malagos Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Pani Małgosiu! Witamy Panią bardzo serdecznie. Mija już sześc dni pobytu z nami naszej Kochanej Psinki FIGI. Teraz już wiadomo, że największym uczuciem darzy mojego męża. On poświęca jej najwięcej czasu i uczy ją dobrego wychowania. Cieszy się z każdego jej postępu, no i wynagradza za wszystko. Cieszymy się, gdy widzimy jej spokój i szczęście. Noc spędza na tapczanie w pokoju syna, który z tego powodu jest bardzo zadowolony. Pani Małgosiu, nie umiem nawet opisac ile radości i energii wprowadziła do naszego domu FIGA. Nawet dziadek Gutek rozruszał się i na dworze stale rozgląda się i sprawdza, czy Figa nie oddala się. Dzisiaj np. FIGA z GUTKIEM razem na balkonie siedzieli i wygrzewali się w słoneczku na kocyku. Sytuacje są prześmieszne. Pani Małgosiu, już nawiązałam kontakt z panem z fundacji PSI ANIOŁ i w poniedziałek najbliższy pokryję koszty przejazdu FIGI do Częstochowy = 130,00 zł. Gdyby nawet tej rozmowy nie było, to ja miałam zamiar zrobic darowiznę na konto fundacji. Jesteśmy bardzo szczęśliwy, że ta psinka jest u nas. W stosunku do Pani mam ogromną wdzięcznośc. W załączeniu przesyłam zdjęcia FIGI od momentu naszego poznania się, wyściskania się i obcałowania do dzisiaj tj. do momentu jak np. wczoraj spała na tapczanie z mężem i trzymała się jego nogi. Pozdrawiam Panią ciepło i bardzo serdecznie. Życzymy wszystkiego dobrego. Jolanta Sz. Quote
malagos Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Hesia-figa rozrabia w nowym domku, aż miło! Zjadała naleśniki z jabłkami ze stołu, a skarcona pogniewała się na pana. Ale jest przez państwa bardzo kochana! Dzis pani Jola opowiadała o tej małpie, to mi sie gęba smiała! Kochany pies i przewspaniali ludzie! Quote
malagos Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Dzis dostałam przesyłkę z pysznościami od pani Joli i śliczne życzenia świąteczne...W podziękowaniu za tę łobuzicę. Aż sie wzruszyłam... Że też są jeszcze tacy ludzie.... Quote
monika55 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Wiesz?, takie wiadomosci to sie czyta. Az łzy w oczach staja. Miala psina szczescie. Wesolych Swiat. Quote
tomcug Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Życzę Wszystkim zdrowych , radosnych, spokojnych Świąt Wielkanocnych smacznego jajka, mokrego dyngusa i odpoczynku w rodzinnym gronie Quote
malagos Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Wzajemnie, Wam wszystkim Wesołych Świąt! Quote
malagos Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Nie mam nowych zdjęć, ale często pani Jola dzwoni i zdaje relację o Fidze - Hesi. Jest super, rodzina jest nią zachwycona, a Heska to wykorzystuje :) Ale jest u siebie, wiec wszystko zostaje w rodzinie :) Quote
malagos Posted June 16, 2010 Author Posted June 16, 2010 Nie mam jeszcze zdjeć, bo panią Jolę trochę zalało w tę nieszczęsna powódź. Ale Figa - Hesia jest bombowa, pani Jola nie ma słów, zęby ją określić. Quote
malagos Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Dziś zadzwoniła pani Jola z relacją o Hesi -Fidze. Jest ukochanym pieskiem Pańcia. Razem, krok w krok pracują przy ocieplaniu domu i grabieniu liści, razem też odpoczywają na kanapie. Pan mówi do niej "Moja czarnooka panna" i pies poza nim świata nie widzi. Pani Jola i lodówka to też kochane istoty. I syn, mądry i uczuciowy młody człowiek. co za rodzina! Przez pół godziny słuchałam o Figusi, aż mnie łzy radości zapiekły pod powiekami.Jezu, jaka bajka! sunia podrzucona przez łobuza pod nasz dom, wiercipięta i rozrabiaka, znalazła swoje miejsce na ziemi. Quote
malagos Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 A to Hesia - Figa, dorosła śliczna sunia: Quote
malagos Posted August 17, 2011 Author Posted August 17, 2011 Wiecie, ze adopcja Hesi to jedna z bardziej udanych? Tyle psów się przewinęło przez nasz dom, a ta mała tak dobrze trafiła i ja przy okazji poznałam wspaniałych, ciepłych, życzliwych ludzi....nie miałyśmy okazji poznać się z panią Jolą, ale juz planujemy spotkanko nad Zalewem Sulejowskim :) Quote
