Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jestem za zaopatrzeniem w chusteczkę i jeżdżeniem... może dobrze byłoby go wziąć do parku gdzie są inni psiarze i jeśli się zainteresują, przedstawić im sprawę, wielu bardzo chętnie przyłączy się do szukania domu. może spróbuj?

• 2 weeks later...
  • Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marta67']no i co? nie ma żadnych wiadomości? halo? co sie stało z Majlo?[/QUOTE]

Majluś jest na Żoliborzu tam gdzie był. Wysłałem jego zdjęcia po ostrzyżeniu pani Dorocie, wolontariuszce z W-wy, która zajmuje sie sprawą Majlo.Moja przyjaciółka zadeklarowała, że rozklei na Ursynowie ok.200 ogłoszeń m.in. w lecznicach wet.Chcemy dotrzeć do osób które mają w swoim odczuciu misję do spełnienia - przygarnięcie trochę trudnego pieska.Treść ogłoszeniia poniżej:

[I]Mały piesek tricolor ok. 3 letni po przejściach, okaleczony psychicznie szuka domu, gdzie znajdzie czułość i zrozumienie.

Odpowiedni dla niego właściciele to starsze osoby albo rodzina z dziećmi w wieku szkolnym, które nie będą mu dokuczały. Może być w domku z ogródkiem lub w bloku. Jest posłuszny, ładnie chodzi na smyczy, umie chodzić przy nodze luzem. Jest wesoły i chętny do zabawy. Uwielbia długie spacery.Nauczony czystości.Ma łagodny charakter.Piesek szuka nowego domu z powodu wyjazdu właściciela za granicę.

Majluś wymaga kilku spotkań, aby zaprzyjaźnić się z nowym opiekunem, lubi inne zwierzęta (o ile nie są nadmiernie dokuczliwe), w tym także koty.

Kontakt: Paweł 501 858 666 lub 0 22 409 62 81
mail: [email][email protected][/email]
[/I]
Majlo jest strasznym słodziakiem jak już komuś zaufa i się przekona.Szukałem w internecie pod hasłem "Przygarnę psa" Niestety ludzie chcą głównie yorki.Mam pomysł zamieścić ogłoszenie z fotką w jakiś bezpłatnych gazetach lokalnych w dziale o zwierzakach. Można by dać jeszcze ogłoszenie na Gumtree, Gratce i Pajęczynie.Może w portalu Adopcje.org? Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, gdzie by można? W większości bezpłatnych portali już dawałem.Bezskutecznie.

Czy znacie jakiś dogomaniaków z W-wy, żeby oni pomogli z tą sprawą - popytali, powklepywali jeszcze gdzieś ogłoszenia. Mam 1 adres do dogomaniaczki Z W-wy. Spróbuję ją zainteresować tą sprawą..Z fundacjami to rzeczywiście ciężko i niewielkie szanse zainteresowania ich zdrowym pieskiem tylko nieufnym. Na razie odkładam ten pomysł.Chociaż wiem, ze sąsiadka mojej babci oddała do adopcji młego kundelka właśnei pzrez jakąś fundacje z W-wy. Kobieta wzięła sunię ze wsi, okazało się, że jest szczenna.Miot poszedł do uśpienia, tylko jeden piesek został i z nim miała problem, żeby mu znaleźć dom. Ale znalazła. Popytam ją jak to załatwiła i przez kogo.Właściciel mieszkania sam troche zajął się szukaniem domu dla Majlo przez internet. Zobaczył jak jest ciężko i chyba zszedł trochę na ziemię, co nie znaczy, że nie będzie konfliktów w przyszści.

Posted

[quote name='Atomowka']Ja chciałam zrobić ogłoszenia i porozwieszać u siebie na osiedlu, ale zdjęć nie dostałam żadnych[/QUOTE]
ja dostałam wczoraj wieczorem więc zaraz ci wyślę

Posted

dobrze ze są jakieś informacje i że Mailo nie trafił do schronu. trzeba się ruszyć i coś zrobić... ja mieszkam na kabatach to może pomóc w ogłoszeniach dać do sklepu zoologicznego i weta?

Posted

Jasne Marta myślę, że ogłoszenie przydadzą się wszędzie im więcej tym lepiej. Niezmiernie sie cieszę, że watek znowu odżył bo się już martwiłam, że "po psie" (czytać, że już w schronie)
Marta podaj maila wyśle Ci foty

Posted

Marta wysłałam Ci maila, sorry że teraz dopiero ale musiałam socjalizować mojego tymczasa :lol:
Selenga TY masz już jakiś plakat zrobiony czy dopiero będziesz robiła?

Posted

Pan Paweł skrócił ogłoszenie n/t Mailo, i w tej chwili można korzystać w tekstu, zamieszczonego poniżej:

[CENTER][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Mały piesek tricolor ok. 3 letni po przejściach, okaleczony psychicznie szuka domu, gdzie znajdzie czułość i zrozumienie.[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Odpowiedni dla niego właściciele to starsze osoby albo rodzina z dziećmi w wieku szkolnym, które nie będą mu dokuczały. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Może być w domku z ogródkiem lub w bloku. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Jest posłuszny, ładnie chodzi na smyczy, umie chodzić przy nodze luzem. Jest wesoły i chętny do zabawy. [/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Uwielbia długie spacery.Nauczony czystości.[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Ma łagodny charakter.Piesek szuka nowego domu z powodu wyjazdu właściciela za granicę.[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Majluś wymaga kilku spotkań, aby zaprzyjaźnić się z nowym opiekunem, lubi inne zwierzęta (o ile nie są nadmiernie dokuczliwe), w tym także koty[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4].[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Kontakt: Paweł 501 858 666 lub 0 22 409 62 81[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman][SIZE=4]mail: [/SIZE][/FONT][/B][EMAIL="[email protected]"][B][FONT=Times New Roman][SIZE=4][email protected][/SIZE][/FONT][/B][/EMAIL][/CENTER]
========================================================================================
"[I]Myślę, że treść jest dobra. Mam prośbę o umieszczenie tego ogłoszenia w miarę możliwości i wolnego czasu na jakiś bezpłatnych portalach adopcyjnych. Ja postaram sie nawiązać kontakt z dogomaniakami z W-wy, niech się skrzykną i nagłośnią gdzies tą sprawę. Może zamieścić ogłoszenie w jakiejś lokalnej gazetce ze zdjęciem Majlo? Bardzo szczeniakowato wygląda ostrzyrzony. Może to plus przy adopcji?" *[/I]

*To treść e-maila od Pana Pawła

================================================================

Selenga - mogę zapłacić za Allegro - niestety nie umiem wstawić zdjęć...
[B]Prześlij mi swój nr konta - zrobię przelew[/B].

Posted

tak tak :D w ogłoszeniach daje te z włosami i te bez :) żeby było porównanie

jeszcze na [URL="http://www.adopcjapsa.pl"]www.adopcjapsa.pl[/URL] i [URL="http://www.doadopcji.pl"]www.doadopcji.pl[/URL]

:)

dobra reszta jutro :D lece dobranoc Mailo :)

Posted

[quote name='Marta67']tak tak :D w ogłoszeniach daje te z włosami i te bez :) żeby było porównanie[/QUOTE]

A umiesz wkleić te zdjęcia na dogo?
Ja mam je na e-mailu, ale .. jestem a-techniczna.

Szkoda, że Mailo został pozbawiony takiej slicznej okrywy :(
Ale to tylko moje zdanie.
Przy pazurkach wśród ciemnej sierści wyrastały mu białe frędzelki :(
Takie pojedyńcze, dłuższe włoski...

Posted

[IMG]http://dogo.egonet.pl/allegro/majlo/majlo6.jpg[/IMG]

[IMG]http://dogo.egonet.pl/allegro/majlo/amajlo.jpg[/IMG]

Zdecydowanie to nie jest jego naturalny wygląd :)

Posted

[quote name='Selenga'][IMG]http://dogo.egonet.pl/allegro/majlo/majlo6.jpg[/IMG]

Zdecydowanie to nie jest jego naturalny wygląd :)[/QUOTE]
"Kudłaty" był stanowczo ładniejszy:razz:

Nie rozumiem dlaczego dotychczasowy właściciel psa tak stanowczo domaga się, żeby pies był blisko i żeby były te wcześniejsze spotkania. Żeby być dobrze zrozumianym - wiem, że chce dobrze ale tym sposobem bardzo ogranicza grono osób, które ewentualnie mogłyby się psem zainteresować:shake:. Przecież nawet gdyby ktoś zechciał wziąć psiaka na DT to nie zawsze ma czas na te spotkania i nie zawsze mieszka niedaleko.:shake: A może gdyby się znalazł dobry DT czy DS poza Warszawą to np. właściciel mógłby pojechać z psiakiem na miejsce, pobyć z nim i nowymi opiekunami cały dzień, wyjść wspólnie na spacer i pomóc psiakowi przejść przez tą zmianę......Rozumiem, że jakąś np. sobotę czy niedzielę mógłby tak zainwestować w psiaka. Polska jest duża, myślę że znalazłby się jakiś opiekun ale przy tych warunkach może się zniechęcić już po przeczytaniu ogłoszenia........

Sama nie mając zupełnie doświadczeń z psami adoptowałam sunię, która była 12 lat w schronisku, sunię nieadopcyjną. I wspólną pracą i miłością stworzyłyśmy duet:loveu:. Gdyby wolontariuszki zakładające Zulce wątek na dogo chciały żeby ona mnie poznała, polubiła to nigdy bym jej nie wzięła:shake:. Powód - mieszkam ponad 600 km. od Tychów a tam była Zulka. A moja psinka bardziej bała się ludzi niż Majlo - ona ze strachu jak człowiek do niej podchodził załatwiała się pod siebie...........
Panie Opiekunie, proszę nad tym pomyśleć....... Może nowy opiekun z wielkim sercem dla Majla mieszka w Krakowie, Gdańsku lub Szczecinie.........