Cantadorra Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 A co ma pomóc Leonowi? Macie jakiś DT na oku, czy może lepiej? Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='uczeń czarnoksieżnika']Rozmawiałem dzisiaj z Edzią i Romką, jak można pomóc leonowi w schronisku...mam nadzieję że wypali i choć trochę zmniejszy jego stres podczas przebywania w boksie. Dziewczyny liczę na was![/QUOTE] W razie co służę pomocą... Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='Cantadorra']A co ma pomóc Leonowi? Macie jakiś DT na oku, czy może lepiej?[/QUOTE] Niestety chyba nie, nie wiem co dziewczyny zalatwiły w tej sprawie. Zaproponowałem przenieść leona do boksu który odseparowany jest od innych. Tam leon na pewno miałby ciszej i nie stresowałby się obecnością innych psów. Quote
Olivin Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Odwiedziłam Leonka w lecznicy. Leżał sobie spokojnie pod kroplówką. Jeszcze zostanie na obserwacji w lecznicy. Mama nadzieję, że uda się znaleźć domek dla Leonka. Quote
Romka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='Cantadorra']A co ma pomóc Leonowi? Macie jakiś DT na oku, czy może lepiej?[/QUOTE] Cały czas szukamy dla niego domu tymczasowego.Leon jest w lecznicy i nie wiemy kiedy wróci do schroniska. Quote
Romka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Dzwoniłam do lecznicy około 20 00 stan Leona jest stabilny. Quote
Donata Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Czy możemy to jakos chronologicznie poukladać? - ile może jeszcze zostac w lecznicy? - jaki to ma byc DT, czy ewentualnie hotelik i na jak długo? - czy nie wskazana byłaby konsultacja w innej klinice? Romka czy możesz nam to zagadnienie przybliżyć? ponieważ wiem że wiele osób jest zaangazowanych w ogłoszeniach , w poszukiwaniach DT, czy deklarująch równiez wsparcie finansowe na DT. [B]Wiedzmy więc wszyscy razem, którym zależy na zdrowiu Leona co na teraz jest najpilniejsze dla Leona?[/B] Quote
Romka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='Donata']Czy możemy to jakos chronologicznie poukladać? - ile może jeszcze zostac w lecznicy? - jaki to ma byc DT, czy ewentualnie hotelik i na jak długo? - czy nie wskazana byłaby konsultacja w innej klinice? Romka czy możesz nam to zagadnienie przybliżyć? ponieważ wiem że wiele osób jest zaangazowanych w ogłoszeniach , w poszukiwaniach DT, czy deklarująch równiez wsparcie finansowe na DT. [B]Wiedzmy więc wszyscy razem, którym zależy na zdrowiu Leona co na teraz jest najpilniejsze dla Leona?[/B][/QUOTE] Jutro będę wiedziała jak długo Leon może zostać w lecznicy,zapytam też o konsultację z innym lekarzem.Pani doktor nigdy nie odmawia a nawet czasami sama sugeruje konsultacje.Osobiście chciałabym,żeby Leon był jak najdłużej w lecznicy i nigdy już nie wrócił do schroniska .Leon nie może być w hoteliku,musi być w domu.Jego trzeba obserwować i karmić co mniej więcej 2 godziny.Leon jest osłabiony.W schronisku też ma oddzielny boks i jest karmiony częściej niż pozostałe psy,ma też specjalistyczną karmę RC a jednak brakuje tej stałej obserwacji.Wiemy,że tego rodzaju schorzenia mają tendencje nawracające.Jak same widziałaś w schronisku ratunek w tego typu dolegliwościach to sprawa kilku minut .Dodatkowo Leon potrzebuje spokoju,żeby rekonwalescencja była pomyślna.No i człowieka przyjaciela.Dom to dla niego sprawa priorytetowa.Jeśli dom tymczasowy to też dom tymczasowy domowy,bez zwierząt. Quote
edzia.71 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Romka']Dzwoniłam do lecznicy około 20 00 stan Leona jest stabilny.[/QUOTE] Bardzo przykro jest mi pisać ale Leon został dzisiaj poddany eutanazji.:-( Quote
