Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted

[quote name='Patikujek_Zabrze']

Daj mi spać...:shake:

Śliczna zwinięta kuleczka :loveu: I widzę, że już sierściuszka Baksowi powoli odrasta... Chciałabym mieć takie loczki :evil_lol:

Posted

Wszystkikm wielkie dzięki za komplementy:loveu: jutro postaram się coś wkleić zrobię jakąś sesję zdjęciową...a i jak znajde czas to pozaglądam tez do galerii bo dawno mnieb tam nie było ale na prawdę się nie wyrabiam:shake:

Posted

Nei sądze żeby to był mój Baks, mój brat nie zabiera psa na tak długie spacery:evil_lol: Ale na mikulczycach jest jeszcze jeden psiak bardzo podobny do Baksa i mieszka w okolicy szkoły:)

A u Baksa na razie pusto będzie bo mam problemy ze zrzucaniem zdjęc na kompa, dokładniej komp ma problemy z przyjmowaniem ych zdjęć:shake:

A i mam jeszcze jedną okropną nowinę:placz: Lusia niezyje, nioe wiem co się stało, schidła w ciągu dwóch dni strasznie i miłam wczoraj z nią iść po szkole do weterynarza ale jak ze szkoły wróciłam to ona już nie żyła. Nie rozumiem dlaczego tak schudła żadnych zewnętrzych objawów nie miała: nie miała rozwolnienia ani sierść jej nie wypadała, jadła normalnie i to co zwykle i to co szczurzydła:shake: A była taka kochana już nie uciekała kiedy brałam ją na ręce:shake::placz:

Posted

A i zapomniałabym na poslkim było dzisiaj tak nudno że napisałam wiersz(pierwszy w życiu) o Baksie podczas zlotu:D no napisałam też drugi o zlotowiczach i można go przeczytać w galerii zlotu

BAKSYMILIAN

Tego roku, tych wakacji,
Pod cieniem czterech akacji,
Stał ci namiot kolorowy,
A w nim mały pies domowy.

Piesek śliczny i kochany,
Bardzo czysty i zadbany.
Baks na imię ma ten psiaczek,
Jest z niego słodki kudłaczek.

Z psem w namiocie była pani,
Pani wcale nie do bani!
W Morsku świetnie się bawiła,
Z psiakiem ciągle gdzieś chodziła.

Pies bał się bez pani zostać,
chośby kurczaka miał dostać,
Bo tam dużo psiaków było,
I tym się to tłumaczyło.

Baksymilian chodź nieśmiały,
Szedł z panią na stok niemały.
Cztery dni się tak szwędali,
W piąty do domu jechali.

Gdy do domu Baks dojechał,
Skakał, piszczał no i szczekał.
Kąpiel dobrze mu zrobiła,
Wnet malucha odświezyła.

teraz ogromnie się cieszy,
Do zmartwień mu się nie śpieszy!!!
Niestety w grudniu powtórka,
Powtórny wyjazd z podwórka:evil_lol:

___________________BY PATIKUJEK_ZABRZE__________________

Posted

Patikujek_Zabrze napisał(a):
Nei sądze żeby to był mój Baks, mój brat nie zabiera psa na tak długie spacery:evil_lol: Ale na mikulczycach jest jeszcze jeden psiak bardzo podobny do Baksa i mieszka w okolicy szkoły:)

A czy tamten psiak tez ma zielona flexi i zieleone szeleczki? :cool3:

Przykro mi z powodu Lusi:(
  • Posted

Wiem ale to tak na szybko było i się nie zastanawiałam za bardzo tak pisałam co mi pasowało na szybciora;) a ten podobny psiak tem ma zieloną flexi ale czy zielone szeleczki to nie wiem:)

Posted

Patikujek_Zabrze napisał(a):
    Wiem ale to tak na szybko było i się nie zastanawiałam za bardzo tak pisałam co mi pasowało na szybciora;) a ten podobny psiak tem ma zieloną flexi ale czy zielone szeleczki to nie wiem:)

wiesz ja daje sobie reke uciac ze to był Baksiu :P stał taki przestraszony przy tej szkole, moze Twoj brachol na jakas dziewczyne czekał hm.. dlatego wzioł psiaka :evil_lol: