie koszty utrzymania psa w DT albo hotelu? I czy są gdzieś wolne miejsca? To ze Gapcio narazie nikomu nie przeszkadza to tylko kwestia czasu, zawsze znajdzie się ktoś "miły" komu zacznie przeszkadzać. Trzeba go zabrać... Moze w Medorze jest miejsce??

Posted

w obwodzie zostaje medor, bo trafialy tam psy z naszej wioski,

tez nie czytalam wczesniej o ogrodzeniu, chlopak ma jako takie jedzenie zapewnione, pewnie nie do konca systematyczne i najlepsze dla niego ale pare osob do dokarmia, kwestia jest, ze ludzie tu maja swoje psy i tu moim zdaniem pojawia sie pewien problem, blakajacy sie pies tej wielkosci moze byc roznie odebrany, ja nie chce narzucac kwestii dzialki, ale moim zdaniem nawet zamkniecie go tam daje plus o tyle ze i tak mozna mu zaniesc jedzenie kwestia co ze spacerami, z tego co widze to chlopak zwiedza coraz wieksze tereny, wiec nie mozna wykluczyc ze bedzie chcial nawiac :(

Posted

moj maz wlasnie wrocil ze spaceru i Gapcio czuje sie coraz pewniej, szedl za maja gromadka i szczekal ;/ tak jak pisze asiulek to kwestia czasu robi sie cieplej cieplej i coraz wiecej ludzi bedzie przyjezdzac na dzialki...

Posted

[quote name='belka123']w obwodzie zostaje medor, bo trafialy tam psy z naszej wioski[/QUOTE]

Ale teraz coś się zmieniło i psy trafiają na Kosodrzewiny...
Głupio mi prosić o pomoc Medora, bo dwa dni temu zawiozłam do nich starego psa z paraliżem którego leczą i on raczej szybko domu nie znajdzie...
Majqa przepraszam że "nakrzyczałam" ale już mi ręce opadają ile tych psów jest bezdomnych. W Rosanowie to nie jest jedyny pies, ale ten najbardziej potrzebował pomocy, więc założyłam wątek.

Druga sprawa to to że ja go sama nie złapię, jeśli miałby trafić na działkę. Chyba że Sedalinem, ale tu też nie mamy pewności czy Sedalin zadziała.

Posted

Nic się nie stało Nikuś, głowa do góry, każdemu w jakimś momencie ręce opadają.
Nie stresuj mnie przy niedzieli adresem - Kosodrzewiny. ;-) Moje zdanie znasz w tej kwestii więc... odpukujmy w niemalowane.
Padło pytanie odnośnie kosztów - hotel. Przy tak dużym psie kształtują się na pograniczu 350 - 450zł, czy z jedzeniem, czy bez to już sprawa do uzgodnienia. Lepiej finansowo wychodzi "gołe" hotelikowanie i zabezpieczenie karmy z zewnątrz.

Posted

dalam Gapciowi obiad - pol reklamowki karmy, chlopak najpierw poszczekal a potem radosnie przybiegl, stal tuz obok mnie i niczego sie nie przestraszyl
zajal sie palaszowaniem jedzenia,

wieczorem zaniose mu swiezej wody

moim zdaniem ma chore tylne lapy, troche przykucniety stal bidulek, czuje sie pewniej w okolicach swojego slupka
jest oczywiscie nadal strasznie chudy ale wydaje mi sie ze dzisiaj nie mial tak zapadnietych bokow jak ostatnio i widac ze rozni ludzie przynosza ujedzonko

Posted

roznie
z yorkami (z hodowli) sie bawi przez siatke,
od moich najpierw uciekal a teraz szczeka na nas z daleka (bernardyn plus podhalan), i w ogole to szczeka jak ktos przechodzi obok jego legowiska,

ale dzisiaj najpierw poszczekal a potem zobaczyl ze to ja i ze idzie jedzenie to pomerdal ogonem i przybiegl zadowolony, zero stresu czy jakichs obaw

Posted

[quote name='Dorothy']nika a jak on sie zachowuje w stosunku do psow, bo przelecialam watek i nie moge znalezc...[/QUOTE]

Z moją Diną ok. Ja myślę że do innych też będzie ok.

ANETTTA, ale tam nikt go nie wykastruje i pewnie będzie puszczany samopas po wsi. Ale to zależy na jakiego człowieka trafi...