Atomowka Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Ja uważam, że ładniejszy był jednak z długim włosem ale łysy wygląda na prawdę klawo:lol: Marta możesz mi przesłać ten swój plakat na maila? Ja co prawda też mam jakąs namiastkę plakatu ale może Twój będzie bardziej chwytał za serce:eviltong: Quote
Marta67 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 mój nie jest chwytający za serce chyba ale prześlę :P Quote
Atomowka Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Tak na szybko zrobiłam mu kilka ogłoszeń [url]http://www.petworld.pl/ogloszenie/psy/malutki-majlo-czeka-na-kochajacych-ludzi/14578[/url] [url]http://www.przygarnijzwierzaka.pl[/url] czeka na akceptację [url]http://petsy.pl/ogloszenia/2/1/34/6734.html[/url] [url]http://www.najpewniej.pl/anons.php?nr=77459[/url] [url]http://www.morusek.pl/ogloszenie/19230/podglad/[/url] [url]http://www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/malutki-majlo-czeka-na-kochajacych-ludzi_5075.html[/url] Quote
Agata69 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='AlfaLS']"Kudłaty" był stanowczo ładniejszy:razz: Nie rozumiem dlaczego dotychczasowy właściciel psa tak stanowczo domaga się, żeby pies był blisko i żeby były te wcześniejsze spotkania. Żeby być dobrze zrozumianym - wiem, że chce dobrze ale tym sposobem bardzo ogranicza grono osób, które ewentualnie mogłyby się psem zainteresować:shake:. Przecież nawet gdyby ktoś zechciał wziąć psiaka na DT to nie zawsze ma czas na te spotkania i nie zawsze mieszka niedaleko.:shake: A może gdyby się znalazł dobry DT czy DS poza Warszawą to np. właściciel mógłby pojechać z psiakiem na miejsce, pobyć z nim i nowymi opiekunami cały dzień, wyjść wspólnie na spacer i pomóc psiakowi przejść przez tą zmianę......Rozumiem, że jakąś np. sobotę czy niedzielę mógłby tak zainwestować w psiaka. Polska jest duża, myślę że znalazłby się jakiś opiekun ale przy tych warunkach może się zniechęcić już po przeczytaniu ogłoszenia........ Sama nie mając zupełnie doświadczeń z psami adoptowałam sunię, która była 12 lat w schronisku, sunię nieadopcyjną. I wspólną pracą i miłością stworzyłyśmy duet:loveu:. Gdyby wolontariuszki zakładające Zulce wątek na dogo chciały żeby ona mnie poznała, polubiła to nigdy bym jej nie wzięła:shake:. Powód - mieszkam ponad 600 km. od Tychów a tam była Zulka. A moja psinka bardziej bała się ludzi niż Majlo - ona ze strachu jak człowiek do niej podchodził załatwiała się pod siebie........... Panie Opiekunie, proszę nad tym pomyśleć....... Może nowy opiekun z wielkim sercem dla Majla mieszka w Krakowie, Gdańsku lub Szczecinie.........[/QUOTE] W pełni popieram. I od początku to mówiłam. Quote
AlfaLS Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='Agata69']W pełni popieram. I od początku to mówiłam.[/QUOTE] Tylko co z tego? Jak z wątku widzę ma być Warszawa i już! Inne opcje nie wchodzą w grę bo nie! I tylko się człowiek tu zastanawia czy ważniejsze jest dobro psa czy dotychczasowego opiekuna? Quote
Marta67 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 no właśnie, to jest trochę problem... bo nawet jeśli ludzie zakochają sie w Mailo i bardzo będą chcieli mu pomoc to mieszkając dajmy na to w Szczecinie, nie dadzą rady jeździć 6 razy do Warszawy :( :( :( Quote
Abrakadabra Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 Atomówka- dzięki za ogłoszenia !!! Co do geograficznego umiejscowienia DS - to nie jest tak, że za wszelką cenę musi być to Warszawa. Byłoby łatwiej. Po prostu. Pan Paweł pisał o potencjalnych, zainteresowanych domach, które po bardzo krótkim czasie rezygnowały... Wiadomo, że pies jest po przejściach. A ktoś, kto będzie się kierował jedynie wyglądem, a nie psychiką psa, może zwyczajnie nie podołać. Ja mogę zawieźć go na przysłowiowy koniec świata (ograniczając się do Polski: o Szczecina, Wrocka, Suwałk, i diabli wiedzą gdzie jeszcze..) Pytanie - co będzie jeśli DS będzie mało cierpliwy? I każe odebrać Majlo po 2 dniach? Takie przypadki się przecież zdarzają. Ps. Selenga, jesli zrobiłaś najśliczniejsze Allegro dla Majlo (takie które tylko Ty potrafisz robić :) ) - to prześlij mi swój nr konta i kwotę do zapłaty. Quote