Donata Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='edzia.71']Bardzo przykro jest mi pisać ale Leon został dzisiaj poddany eutanazji.:-([/QUOTE] Nie mogę obswoić się z ta myślą, biedny umęczony psiak; bardzo mi go żal , że nie doczekał się domu i opiekuna kóremu mógłby przynieśc tyle radości. On tak cierpliwie czekał i tak długo czekał; wszyscy byliśmy nim zachwyceni, pojęty, mądry, posłuszny Leon . Jak to możliwe że taki pies dokonał żywota w schronisku? Czy to jakas ironia losu? Żegnaj Leon, jestem przekonana że za TM będziesz szczęśliwszy, będziesz mógł swobodnie i beztrosko poszybować po wolnej przestrzeni i już nie będzie decydował o twoim losie człowiek. Quote
kajkoowa Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Leon, obyś za TM był bardziej szczęśliwy :( Strasznie mi przykro. Quote
Romka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Leon odszedł...decyzję w tej sprawie podjęto dziś rano.W niedzielę około godziny 12 00 miał ponowny skurcz żołądka,tym razem rozszerzenie bez skrętu żołądka.Nastąpiło to bardzo szybko,tak szybko jak w schronisku,p.doktor udało się zawrócić Leona z drogi...Cierpiał tak bardzo,że nie czuł wbijanej bezpośrednio w mięśnie brzucha igły,która miała pomóc w usunięciu gazów z żołądka. Był pod kroplówką,miał cały czas odruchy wymiotne.Nie przyjmował innego jedzenia.Jego stan poprawił się przez chwilę tak,że usiadł w klatce.Wszyscy cieszyliśmy się z tej poprawy... Żegnaj Leonku,bądż szczęśliwy piesku,mam nadzieję,że wiesz jak byłeś dla wszystkich ważny... Quote
edzia.71 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [QUOTE].....Leon potrzebuje spokoju,a nie hałasu i widoku innych szczekających pobratymców.W tej chwili uważam,że Leon nie moze być w kojcu,musi być w domu.I takiego domu w tej chwili szukamy [/QUOTE] Romka, nie gryzie Cie sumienie ? Nie Ty nie masz czegoś takiego Quote
Romka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Edziu,dom,o którym marzymy dla naszych psiaków to nie jakiś tam dom,to dobry dom...wszyscy na tym forum znamy takich co chcą adoptować psa a nie zawsze dostają... Quote
kasia_owczarzak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 [quote name='Romka']Edziu,dom,o którym marzymy dla naszych psiaków to nie jakiś tam dom,to dobry dom...wszyscy na tym forum znamy takich co chcą adoptować psa a nie zawsze dostają...[/QUOTE] Ale ty domu, który mu znalazłam nawet nie raczyłaś sprawdzić! A wręcz nagadałaś głupot o Leonie ! Quote
edzia.71 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 (edited) edzia.71 [QUOTE]Na FB sa prowadzone rozmowy z osoba chetna do adopcji Leona . [/QUOTE]ROMKA [QUOTE]O to byłoby super...ja też trzymam... [/QUOTE]po raz kolejny krótkie przypomnienie [URL="http://www.dogomania.pl/members/91677-kasia_owczarzak"][B]kasia_owczarzak[/B][/URL] [QUOTE][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Dzięki ogłoszeniu na FB i pomocy osoby bezstronnej, znalazłam dom dla Leona za Łodzią. Małżeństwo mieszkające w domu z ogrodem, nie posiadające innych psiaków. Jeszcze w tym tygodniu chcieli przyjechać po Leona i go zabrać "do domu". [/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2]Ludzie zgodzili się na wizytę przed i po adopcyjną[/FONT][/COLOR][COLOR=#000000][FONT=MS Shell Dlg 2], ale dzięki rozmowie z jedną z wolontariuszek ze schroniska, której numer telefonu znaleźli w innym ogłoszeniu, nie zrobią tego, ponieważ dowiedzieli się, że podobno Leon jest agresywny wobec ludzi. link do wydarzenia na FB, a jednocześnie dowód na rozmowę z wolontariuszką: [URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=169574366441466&view=wall"]http://www.facebook.com/event.php?ei...1466&view=wall[/URL] Dla osób nie posiadających konta wstawiam wypowiedz osoby, która pomagała w znalezieniu domu dla Leona: cytuje: "[/FONT][/COLOR]niestety, Pani której bardzo podobał się Leon i już chciała go zabrać zrezygnowała z powodu dziwnych informacji dziwnej Pani ze schroniska...strasznie mi przykro Pani Kasiu" [/QUOTE] Edited January 9, 2012 by edzia.71 Quote
