Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Potrzebuję kogoś z Warszawy, kto pojedzie z chętna do adopcji panią pod Łuków, na wizytę przed adopcyjną.
To może być też ktoś do zabrania przez tą panią z trasy, np. z Siedlec.
Pani czeka już kilka dni. W grę wchodzi każdy dzień w tygodniu ok. 15.30 lub weekend. Pani odwiezie tę osobę z powrotem.
Pomóżcie, proszę. Nikt z nas obecnie nie może jechać.
Na wizytę czeka też chętny dom w Pniewach.

Posted

Zglosily sie jeszcze dwa domy chetne na Omara. Dom z Lodzi i ze Szczecina.

Jezeli Omar nie bedzie juz do adopcji mamy duzo innych benkow. Tylko czekamy na Wasza decyzje, jak najszybsza bo inne benki czekaja :)

No gdzie osoby z Warszawy na wizyte chetne? :) ja przepraszam, odpadam...

Posted

[quote name='luka1']Czy Omar już wybrał domek?[/QUOTE]
We wtorek, najpóźniej w środę, gallegro jedzie na wizytę do Łukowa i wtedy będzie wiadome, czy nadal szukamy czy to TEN domek ;)

Posted

[quote name='Madallena']Dziewczyny, czy odzywaly sie do Was "nasze" domki? Szczecin i Lodz?[/QUOTE]
Odzywało się do nas bardzo dużo chętnych...Najlepiej pytać Luki bo to do niej jest podawany telefon.

Posted

[quote name='Ziutka']Odzywało się do nas bardzo dużo chętnych...Najlepiej pytać Luki bo to do niej jest podawany telefon.[/QUOTE]
Mam nadzieje, ze luka odsylala chetnych do Nas na strone. Tam jest sporo benkow, kazdy by chcial do domu :( Po to wlasnie strona jest :) zeby wybierac i zabierac!

Posted

Mamy problem. U naszej nowej tymczasowiczki Gabi zdiagnozowano dziś parwo. W związku z tym musimy jutro jechać do Warszawy na kolejne kroplówki.
Dlatego też planowana na jutro wizyta w Łukowie musi zostać przełożona o kilka dni. Siła wyższa...
Jutro skontaktuję się z panią i uzgodnimy nowy termin.

Istnieje jeszcze jedna opcja. Zamiast mnie podjedzie z panią do Łukowa moja TZ-ka. Jutro damy znać.

Posted

Zdezynfekowani jesteśmy solidnie. A buty i wierzchnie ubranie zmieniamy wchodząc do pokoiku Gabi. Jest całkowicie odizolowana w osobnym pokoju.
Moja TZ-ka jest już umówiona z panią na dziś. Spokojnie, jest doświadczoną dogomaniaczką, z dłuższym stażem niż ja i zaprawiona jest w wizytach przedadopcyjnych.

Posted

Tu Tz-ka Tomka :lol:

Byłam na wizycie przedadopcyjnej.
Głównych właścicieli nie było, bo pracują do późna w Warszawie. Była babcia (młoda) i dziecko państwa, 2 i pół letnie. Lecz to właśnie głównie babcia, z racji tego, że jest cały czas w domu, miałaby zajmować się Omarem.
Teren solidnie ogrodzony. Duża, bardzo solidna, drewniana i nowiutka buda. Omar miałby mieszkać na posesji, spać w budzie i biegać luzem po terenie. Nie ma mowy o łańcuchu czy stałym kojcu. Natomiast w starym kojcu (w planach nowy) byłby zamykany jedynie na czas gdy ktoś wyjeżdża samochodem i brama jest otwarta.
Babcia przemiła i sprawia bardzo dobre wrażenie. Kocha psy, od zawsze było u nich po jednym psie i zawsze każdy dożywał starości. Pani bardzo dba o psiaki. Co roku były szczepione, zawsze dbała, by miały czystą wodę i jedzenie. I dużo kontaktu z człowiekiem. Psiak to dla nich członek rodziny.
Poprzedni piesek, Filip, miał mieszkać w budzie, ale wolał w mieszkaniu więc mieszkał tam gdzie wolał :p. Niewykluczone więc, że Omar również byłby w domu.
Ogólnie dom zrobił na mnie dobre wrażenie. Jedynym minusem jest baaaaardzo żywy chłopczyk. Chwili nie usiedzi spokojnie i nie wiem jak Omar by na niego reagował.
Jeśli psiak lubi dzieci i jest spokojny, polecam ten dom.

Posted

O, dzięki serdeczne za raporcik! Szkoda, że nie było pana domu. Jutro siadam do telefonu i uzgadniam szczegóły i dopytuję.
Dziękuję raz jeszcze, bardzo jesteśmy wdzięczne, że znalazłaś czas. Pozdrawiamy!

Posted

Ci ludzie mieszkają w Krzywdzie k/Łukowa.
Nie ma u nich żadnych psiaków. Mieli kilkunastoletniego Filipa lecz odszedł niedawno ze starości. To nie oni. Na bank.
TZ-ka gallegro