Marta67 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 pusto u chłopaka... wiadomo co się z nim dzieje? Quote
idusiek Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 a jak on ma znalezc dom jak ma takie chujowe zdjecia? dzisiaj tez dostałam maila od pana. ktos u niego był i widział co sie dzieje, czy tylko tak sobie pisze jaką ma dramatycznasytuacje po wszystich możliwych ludziach? Quote
mala_czarna Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [quote name='idusiek']a jak on ma znalezc dom jak ma takie chujowe zdjecia? [/QUOTE] Ida, no jak słowo daję :evil_lol::evil_lol: Quote
Marta67 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 mocna jesteś Ida :evil_lol: a tak na serio, zdjęcia są jakie są i z takimi musimy "pracować"... chyba była u niego Abrakadabra, ale nie jestem pewna. Quote
koosiek Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [CENTER][B]Proszę, zajrzyjcie na ten wątek - BARDZO PILNE![/B] [B][url]http://www.dogomania.pl/threads/184553-dwa-szczeniaki-ON-i-ONA-w-typie-LEONa-XXL-podrzutki-na-niezamieszka%C5%82ej-dzia%C5%82ce-DT-DS[/url][/B] [/CENTER] Quote
idusiek Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 heh, myslałam ze dogo wykropkuje ;) a tu taka niespodzianka:) Quote
Abrakadabra Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Majlo nadal szuka domu. Nic się nie zmieniło, niestety.... Pan Paweł razem ze swoją znajoma porozwieszał sporo ogłoszeń w różnych lecznicach. Psiak spaceruje z chustce, z napisem "Szukam Domu" Efekty są jednak mizerne. Ps. Idusiek - widocznie nie wyłapali :). Ja uważam, że te pierwsze zdjęcia (przed strzyzeniem) są super! Quote
Agata69 Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='idusiek']a jak on ma znalezc dom jak ma takie chujowe zdjecia? dzisiaj tez dostałam maila od pana. ktos u niego był i widział co sie dzieje, czy tylko tak sobie pisze jaką ma dramatycznasytuacje po wszystich możliwych ludziach?[/QUOTE] Trafiłaś w samo sedno. Ogolili ładnego psa i spodziewaja się cudów. Na pierwszy rzut oka widać że ta psina jest teraz nieszczęśliwa. Ja nie mogę czytać tego wątku. Psychiatra konieczny. Quote
Marta67 Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Mailo był piękny przed ostrzyżeniem, ale po też wygląda dobrze... choć w sumie nie rozumiem po co był golony? Quote
AlfaLS Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Ja to mam wrażenie że Pan szuka domu dla Majlo tak żeby tego domu nie znaleźć............. Quote
koosiek Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 [quote name='AlfaLS']Ja to mam wrażenie że Pan szuka domu dla Majlo tak żeby tego domu nie znaleźć.............[/QUOTE] Też mam takie wrażenie... Mały, ładny - Mailo to idealny adopcyjny psiak... Quote
Abrakadabra Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Był ogolony, bo własciciel mieszkania narzekał (delikatnie mówiąc) na fruwającą wszędzie sierść. Quote
Marta67 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='koosiek']Też mam takie wrażenie... Mały, ładny - Mailo to idealny adopcyjny psiak...[/QUOTE] nie licząc kłopotów psychicznych... Quote
koosiek Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Jest lękliwy, fakt, ale i takie psy znajdowały domy... Ba, psy z większymi problemami, brzydsze i większe - znajdowały, a nie były tak bardzo ogłaszane, jak Mailo... Vide: azylowy Kuba. Quote
Marta67 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 oj tak Kuba znalazł :) myślę, że może za bardzo zaznaczamy, że jest bojaźliwy? nie, że mamy okłamywać ale chodzi o to, że może tot ak wygląda dziwnie... można by na pisać ogłoszenie "tekst, że mailo jest ładny, o charakterze itp i, że potrzebuje kochającego człowieka, który pomoże mu pokonać strach" czy cos? Quote
koosiek Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ja zawsze w takich sytuacjach piszę, że psiak jest "nieśmiały" ;) W ten sposób człowiek czytający ogłoszenie nie skupia się na tym, że pies jest lękliwy. Potem można tą "nieśmiałość" rozwinąć w rozmowie tel. Ew. można napisać, że "potrzebuje łagodnego i wyrozumiałego opiekuna". Quote
Marta67 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 no właśnie... bo jak na samym początku ogłoszenia piszemy wołami: UWAGA PIES BARDZO SIĘ BOI, to ludzi ostrasza Quote
Recommended Posts