Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na wsi pod Międzyrzeczem na bardzo krótkim łańcuchu mieszka pies, w bardzo małej przestrzeni, obitej blachą, tak, że niewiele widzi.

Nie widziałam go na własne oczy, ale podobno nie wygląda to dobrze.

czy jest ktoś z międzyrzecza, kto miałby chwilę, aby zajrzeć do niego i porozmawiać z opiekunką?
Ja niestety nie jestem w stanie tego zrobić, bo mieszkam w Toruniu.

błagam o pomoc!

Posted

Napisałam do GoniaP, bo to 100km z małym hakiem od Poznania. Hm... nic się jednak nie zdziała jeśli nie będzie kontaktu do osoby, która nadała sprawę estote. Info, opis sytuacji musi być z pierwszej ręki.

Posted

[quote name='czia']jestem blisko Międzyrzecza, ale proszę o konkrety, adres, telefon, kto zgłasza.[/QUOTE]

Dziekuję za przybycie.
Czekamy na założycielkę wątku. Same niestety nic nie wiemy.

Posted

jestem, jestem...

to na wsi o nazwie kleszczewo (pomiędzy Międzyrzeczem a Sulęcinem, trzeba skręcić na Templewo, przejechać całą wieś i za przejazdem kolejowym skręcić w prawo, po ok 700m będzie wieś), tak zwane nowe kleszczewo, w chlewikach, które w części zostały przerobione na garaże mieszka kilka psów. Między innymi ten labradorowaty, na krótkim łańcuchu, otoczony blachą.

niestety to bardzo mała społeczność i osoba, która mi nadała temat, chce pozostać anonimowa. jeśli macie jakieś pytania, zadawajcie, postaram się wyciągać od niej informacje.

dzięki, że jesteście :)

Posted

Anonimowość niech pozostanie w znaczeniu na wątku ale...

Skontaktuj się z tą osobą i dopytaj, czy pozwoli podać do siebie namiar osobie, która zgłosi się tutaj, a zdecyduje pomóc interwencyjnie. A propos tego, by nie robić szumu taki kontakt jest konieczny, bo zbędny dym się zrobi jeśli ktoś dotrze do wioski i będzie rozpytywał na lewo i prawo o chlewiki.

Ponadto, matko jedyna, inne psy są w lepszej sytuacji, czy podobnej? Padło akurat na tego jednego? :-(

Swoją drogą, skontaktuj się proszę na PW z czia, zrobiła wpis na wątku.

Posted

Ufff... a ja już molestowałam szwagra by kogoś ze znajomych tam wysłał. Wychował się w Międzyrzeczu.
Ale dogomaniaka to on wśród znajomych nie ma :(

Posted

hey ja jestem z samego mcza ale powiem szczerze nigdy nie słyszałam o tej miejscowości. Z chęcią bym wam pomogła, ale ja zaraz rodzę bo za dwa miesiące, ale jak będzie potrzeba to zgłaszam sie.

Posted

ten pies jest w gorszej sytuacji niż pozostałe mieszkające w chlewikach.
z tego względu, że nie widzi nawet świata wokół siebie.

naprawdę nie jest trudno te chlewki znaleźć, bo to wioska złożona z 3 bloków, które widać z ulicy. za blokami jest chlewik. postaram się przekonać informatora do większej ilości danych.