kasia_owczarzak Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Nie było mu dane poznać swojego domu, nie było mu dane cieszyć się swoim człowiekiem. Ostatnie co widział, to schroniskowe kraty :( Nie tak miało być ... [IMG]http://img27.imageshack.us/img27/5837/leonzg.jpg[/IMG] Quote
Olivin Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Zwyczajowo odejście honorowane jest minutą ciszy. Dziękuję, że w przypadku Leona były to godziny. Nie zamierzam wchodzić w polemiki, nie zamierzam nikogo oceniać ponieważ rozumiem, że wszystkie osoby odwiedzające wątek Leona są pod wpływem emocji. Dla wielu osób to trudne chwile, należy je uszanować. W niedzielę byłam w lecznicy wiele razy. Widziałam jak trudne były kryzysy, które pokonywał Leon dzięki pomocy i zaangażowaniu Pani doktor. Prawdą jest, że Leon był pięknym psem. Prawdą jest, że Leon bardzo cierpiał. Podobno nadzieja umiera ostatnia. Pożegnałam się z Leonem w lecznicy, mimo że nie było mowy o eutanazji. Żegnaj Leon, przyjacielu. Quote
UBOCZE Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 (edited) [FONT=Arial Black]Bardzo Przykro, że nie ma już z nami Leona[/FONT].:-(:-(:-( Szukam też na FB domów dla psiaków z Łowicza. Już były również tu adopcje udane. Podaję często adres Romki jako kontaktowy. Sporo osób już do niej przez pół roku dzwoniło. Jeszcze nikt do mnie na FB nie użalał się na kontakt z Romką. Przeczytajmy dokładnie ten nieszczęsny, sprzed czterech miesięcy post... Wyciąganie sprawy, gdzie jedna pani powiedziała coś na jedną panią innej pani, która to przekazała w jednym poście na FB (i [FONT=Arial Black]było to aż cztery miesiace temu!!![/FONT]:crazyeye:), co z kolei przypomniało się po czterech miesiącach jeszcze innej pani -jest moim zdaniem mało poważne i to akurat żaden dowód.:shake: Przykre, że czasem jedyne, co potrafimy czynić w obliczu odejścia psa - to jeden wielki bazar (a od czego są PW, a także świat w realu) Przykre też, że rzucamy oskarżenia bez dokładnego sprawdzenia ich zasadności, w sytuacji, kiedy po tylu miesiącach nawet nie jesteśmy w stanie sprawdzić, jak było naprawdę z ową rozmową... Przykre, że czynimy z wątku psiaka, który zaraz się pojawi w rubryce TM wśród wielu innych wątków wspomnieniowych, magiel niesprawdzonych oskarżeń , nawet jeszcze tego samego dnia, gdy odszedł. Przykre...:shake: Edited January 10, 2012 by UBOCZE Quote
kasia_owczarzak Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 tak się FB żegna z Leonem [url]http://www.facebook.com/events/265236980207930/[/url] Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Dziękuję P.doktor że zrobiła Pani co tylko mogła by ratować leona. Pocieszające w tej śmierci jest to, że odszedł przy ludziach, którym zależało na jego szczęściu a nie samotnie w schronisku :-( :-( :-( Żegnaj leonku, nigdy o Tobie nie zapomnę :-( :-( :-( :-( Quote
Cantadorra Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [*] Leonku, jestem w szoku i tak strasznie mi przykro. Myślałam, że jesteś stabilny, ale los chciał inaczej. Mam pomieszanie w głowie, nie wiem co napisać. Byłeś pięknym psem, tak bardzo chciałam, byś miał dom, swój dom i nie wyszło, wszystko poszło nie tak...... Żegnaj Leonku, żegnaj......... :( :( :( Quote
sylwiaso Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 :-(:-(:-(Bardzo nam przykro!!:-(:-(:-( Quote
Recommended Posts