Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A jak ma się sprawa z tym, że psiak nie jest szczepiony? Przecież jest obowiązek. I jeszcze to, że psiak nie wychodzi. Ciekawa jestem, jak to się ma do ustawy o ochronie zwierząt i czy można to podciągnąć pod jakiś paragraf.

Posted

mozna napisac do allegro, ze pies nieszczepiony jest zagrozeniem dla potencjalnego kupujacego, badz dla osob, ktore beda psa przewozic... wtedy po prostu sciagna aukcje... jesli nei ma szczepienia na wscieklizne -moze straz miejska - ale wtedy piesek moze trafic do schronu...

Posted

Wiesniak do potęgi n-tej. Powiedział, że jak mi sie nie podoba cena to mam sobie kupić innego psa, tańszego. Oburzył sie pytaniem: czemu sprzedaja psa, skoro dostali Go w prezencie za darmo. Sunia na spacery nie wychodzi, załatwia się na gazecie w domu. Maja dziecko 3 -letnie. Przede wszystkim maja dość suni, która "jazgocze" - cytuje wiesniaka.
Powiedział, że sunia na wścieklizne była szczepiona, ale p.wirusom nie.
Jak twierdzi sunia jest zadbana, kąpana wielokrotnie.

Poprosiłam o zdjęcia. Zgodził sie wysłac mailem. Kazał mi napisać do siebie za pośrednictwem allegro, ale ściemniłam ze nie mam. Podał mi maila. ;) Poszperałam w necie, wiem jak facet ma na imie i nazwisko.

Zaraz napiszę do Niego maila - ma mi wysłać zdjęcia suni, skan szczepienia i info od weta o stanie zdrowia. Zobaczymy czy wyśle mi to wszystko. Powiedziałam, że jestem bardzo zainteresowana sunią - koniecznie chce wyciągnąc od niego te fotki i info.

Aaaaa Pan powiedział, ze jest bardzoooo duże zainteresowanie sunia. ;)

Posted

ja mu qr...pojazgocze to mu uszy zwiedna...na gazete powiedzial...a wiesz co mi jego zona powiedziala jak zapytalam czy zachowuje czystosc ? powiedziala ze sygnalizuje i jest kulturalna i nie zalatwia sie w domu...

Posted

[quote name='Kinia1984']ja mu qr...pojazgocze to mu uszy zwiedna...na gazete powiedzial...a wiesz co mi jego zona powiedziala jak zapytalam czy zachowuje czystosc ? powiedziala ze sygnalizuje i jest kulturalna i nie zalatwia sie w domu...[/QUOTE]

Dla Niego sunia jest czysta. zalatwia się na gazete. zapytalam czy na smyczy umie chodzic - powiedzial: "no wie pani, mieszkamy na wsi, czasami wypuszczamy ja na podworko, ale to czasami"

Posted

Oni będą zmieniali wersje i podawali takie informacje, jakie chce otrzymać potencjalny odbiorca. Przypuszczam, że jeżeli ktoś zadzwoni w sprawie suni i napomknie, że myśli ew. o kocie, to ten oszołom powie, że sunia wspaniale łapie myszy i inne gryzonie;)

Poza tym włos mi sie na głowie jeży. Małe dziecko i psiak robiący na gazetę w domu. Do tego ten brak szczepień. Pewnie do tej pory, psy, które miał w zagrodzie, wisiały na krowim łańcuchu przy lichej budzie, a ta sunia to ma taki luksus, że on sam jest pełen podziwu dla siebie.

Posted

A może i ich dziecko też robi na gazete :P
Trzeba trzymać rękę na pulsie bo w Pułtusku jest targ co tydzień i takich cfaniaków jak on jest tam pełno i chętnie zapłacą 400 zł żeby rozmnażać i szczeniaki sprzedawać.
Ostatnio widziałam szczeniaki ratlerkowate na targu w Pułtusku po 100zł.
Da za suke 400 zł ale urodzi mu 3-4 małe i ma zwrot kasy :/

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=Red]UWAGA!!!!

[/COLOR][/SIZE][/B][SIZE=4][COLOR=Red][SIZE=2][COLOR=Black]Dostałam pierwszego maila z informacją, iż prześle wszystkie dane.

Przed chwila dostałam maila: [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]Dziekujemy serdecznie, ale piesek znalazł juz nowego pana,Pozdrawiam.

:angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: