luka1 Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Psiak już bezpieczny - na razie bezpieczny. [IMG]http://img638.imageshack.us/img638/5661/dscn539x1.jpg[/IMG] [IMG]http://img64.imageshack.us/img64/9033/dscn5392x.jpg[/IMG] [IMG]http://img6.imageshack.us/img6/347/dscn5393x.jpg[/IMG] [IMG]http://img715.imageshack.us/img715/442/dscn5394x.jpg[/IMG] [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/7131/dscn5396x.jpg[/IMG] [IMG]http://img138.imageshack.us/img138/9819/dscn539x7.jpg[/IMG] to fotki jeszcze z miejsca, z którego go zabierałysmy. Pies początkowo nie chciał wejść do autka, ale w końcu wepchnęłyśmy go do środka. W samochodzie na początku troche chciał rozmnożyć autko, ale chyba mu sie to nie udało :lol:. Pies grzecznie dojechał na miejsce. Całą drogę przespał, raz tylko zwalił się za siedzenie. Jaki jest? Krótko go miałam za sobą na tylnym siedzeniu i trudno wyrokować o jego zachowaniu. Wydaje sie spokojny. Do dzieci trzeba by go poobserwować dłużej. Pan który man go zgłosił pkazywał poobcieraną skórę - zrobił to podobno skacząć na pana. Podobno łapał zębami za rękaw, ale nie agresywnie tylko by zatrzymac go przy sobie. Na miejscu , na widok psów za siatką - szczekał. Natomiast umieszczony w bosie, w sąsiedztwie innych psów, nawet nie zareagował na nie. Po zapoznaniu sie z terenem grzecznie zadekował sie w budzie. Quote
Ziutka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Lukasku będą jakieś foteczki ;) ? ANETTTA wielkie dzięki za wsparcie :) to dla nas dużo! Grosz do grosza i może uzbieramy. Quote
Ziutka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 A może damy mu na imię OMAR ? Na cześć naszej Kochanej cioteczki Omar ? Jak myślicie ? Quote
elmira Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 A jakieś szczegóły, odnośnie chłopaka? Omar, to kobitka. On powinien mieć męskie imię-proponuję Rumata Estorski;) Wstawmy to do ogłoszeń, a każdy wymięknie;) Quote
Ziutka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 [quote name='elmira']A jakieś szczegóły, odnośnie chłopaka? Omar, to kobitka.[/QUOTE] Elmi...ale pasuje do niego nooooooo :mad:, szukałam w necie ale to mi jakoś najbardziej pasi ehhh [quote name='elmira']On powinien mieć męskie imię-proponuję Rumata Estorski;) Wstawmy to do ogłoszeń, a każdy wymięknie;)[/QUOTE] Ja już wymiękam :evil_lol: Quote
Lilek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Ben jest naprawdę fajny, grzeczniutki. Po fazie wstępnej jechał grzeczniutko i z samochodu wysiadł grzecznie, bez szarpania się. Chyba jest bardzo zmęczony włóczęgą i samotnością. Sprawia wrażenie psiaka poszukującego swoich ludzi. Może być z niego naprawdę duża pociecha, ale z pewnością trzeba poobserwować jego reakcje, żeby potem nie było kłopotów. Quote
malibo57 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Tak, to się Omar ucieszy Ona ma imię po swoim psie:evil_lol: To jest taka forma pomnika, który proponowałam Omar za wszelkie zasługi. Szkoda, że ona w drodze - podeślę szybciutko, może się załapie. Bardzo dobry pomysł, Ziuteczko! Quote
zuzlikowa Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Omar będzie wstawiony w zbiorcze allegro benków...dajcie tylko namiary kontaktu i info o wieku...oraz miejscowość. Quote
Ziutka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='zuzlikowa']Omar będzie wstawiony w zbiorcze allegro benków...dajcie tylko namiary kontaktu i info o wieku...oraz miejscowość.[/QUOTE] Namiary do kontaktu : 502 156 186 / [email][email protected][/email], hmm...rok, półtora, cholerka nie wiem, musimy poczekać na Lukaska a przebywa w hotelu w Konstancinie. Quote
