monika55 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 No to super. Ale moze nie zasmiecajmy watku Fugi, lepiej rozmawiac na naszym. Quote
Taghar Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 No to ciekawe, bo lekarze opiekujący się schroniskami zobowiązani są do opieki medycznej nad zwierzętami, a są w tym stanowisku bo często "wygrywają przetargi" (np 15 groszy PLN za kastrację psa... sprawdzone...:/) Później oczywiście wystawiają miesięcznie 5-6 tys FV na usługi dodatkowe na zwierzętach które nie figurują na stanie...!!! Ad rem -- 515 zł za co???? To woła o pomstę do nieba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Taki zabieg usunięcia podobnego guza prawie każdy lekarz wykona za ok 200-250 zł [COLOR="black"]max[/COLOR] Zdzierca i hipokryta!!!!!!!!!! Jeśli zabieg został wykonany to koszt ponosi właściciel lub opiekun (Bo przecież bierze psa biorąc odpowiedzialność) lub schronisko (np urząd miasta) I nikt nie powinien urządzać zbiórek kasy na rzewne zdjęcia!!! Kolejne naciąganie??? Quote
Soema Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Jak na Fugę ma być bazarek, to my się nie gniewamy :) :loveu: Quote
Soema Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Taghar tylko gwoli wyjaśnienia, odnosisz się chyba do schroniskowych zabiegów.. Nie w lecznicach warszawskich. Suka jest pod opieką Fundacji SOS Bokserom, która jest organizacją pozarządową, utrzymuje się z darowizn sponsorów i wkładu własnego. Chętnie obciążylibyśmy 'właściciela'. Swoją drogą ciekawa jestem ile TAKICH guzów widziałeś/aś, że suka nie mogła się normalnie wypróżnić, ani zamerdać kikutkiem. Tyle w tym temacie. Quote
monika55 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Ja moge tylko poinformowac jak to jest w naszym schronisku. Otoz jest tylko podstawowa opieka weta, limit sterylek i kastracji. Zwyczajnie nie ma pieniedzy.Jesli zachodzi potrzeba powazniejszej operacji to prosimy o pomoc.Zbieramy tez pieniadze i nie zostawiamy psiakow z ich choroba.Zdarza sie rowniez, ze prostsze zabiegi sa robione za darmo.Ale to tylko dobra wola weta. O cenach nie dyskutuje bo sie nie znam.Roznie to jest w roznych gabinetach. Quote
Soema Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='Soema']Trzymajcie kciuki :kciuki: :)[/QUOTE] Nikt nie trzymał, to ja nic nie piszę :obrazic: Quote
Soema Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='Agnezia']trzymałam jędzo więc pisz !!![/QUOTE] Nie tak ostro! A więc... dziś Fuga miała spotkanie z pewnym panem i jego młodziutkim boksiem, od tego spotkania wiele zależało. Fudze bardzo spodobał się nowy kolega, jemu ona również :) Tak więc.............. w czwartek badania krwi, w piątek sterylka, a wieczorem -[B] DO DOMU[/B]:multi: Quote
Soema Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='Agnezia']Super wieści Jędzuniu (lepiej??) :)[/QUOTE] :laugh2_2: super :eviltong: Quote
Ada-jeje Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Soema, co to nick na dogo zmieniasz? na (jedzunia) :crazyeye: juz chyba taki widzialam. :evil_lol: A oprocz tego ciesze sie ze Fugunia bedzie miala domek. :loveu: Quote
Soema Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='Ada-jeje']Soema, co to nick na dogo zmienias? na (jedza) juz chyba taki widzialam. A oprocz tego ciesze sie ze Fugunia bedzie miala domek.[/QUOTE] Nie to tylko Agnezia mnie tak kocha :loveu: niestety nich faktycznie już zajęty.. Cieszę się, że mimo wszystko ludzie się zdecydowali :) Quote
Kapsel Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Hura!!!!!!!!!!!!!! Fuga ma dom!!!!!!!!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Ale niespodzianka, CUDOWNIE :cunao::cunao: :popcorn::drink1::popcorn::drink1: Quote
ageralion Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='Kapsel']Hura!!!!!!!!!!!!!! Fuga ma dom!!!!!!!!!!!! :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Ale niespodzianka, CUDOWNIE :cunao::cunao: :popcorn::drink1::popcorn::drink1:[/QUOTE] Ktos tu jutro bedzie mial kaca :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Fuga malenka powodzenia w nowym domku :loveu: Quote
Kapsel Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Ja mogę codziennie mieć kaca, byle tylko nasze dzieciaki domki znajdowały:drinking::drinking::drinking: Quote
psiara_agg Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 cudownie, że ma domm!! :D[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/cunao.gif[/IMG] Quote
Dominika 0_0 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 bardzo się ciesze ! super wieści !! ; )) Quote
Kapsel Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Jak możecie dziewczyny, to zajrzyjcie tutaj... dwa pręguski a o jednym schronisko zapomniało :-( :roll: [url]http://www.dogomania.pl/threads/182039-Bo-schronisko-o-nim-zapomniaA-o-poranione-wygA-odzone-Fundacja-SOS-Bokserom?p=14314798#post14314798[/url] Quote
Soema Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Już jakiś czas temu Ageralion zrobiła Fudze allegro ceglaste, które nie ma w ogóle chętnych :( możecie porozsyłać? [URL]http://www.allegro.pl/item966287215_fuga_cegielka_zakladka_fundacja_sos_bokserom.html[/URL] Quote
milcia17 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Soema']Fundacja "SOS bokserom" ul. Mrówcza 77a 04-857 Warszawa [B]nr konta: 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 bazarek - Fuga dogomania [/B][/QUOTE] Wyslalam to co dostalam na koncie od kupców, dzis sie spotkam z jedna i ma mi zaplacic to jeszcze wysle ;) Quote
Soema Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='milcia17']Wyslalam to co dostalam na koncie od kupców, dzis sie spotkam z jedna i ma mi zaplacic to jeszcze wysle ;)[/QUOTE] Super! Milciu ile wyszło, to uaktualnimy :) Quote
Rybka_39 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Soema']Nie tak ostro! A więc... dziś Fuga miała spotkanie z pewnym panem i jego młodziutkim boksiem, od tego spotkania wiele zależało. Fudze bardzo spodobał się nowy kolega, jemu ona również :) Tak więc.............. w czwartek badania krwi, w piątek sterylka, a wieczorem -[B] DO DOMU[/B]:multi:[/QUOTE] WOW, ale szybko! To ja zaciskam kciuki! Quote
milcia17 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='Soema']Super! Milciu ile wyszło, to uaktualnimy :)[/QUOTE] wyslalam wczoraj 191, dzis 20 = 211 zl ;) Quote
Recommended Posts