Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pewnie, ze sliczny :) a jakie miny robi cudne :) :)

sluchajcie, czy jemu nie mozna by bylo zdjac tej kolczatki? Widze, ze ma oprocz niej jeszcze zwykla obroze a przeciez w kolczatce niewygodnie nawet spac o chodzeniu nie wspominajac

Posted

tylko, ze on ta kolczatke ma rowniez jak siedzi w kojcu i nawet z kolcami do gory nie zwinie sie w klebek bo jak polozy te kolce np. na lapie?
Jesli rzeczywiscie chodzi o strach przed zerwaniem zwyklej obrozy lub przesadne ciagniecie na smyczy to mam chetna, ktora chcialaby mu porzadna obroze zafundowac zeby tylko nie musial w kolcach siedziec bo, oprocz niewygody, kolczatka wyzwala w psie rowniez pewne niepozadane nawyki
Albo jesli nie obroze to moze zafundowac kantarek do zakladania na spacery choc oczywiscie tego rowniez trzeba umiec uzywac wiec tu pytanie do wolontariuszek, ktore go wyprowadzaja czy beda potrafily.

Posted

Z kantarkiem i ja bylabym ostrozna, napeno moze byc odpowiednia obroza dla tak silnego psa, lub lancuszek zaciskowy, do takiego lancuszka nie trzeba miec zbytniej wiedzy.

Posted

szelki by miał fajne, wygodniej by mu było na spacerku, tak sądze :)
a ten łańcuszek się nie sprawdzi, bo dużo z nim 'Marta 0_0' biega i by mu się to cały czas zaciskało.
Kantarek raz na jakiś czas można też założyć, bo on troche nieokiełznany jest i do treningów by się przydał :D nie wie kiedy może sobie pozwolić na zabawę i gryzienie, a kiedy nie. A co do ciągnięcia, a obroża uzdowa? to wgl jest dobre dla psów? bo mało o tym piszą..

Posted

ale na szelkach to jednak pies ciągnie , a tu chodzi o zniwelowanie właśnie ciągnięcia .... ja mam wyżełkę , pociągową , bikeringowca :) , jak założy się jej szelki to już wie co ma robić :) , na spacery wychodzi ( chyba na mnie nakrzyczycie :( ) na kolczatce

Posted

Tak pani chciała dzis przyjechac,dzwoniła wolontariuszkom, ale ja powiedzialam ze najlepiej jutro (bo ja nic o tym nie wiedziałam czy to ta i kiedy , jeszcze bym wydała nie tej osobie)a pani to nawet na reke bo jutro ma wolne.

Posted

Dzeki w domu. Trzymajcie kciuki żeby był grzeczny;)
Ma koleżankę malamutkę, wprawdzie starszą od siebie, ale może ją rozrusza. Fajnie zaczepiał ją do zabawy.