ANETTTA Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 o cioteczka Z mnie ubiegła ale ona robi takie ogłoszenia cudne że ja nei mam z nia żadnych szans !!! Quote
Ziutka Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 [quote name='elmira']Benio na nk. Tzn. Omar:)[/QUOTE] Super Moniś :):):) Quote
ANETTTA Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 przelałm dzisiaj kase na psika prosze o przypomninie za m-c jakbym zapomniała itd kto jeszcze pomoze benkowi ????? Quote
luka1 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 wpłynęła na konto wpłata od Anettta - dziękujemy. Kazda złotówna jest na wagę życia Omara. Kazdy dzień to kasa - skóra mi cierpnie, ale damy radę mam nadzieję że nie zostanie sam. Quote
zuzlikowa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zobaczcie...to mój przyczynek do tego,czy psiak może iść do domu z dziećmi ...nie raz dzieci okazują się bardziej nieprzewidywalne niż psy! [IMG]https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=518e6eb0d1&view=att&th=126d180ccef9f494&attid=0.15&disp=emb&zw[/IMG] Quote
ANETTTA Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 czekkkkkkkkkkkkkkkkkkamy na darczyńcówwwwwwwwww Quote
luka1 Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [FONT=Tahoma]Po tonacji uspakajającej - że pies jest bezpieczny, pojawiają się pierwsze góry lodowe.[/FONT] [FONT=Tahoma]Po przyjeździe do hotelu zauważyłam podrażniona skórę w okolicy szyj. Wyglądało to jak otarcie od sznurka, którym był przywiązany. Dziś w miejscu tym zrobiło sie bagno - zielona magma sącząca się z rany. Pies ma ponad to jakieś dziwne przednie łapy - spuchnięte? No i znowu konieczny jest wet.[/FONT] Quote
zuzlikowa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Niestety tak właśnie bywa...nie wiemy co jest z psiakiem i wychodzi to gdy już mamy go u siebie...zdrowiej maleńki, niech nic nie zakłóca już szukania domku! Quote
malibo57 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='zuzlikowa']Omar będzie wstawiony w zbiorcze allegro benków...dajcie tylko namiary kontaktu i info o wieku...oraz miejscowość.[/QUOTE] Omar był dziś z ..Omar;-) w LuxVecie, gdzie oczyszczono mu fatalną ranę na szyi. Oprócz otarcia od sznurka, miał głębokie zranienie, które się zamknęło z wierzchu, a paprało po spodem. Zostal spremedykowany, sierść wygolona, rana oczyszczona, przepłukana, odrobaczono go i odpchlono, bo pcheł miał mniej więcej tyle, co Konar. To jeszcze dzieciak, jego wiek oceniono na jakieś 10 m-cy, ma jeszcze blizny wzrostowe (te łapy). Psina jechała bardzo grzecznie, bez żadnych medykamentów, chociaż po wczorajszej próbie Omar była uzbrojona w uspokajacz. Na miejscu też zachowywał się bardzo grzecznie. Po wybudzeniu rozdał wszystkim buziaczki, zebrał próbki karmy i pojechał spokojnie do hotelu. Dzięki Omar!I Omar, hehe Aha, faktura 170+transport. Skleroza: Dostał antybiotyk i płukankę na tydzień. Za tydzień kontrola - wizyta już umówiona. Quote
luka1 Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 ta rana musiała nieziemsko boleć, a ja go w kolczatkę na drogę wystroiłam Quote
malibo57 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 No, musiała, plus te otarcia. Ta kolczatka, to pryszcz, przeciez go nie ciagnełaś, ale co na tym sznurku nylonowym wycierpiał, to strach pomysleć. Quote
zuzlikowa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Dobrze,ze jeszcze mogę zmienić wiek...a to smark jeden cudniasty! W allegro bedzie prawidłowy wiek chłopika! A dzielny nasz Omar...oj, dzielny! Quote
Recommended Posts