Elżbietka_Cieszyn Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 ogłoszenia zapłacone Cantadorra, proszę dopilnuj by jego zdjęcia i tekst do ogłoszenia przesłać na ten sam wątek bazarkowy co ogłoszenia Kanisa. Im dwóm wykupiłam. Quote
Romka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='Elżbietka_Cieszyn']ogłoszenia zapłacone Cantadorra, proszę dopilnuj by jego zdjęcia i tekst do ogłoszenia przesłać na ten sam wątek bazarkowy co ogłoszenia Kanisa. Im dwóm wykupiłam.[/QUOTE] Podrzućcie link do bazarku to wrzucę wieczorem i tekst i zdjęcia.Elżbietko,dziękuję bardzo!:lol::lol::lol: Quote
Cantadorra Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Elżbietka, chętnie dopilnuję, tylko nie mam linku do wątku bazarkowego. Poproszę :) Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/217121-lV-Bazarek-ogłoszniowy-20-40-60-80-100-celem-wsparcia-Beziola-do-15listopada2011r.?p=17959017&posted=1#post17959017QUOTE=Cantadorra;17970834] Elżbietka[/url], chętnie dopilnuję, tylko nie mam linku do wątku bazarkowego. Poproszę :)[/QUOTE] Quote
Donata Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [B]Leon ma allegro od 10.11.11 do 24.11.2011 roku[/B] A to jego link: [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1927800092"][B]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1927800092[/B][/URL] Quote
Cantadorra Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Romka, Kanis jest wrzucony na link od Eli Cieszyn. Teraz trzeba wrzucić Leonka :) Kiedy dasz radę? Quote
Romka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Cantadorro,już wrzuciłam Leonka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/217121-NIE-PRZYJMUJE-NOWYCH-ZAM%C3%93WlE%C5%83-og%C5%82oszniowy-celem-wsparcia-Beziola-do-15listopada2011r./page4[/url] Quote
Romka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Miałam wczoraj telefon w sprawie adopcji Leona.Dzwoniło małżeństwo z lubelskiego.bardzo podobał im się Leon,mieli podobnego ale musieli go sprzedać "bo był taki dobry".Zapytałam dlaczego sprzedał psa skoro był taki dobry,musiał sprzedać bo to rodzina chciała kupić.Kiedy zapytałam czy Leon będzie chodził z panem na spacery odpowiedział,ze mieszka pod lasem i pies będzie mógł biegać do woli(w domyśle luzem).Na zapytanie czy będzie jedynym psem w domu odpowiedział,że ma jeszcze jednego małego psa przy budzie na łańcuchu,pies ma 17 lat.Zapytany dlaczego tak starego ,małego psa trzyma na łańcuchu,opowiedział,że mu uciekał.Na koniec zapytał czy ja naprawdę chcę sprzedać tego psa.Oj,Leonku coś nie masz szczęścia do ludzi... Quote
Romka Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Przed chwilą kolejny telefon,dzwonił pan,który szukał psa do pilnowania działki na wsi,państwo nie mieszkają tam na stałe... Quote
anawa Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Romka, następnym razem, jak jakiś taki debil zadzwoni, to wrzuć mu, proszę, soczystą wiązankę ode mnie :bad-word:............. normalnie krew mi się zagotowała.....:angryy: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted November 18, 2011 Posted November 18, 2011 Co za ograniczeni ludzie!!!! Quote
Romka Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Leonek był dziś na spacerze z Donatą a po powrocie do boksu,pięknie bawił się piłką,którą rzucała mu Donata... Quote
Donata Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 No nie sądziłam że na takie ogłoszenie będą zgłaszać się tacy ludzie z takim oczekiwaniami od Leona. Przecież to nie sztuka wydać psa pierwszemu lepszemu aby pozbyć się problemu. Leon powinien być sam w domu/ gospodarstwie - nie wskazane żeby był drugi pies. Nie ma czasu na eksperymentowanie. Przeglądałam allegro , ma chyba 1122 wejść i nic... czy nie ma wśród nich jednego człowieka , który weźmie to wypatrujące zwierzę do siebie i zwyczajnie polubi go a pies się do niego napewno przywiąże i będzie bardzo wdzięczny. Czy to tak wiele? Quote
Romka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Donato,wszystkie telefony są takie same albo podobne.Leon jest piękny,nikt nie zauważa w nim wrażliwego psiaka tylko psa do pilnowania.Jego piękny wygląd byłby jeszcze jednym elementem prestiżu nowego opiekun.,Kiedy mówię o jego wrażliwości i indywidualności ludzie nie chcą mieć kłopotu.Miałam 2 zapytania,które były godne uwagi i do tej pory cisza... Quote
Cantadorra Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Nie można się zrażać, wierzę, że w końcu znajdzie się jego człowiek. Quote
Romka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Ja też,myślę,że Leon trafi na swojego człowieka... Quote
Olivin Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Leon, co te ciotki o tobie wypisują... a ja jutro zabieram cię na spacerek... Quote
Romka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Leon,który radośnie przywitał nas dziś rano około godziny 10,wszedł do budy i żałośnie pojękiwał...zauważyła to Edzia.P.Marek powiadomił lecznicę.Leon zaczął wymiotować pianą.Pomoc przyszła natychmiast i w samą porę.Leon miał ostre rozszerzenie żołądka i został natychmiast operowany.Kiedy dzwoniłam około 16 00,Leon wybudził się po narkozie i czuł się dobrze.Jutro zapytamy ponownie o jego zdrowie. [IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/ddfe689b67ea14bc97b6c5ef0eb18484,10,19,0.jpg[/IMG][IMG]http://foto0.m.onet.pl/_m/872f0ba5953291c64a25dd1da033feb0,10,19,0.jpg[/IMG] Quote
Romka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Wzruszające było to,że Leon wiedział,że chcemy mu pomóc,wsiadł bez problemu do samochodu i był bardzo spokojny.Cały czas była przy nim Olivin i gładziła go.Wracaj do zdrowia piesku! Quote
Olivin Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Wracaj do zdrowia mały... Quote
Donata Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Olivin']Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia.[/QUOTE] Nie mogłam się wczoraj wpisać na wątku Leonka, ale bardzo przreżyłam to co go spotkało wczoraj ; widziałam te jego smutne oczy i żałosną minę widać było że psiak bardzo cierpi. Leon wracaj do zdrowia psi sportowcu..... Quote
Olivin Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Odwiedziłam dziś Leona. Czuje się dobrze, ma smutne oczęta i jest osłabiony, przeszedł poważną operację. Dowiedziałam się, że do lecznicy dojechał w ostatniej chwili na bezdechu. Tylko szybka reakcja wolontariuszy i personelu lekarskiego uratowały mu życie.[B] Leon pilnie potrzebuje domu tymczasowego,[/B] po operacji jest konieczna zmiana sposobu żywienia, co w warunkach schroniskowych może być utrudnione. W lecznicy pozostanie jeszcze kilka dni. Quote
Olivin Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Prawdopodobnie zbyt łapczywie zjadł suchą karmę, po czym zaczął biegać dookoła budy. Błyskawicznie wystąpiły boleści, jęczał przeraźliwie, zwracał białą pianą(zdjęcia powyżej). Wszystko działo się na oczach wolontariuszy i Pana Marka ze schroniska. Nasza reakcja była błyskawiczna, Pani doktor niezwłocznie zabrała Leona do lecznicy, w której trafił prosto na stół. Problem polega na tym, że tego typu reakcje żołądkowe mogą powracać, dlatego Leon wymaga częstego karmienia w małych ilościach, karma powinna być dodatkowo rozmoczona.[B] Potrzebny dom tymczasowy dla Leona, a najlepiej stały.[/B] Mamy zdjęcia z lecznicy, Romka później wrzuci. Leon czuje się dobrze, dziś potwierdziła to tel. Pani doktor. Quote
Recommended Posts