malagos Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Są nowe wieści od pani Joli: [...] Pani Małgosiu, co tu dużo mówic, po prostu jesteśmy Pani wdzięczni za Figę. To co ona wniosła w nasz dom dorosłych ludzi nie da się opisac. Wrosła w nas, w nasz dom i doskonale Figa wie co może z kim i na co może sobie pozwolic. W kuchni bardzo mi pomaga tj. gdy ja wkładam naczynia do zmywarki to ona oblizuje naczynia w otwartej zmywarce i robi tzw. zmywanie wstępne :) Każdy dźwięk z kuchni i ze spiżarki potrafi rozszyfrowac i na ten właściwy przybiega i liczy na to, że trafi się jakiś smakołyk. Jest bardzo towarzyska i milutka dla wszystkich. Znajomi którzy nas odwiedzają pytają mnie: co to za rasa i skąd takie cudo mam. Tak na prawdę to mąż spędza z nią najwięcej czasu, bo razem pracują na działce a potem razem ucinają sobie drzemkę popołudniową, albo wieczorną. Mąż mówi do niej: no... chodź dziewczynko do mnie! ... a ta z radości kręci pupką. Tak jak Pani wspominałam, piłka to jej żywioł. Na naszej działce Figa z Azą rozgrywają mecze i można wtedy uśmiac się do łez. Syn ostatnio dał im do zabawy taką prawdziwą piłkę jaką gra się na boisku. Śmiesznie wygląda ta mała Figa z tą dużą piłką, która ma trochę wypuszczone powietrze. Z okna nie raz obserwujemy jak Figa z Azą bawią się w chowanego. Zazwyczaj Aza szuka Figę, a ta sprytna chowa się za krzakiem, albo za tują, albo za donicą i udaje, że jej tam nie ma. Obserwujemy jak Figa schowana spokojnie obserwuje nerwową szukającą ją Azę. Pani Małgosiu, tego wszystkiego nie można opisac. Przesyłam Pani parę zdjęc, które choc w części pokażą Pani nasze życie rodzinne z Figą. Są to zdjęcia często osobiste, takie nasze no ale jak ukazac relacje jakie u nas panują. Pozdrawiam Panią i Pani Męża bardzo serdecznie. Quote
malagos Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Szczęśliwa z pańciem.......... Głupiutki kochany ryjek: Quote
malagos Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Pies-zmywarka (zmywanie wstępne): Z sunią Azą i staruszkiem Gutkiem: Quote
tomcug Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Żeby wszystkie psiaki tak trafiały.......... Quote
malagos Posted August 24, 2011 Author Posted August 24, 2011 Dałam ją na Metamorfozy :) http://www.dogomania.pl/threads/21924-Metamorfozy/page301 Quote
malagos Posted December 26, 2011 Author Posted December 26, 2011 Dostałam życzenia od państwa i całuski od Figi :) Aż serce rośnie! Quote
malagos Posted February 4, 2012 Author Posted February 4, 2012 Droga Pani Małgosiu, witam Panią bardzo serdecznie. Czas tak szybko ucieka, że wierzyc się nie chce, że już styczeń minął. Zima zaatakowała i trochę unieruchomiła. Ciekawa jestem co słychac u Państwa, jak zdrówko, czy macie Państwo pieski dla których szukacie domków. Nasza kochana Figusia ma czerwony kubraczek do biegania w taki ostry mróz. Przesyłam Pani kilka jej zdjęc zrobionych dzisiaj. Jakościowo może nie najlepszej jakości ponieważ robione przez szybę z okna. W te mrozy nocuje też w domu razem z nami nasza Aza, która zazwyczaj nocuje w budzie w kojcu. Dzisiejszy wieczór spędzała przy kominku. Widac było, że jest spokojna i szczęśliwa. Figusia przed każdym wyjściem na dwór grzecznie siada i czeka aż się ją ubierze. Pani Małgosiu pozdrawiam Panią i Pana Tomasza bardzo serdecznie i życzę Państwu wszystkiego dobrego. Jesteście Państwo często w moich myślach :) A to wspomnienie lata: Quote
malagos Posted December 25, 2012 Author Posted December 25, 2012 Dzwoniła pani Jola - życzenia, wspomnienia, tyle ciepłych słów, radosnych! Figunia ukochana sunieczka, pieszczoszka pańciowa - nadal jest to ulubione miejsce ze zdjecia powyżej, na nogach pana, plus musi być pańska ręka na czole psinki. Wtedy tak trwają w odpoczywaniu i leniuchowaniu. Quote
Recommended Posts