Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tola napisał(a):
Mamy dwa domy, ktore były chetne przyjąc Miętę; zadra juz dzwoni i pyta, czy moze byc Master...

To tylko ciut inny kolor futerka:diabloti: i oby kur nie mieli;)
czekamy...:razz:

Posted

Trzymam i ja bardzo mocno.

Nie chcę krakać, ale jak psiak ma skłonność "kurzą" to nie wyleczy się go z tego. Natomiast to nie przekreśla go, bo np. moja Stokrotka gdy zobaczy kurę to nie popuści a ją zeżre (zadusiła już i zjadła 3). Jedyne rozwiązanie to trzymanie psa na podwórzu w kojcu, nie wypuszczanie gdy są kury, a na spacery zabieranie na smyczy i nie spuszczanie jeśli w okolicy są kury. I już.
Ja spuszczam Stonkę ze smyczy tylko wieczorami, bo wtedy kury sąsiadki już bezpiecznie śpią.
Dla chcącego nic trudnego :)

Posted

Rodzice Maciusia :) napisał(a):
Trzymam i ja bardzo mocno.

Nie chcę krakać, ale jak psiak ma skłonność "kurzą" to nie wyleczy się go z tego. Natomiast to nie przekreśla go, bo np. moja Stokrotka gdy zobaczy kurę to nie popuści a ją zeżre (zadusiła już i zjadła 3). Jedyne rozwiązanie to trzymanie psa na podwórzu w kojcu, nie wypuszczanie gdy są kury, a na spacery zabieranie na smyczy i nie spuszczanie jeśli w okolicy są kury. I już.
Ja spuszczam Stonkę ze smyczy tylko wieczorami, bo wtedy kury sąsiadki już bezpiecznie śpią.
Dla chcącego nic trudnego :)

Oby tylko nowy domek też miał takie zdroworozsądkowe podejście, bo najczęściej to wszyscy chcą miec wszystko idealne i bez komplikacji:roll:, ale wierzę...
Swoją drogą mój tata miał kiedyś takiego owczarka, który nawet świnię upolował, wskoczył do zewnętrznego wybiegu świń w nocy, a na rano już były gotowe 2 sztk:mad: jedną wet. pozszywał, a drugą trzeba było dobić:shake:

Posted

Niestet odpadły oba domy, a szkoda, bo ludzie z sercem do zwierząt.
W pierwszym Pani nie ma po prostu kojca - chce psiaka, ktory będzie swobodnie chodzil po podwórku, gdzie przechadzają się tez kury.
Drugi domek ma iglaki i dlatego chce wysterylizowaną sunię.

Posted

Miałam dzisiaj pierwszy naprawdę bliski kontakt z Masterem (wcześniej nie chciał do mnie podejść) i jestem nim oczarowana.On ma charakter labradora.:lol:.Jest niesamowitym pieszczochem ale nie jest nachalny .Jest bardzo spokojny i cierpliwy .Myślę ,że nadawałby się nawet do domu z małymi dziećmi.:lol: