Jump to content
Dogomania

})i({ Baksymilianowo - Blu i Benji podbijają świat })i({

Recommended Posts

Posted
13 godzin temu, Patikujek napisał:

Afgana czy rudego azza?

Z resztą oba gdzieś mam tylko nie obrobione.  A jak masz ochote na dużo zdjęć chartów to szukaj na fb Dorota Korcz 

Afgana ;) Urzeka mnie ich uroda :loveu:

Ja jestem antyfacebook'owa :P

1490701895_va01rw_600.jpg

Posted
3 godziny temu, *Magda* napisał:

Cudne serduszka.gifserduszka.gifserduszka.gif Afgany są według mnie najpiękniejszymi z chartów serduszka.gif

Z wyglądu też od zawsze się w nich kochałam, ale teraz kiedy je poznałam w ilości 2 dorosłe i 5 szczeniąt wiem, że nigdy na tą rasę się nie zdecyduję. Charakter kompletnie mi nie odpowiada. Za to muszę przyznać, że bardzo pozytywne wrażenie zrobiła na mnie Ruda (chart afrykański)

Posted
9 minut temu, *Magda* napisał:

Do wody z nim :P

To był pierwszy raz kiedy Blu zobaczył duży zbiornik wodny i kiedy schodziliśmy na plażę już zobaczył kaczkę na wodzie. Był akurat luzem, więc ruszył pędem w jej kierunku. Nie wiedział, że do wody się wpada i po kilku susach już w wodzie zauważył co się dzieje i nagle panika hahaha. Mam nadzieję, że nie zraził się do wody :P

Mam pytanko do zorientowanych w temacie zębów.A dokładnie chodzi oto, że Blu ładnie wymienia ząbki już od jakiegoś czasu. Przednie super powypadały, a na ich miejscu zaraz nowe perełki wyszły, w ostatnim tygodniu tracił regularnie wszystkie tylne, a na ich miejscu także pojawiły się już nowe ogromne zębiszcza. Jednak mały problem mam z kłami (a może to normalne?) Kły mu nie wypadły, natomiast 2 dni temu zaczęły mu rosnąć już nowe. Na razie mają jakieś 2-3 mm, ale stare siedzą dalej twardo. Próbuję je palcami luzować, ale jak na razie ani drgną. I tutaj moje pytanie: czy mam już panikować i usuwać u weta czy spokojnie jeszcze poczekać bo stopniowo nowe wypchną te mleczne? Dodam, że dokładnie tak samo jest z drugiej strony. 

120d4046-67c1-4ea3-ad36-db351afca1e7.jpg

Posted
1 godzinę temu, łamAga napisał:

Psa Ci ktoś podmienił ?!?!

Jaki On wielki <wow>

Jaki duży taki gupi. 

Poza tym poczekaj jeszcze chwilę! Twoja kruszynka szybko przebije mojego wielkością.

19 minut temu, Tyś(ka) napisał:

aaaaa.... co zrobiłaś ze szczeniaczkiem? :p Dlaczgeo papisia podmieniłaś na tego olbrzyma? :D

Ale do jest dalej malutki sceniacek :*

A tak w ogóle to dzisiaj z ciekawości zmierzyłam młodego i zważyłam. Mierzony oczywiście zwykłą miarką więc mj pomiar pewnie nie jest zbyt dokładny hehe

Ale młody ma już 51cm w kłębie i 17,5kg wagi :D

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Ej no! Młody już jest większy od mojego i to niemal dwukrotnie... ale za to niewiele cięższy :D

Hahaha, teraz pytanie czy mój ma niedowagę czy twój...no... jest masywnej budowy? :P

Posted
3 minuty temu, Patikujek napisał:

Hahaha, teraz pytanie czy mój ma niedowagę czy twój...no... jest masywnej budowy? :P

Morus obecnie ma nadwagę (ehh, rodzina), ale u niego normalną wagą jest ok. 14kg (zimą bliżej mu do 15 i też jeszcze łapie się w normie). Sam ma ok. 38cm (+/- 2cm). Po prostu tak ma. Kiedyś chciałam go odchudzić do 10-11kg to był tak wychudzony, że wet kazał nam go podkarmić :p.

Posted

Dlatego ja uważam, że jak i u zwierząt tak i u ludzi każdy ma swoją idealną wagę i nie ma ona często wiele wspólnego z książkowymi wymiarami

Posted

Hej.

Tak w ogóle właśnie mnie olśniło, że nie chwaliłam wam się jeszcze , iż na dniach powiększy mi się rodzina. I nie mówię tu o rodzicach i babci, którzy przyjeżdżają do mnie na święty, a o pewnym przystojniaku, który przyjeżdża z nimi. Obecnie ma na imię Aramis a przeczytać można o nim więcej tutaj: http://www.psitulmnie.pl/galeria.php?pid=5337&statusid=1&animaltype=1&virtual=1&senior=0

k-3162.jpg

Zdecydowałam się adoptować tego bąbelka gdyż moja mama nie chce mi oddać Lucjana. Dla niezorientowanych: Lucjan w lutym został w Polsce  na czas brania antybiotyku. Miałam go później odebrać, ale moja mam stwierdziła, że to najwspanialszy kot na świecie i zostaje z nią bo ja przecież mam psa. Ja wiem, że Lucjan ma tam świetną opiekę. Dodatkowo moja mam nie pracuje i jest prawie cały czas w domu sama, więc Lucjan spełnia u niej swoje marzenia przebywania 24h na dobę na kolanach. No a mi mimo towarzystwa Blu brakuje w domu kota i tak też jak zobaczyłam tego staruszka stwierdziłam, że przyjeżdża do mnie :D

A na koniec dla nie facebookowych foto z dzisiejszego wykańczającego spaceru

17757152_1529889347052075_81917675874264