Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sprawdzę jutro, ale coś mi sie kojarzy z ogrodem zoologicznym. Ale w Gdyni zoo nie ma, tylko w Gdańsku, prawda? Pomyliłam miasta? Czy przy zoo w Gdańsku jest schronisko?

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shanti koło ZOO nie ma schroniska - ZOO jest w Oliwie, natomiast w Gdańsku jest w Kokoszkach (troszkę dalej ;) ), są jeszcze w Sopocie i "Ciapkowo" w Gdyni oraz przytulisko koło Wejherowa.

Posted

Na dowodzie identyfikacji i rejestracji zwierzecia w miejscu "właściciel" jest pieczątka Miejski ogród zoologiczny Wybrzeża, Gdańsk-Oliwa ul. Karwieńska 3. Natomiast w miejscu "pieczęć firmowa lecznicy" jest pieczatka Gabinet weterynaryjny schroniska dla bezdomnych zwierzat ul. Przyrodników 14 Gdańsk. Jest jeszcze pieczątka imienna i podpis lek. weterynarii. Jest tam też nr czipa na świstku i w ksiązeczce. Wpis że urodzony w 2007 roku. Na zaświadczeniu o szczepieniu psa przeciw wściekliżnie z 15 września 2009 roku jest nazwisko właściciela, lecz nieczytelne imię Anna, oraz data urodzenia psa 17 lipca 2007 roku.

No i Mamucik już nie taki smutny, bo bryka z wolontariuszkami i zaczyna ładnie chodzić na smyczy.

Posted

On jest do adopcji, ponieważ z jego odszukanym właścicielem rozmawiałam dwa razy i nie zamierza po niego przyjechać. Boi sie tylko ukarania, ponieważ Biuro identyfikacji zwierzat o to zadba. Macierzysty schron został powiadomiony przez to biuro i ma pomóc w znalezieniu domu, ale oni są niestety daleko i niewiele mogą zrobić. Może wyjaśniłam to niezbyt przejrzyście, ale to z chronicznego braku czasu.

Posted

kurcze, watek duzych psow jastrzebskich jakos mi zniknal i nawet nie wiedzialam, ze chlopak ma osobny watek.
u nas tez jest oglaszany tylko, ze z tymi pierwszymi zdjeciami. Dolozymy teraz nowe zdjecia, odejmiemy polowe wieku to moze wreszcie cos sie ruszy ;)
tylko czy to nie jest tak, ze jak sie jego wlascicieli pociagnie do odpowiedzialnosci to jego wydanie bedzie wstrzymane?

Posted

Drobniutka, szczuplutka wolontariuszka sobie z nim doskonale radzi. Czasem bywa uparty, ale tu nie chodzi o siłę fizyczną własciciela, bardziej o posłuch. O zdobycie szacunku u psa i jego wychowanie. Czasem się po prostu wygłupia chwytając za smycz i bawiąc się w przeciaganie, ale agresji chłopak nie przejawia żadnej. Kto go miał wychować jak biedak przechodził z rąk do rąk. Wszystko jest u niego do osiągnięcia. Trzy lata to nie starość.

Posted

Czasami udaje groźnego jak się nie zwraca na niego uwagi, np. głaszcząc psiaka obok.
Ale przechodzi mu jak się go zacznie miziać za uchem. Dlatego też jego mocne Basowe "hau" można porównać z Pavarottim , śpiewającym "Touch me" Samanthy.

Posted

oj Krokiecik wiemy ze go znasz, wiemy:eviltong: :evil_lol:
Dzekus sie kochany zrobił, jak jest przy nim wiecej ludzi i spacerów to psiak jest fajny.Niedługo ferie sie konczą, trudno bedzie o te codzienne spacerki:(