malibo57 Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Potrzebuję kogoś z Warszawy, kto pojedzie z chętna do adopcji panią pod Łuków, na wizytę przed adopcyjną. To może być też ktoś do zabrania przez tą panią z trasy, np. z Siedlec. Pani czeka już kilka dni. W grę wchodzi każdy dzień w tygodniu ok. 15.30 lub weekend. Pani odwiezie tę osobę z powrotem. Pomóżcie, proszę. Nikt z nas obecnie nie może jechać. Na wizytę czeka też chętny dom w Pniewach. Quote
Madallena Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 Zglosily sie jeszcze dwa domy chetne na Omara. Dom z Lodzi i ze Szczecina. Jezeli Omar nie bedzie juz do adopcji mamy duzo innych benkow. Tylko czekamy na Wasza decyzje, jak najszybsza bo inne benki czekaja :) No gdzie osoby z Warszawy na wizyte chetne? :) ja przepraszam, odpadam... Quote
Malwi Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 ja z chęcią bym pomogła ... ale te 400 km t Pani chyba po nie nie pojedzie :D Quote
Paulina_mickey Posted March 4, 2010 Posted March 4, 2010 No ten pan spod Szczecina to "napalony" w sensie, że chętny bardzo. Dajcie znać-bo chciałam mu coś odpisać i ew kogo innego zaproponować. :) Quote
Ziutka Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 [quote name='luka1']Czy Omar już wybrał domek?[/QUOTE] We wtorek, najpóźniej w środę, gallegro jedzie na wizytę do Łukowa i wtedy będzie wiadome, czy nadal szukamy czy to TEN domek ;) Quote
Madallena Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Dziewczyny, czy odzywaly sie do Was "nasze" domki? Szczecin i Lodz? Quote
ANETTTA Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 NIECH PRZYBYWA DOMKÓW ..BO benków nam przybywa a wakacje przed nami ........ Quote
Ziutka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 [quote name='Madallena']Dziewczyny, czy odzywaly sie do Was "nasze" domki? Szczecin i Lodz?[/QUOTE] Odzywało się do nas bardzo dużo chętnych...Najlepiej pytać Luki bo to do niej jest podawany telefon. Quote
zuzlikowa Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Trzymam za domek...wiem,że nawet w hoteliku był odwiedzany...może to już ten!!! Mocno trzymam kciuki! Quote
Madallena Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 [quote name='Ziutka']Odzywało się do nas bardzo dużo chętnych...Najlepiej pytać Luki bo to do niej jest podawany telefon.[/QUOTE] Mam nadzieje, ze luka odsylala chetnych do Nas na strone. Tam jest sporo benkow, kazdy by chcial do domu :( Po to wlasnie strona jest :) zeby wybierac i zabierac! Quote
gallegro Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Mamy problem. U naszej nowej tymczasowiczki Gabi zdiagnozowano dziś parwo. W związku z tym musimy jutro jechać do Warszawy na kolejne kroplówki. Dlatego też planowana na jutro wizyta w Łukowie musi zostać przełożona o kilka dni. Siła wyższa... Jutro skontaktuję się z panią i uzgodnimy nowy termin. Istnieje jeszcze jedna opcja. Zamiast mnie podjedzie z panią do Łukowa moja TZ-ka. Jutro damy znać. Quote
malibo57 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Kochani, ale jeśli w łukowie są inne zwierzęta, to nie możecie się tam pokazać. Chyba, ze po solidnej dezynfekcji i spaleniu butów. Quote
gallegro Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Zdezynfekowani jesteśmy solidnie. A buty i wierzchnie ubranie zmieniamy wchodząc do pokoiku Gabi. Jest całkowicie odizolowana w osobnym pokoju. Moja TZ-ka jest już umówiona z panią na dziś. Spokojnie, jest doświadczoną dogomaniaczką, z dłuższym stażem niż ja i zaprawiona jest w wizytach przedadopcyjnych. Quote
malibo57 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 To bardzo się cieszę i dziękuję. Pani juz od dawna się dobija do nas z prośba o tę wizytę. Nie wyobrażam sobie stosowniejszej kontroli:) Quote
Madallena Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 a ja dzisiaj widzialam gwalciciela :P:P miziak z niego niesamowity! ale Diego jest wiekszym lasuchem na piesczoty. Omar wyglada na kurde 10 lat przez te jego siwizny na pychu :) Quote
gallegro Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Tu Tz-ka Tomka :lol: Byłam na wizycie przedadopcyjnej. Głównych właścicieli nie było, bo pracują do późna w Warszawie. Była babcia (młoda) i dziecko państwa, 2 i pół letnie. Lecz to właśnie głównie babcia, z racji tego, że jest cały czas w domu, miałaby zajmować się Omarem. Teren solidnie ogrodzony. Duża, bardzo solidna, drewniana i nowiutka buda. Omar miałby mieszkać na posesji, spać w budzie i biegać luzem po terenie. Nie ma mowy o łańcuchu czy stałym kojcu. Natomiast w starym kojcu (w planach nowy) byłby zamykany jedynie na czas gdy ktoś wyjeżdża samochodem i brama jest otwarta. Babcia przemiła i sprawia bardzo dobre wrażenie. Kocha psy, od zawsze było u nich po jednym psie i zawsze każdy dożywał starości. Pani bardzo dba o psiaki. Co roku były szczepione, zawsze dbała, by miały czystą wodę i jedzenie. I dużo kontaktu z człowiekiem. Psiak to dla nich członek rodziny. Poprzedni piesek, Filip, miał mieszkać w budzie, ale wolał w mieszkaniu więc mieszkał tam gdzie wolał :p. Niewykluczone więc, że Omar również byłby w domu. Ogólnie dom zrobił na mnie dobre wrażenie. Jedynym minusem jest baaaaardzo żywy chłopczyk. Chwili nie usiedzi spokojnie i nie wiem jak Omar by na niego reagował. Jeśli psiak lubi dzieci i jest spokojny, polecam ten dom. Quote
malibo57 Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 O, dzięki serdeczne za raporcik! Szkoda, że nie było pana domu. Jutro siadam do telefonu i uzgadniam szczegóły i dopytuję. Dziękuję raz jeszcze, bardzo jesteśmy wdzięczne, że znalazłaś czas. Pozdrawiamy! Quote
luka1 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Podobno w Łukowie jest facet, który skupuje benki Quote
gallegro Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Państwo mieszkają na wsi, niedaleko Łukowa. Nie sadzę, że mogą mieć coś wspólnego z tym co piszesz. TZ-ka jest uczulona na tego typu rzeczy. Quote
luka1 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 ależ moja uwaga była tak sobie - może ktoś z okolic pobada tą sprawę?Ten człowiek mieszka w Łukowie. Quote
gallegro Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Mam sporo znajomych w tym mieście. Popytam i ew. dam znać. Quote
gallegro Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ci ludzie mieszkają w Krzywdzie k/Łukowa. Nie ma u nich żadnych psiaków. Mieli kilkunastoletniego Filipa lecz odszedł niedawno ze starości. To nie oni. Na bank. TZ-ka gallegro Quote
ANETTTA Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 hymmmmmmm marzec czas wplat deklaracji co nie ??? czemu nie przypominacie ... Quote
Recommended Posts