Hotel KADIF Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Olimpia! Napisz co u Was? Jak Szancia się czuje? Jak się zachowuje na spacerach? Dla mnie jest to szczególnie ważne, bo u nas to takie "sterylne" warunki panują! Nikt nie przyjeżdża, cisza, spokój a jak wyjdziemy na spacer to mijamy najwyżej pół trzeźwego "rolnika" na wozie do którego zaprzęgnięta jest chuda szkapina... A teraz Szancia mieszka w stolycy, gdzie jest mnóstwo dźwięków, atrakcji, ludzi itd. Pisz, Kochana! Pisz... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dada M Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 [quote name='DIF']A teraz Szancia mieszka w stolycy, gdzie jest mnóstwo dźwięków, atrakcji, ludzi itd.[/QUOTE] Dla Szanty to nic nowego, wszak w stolicy została znaleziona ;) Niemniej jednak nowe wieści będą bardzo mile widziane :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziutka Posted February 13, 2012 Share Posted February 13, 2012 Tak jest :) czekamy na wieści :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlimpiaK Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 Wieści marne, bo w zeszłym tygodniu chorowałam, więc nie miałam za dużo czasu na spacery (wychodziłam na max 10 min na każdy spacer), więc psiaki były nieznośne i Szanta z moją Korą narozrabiały i zjadły coś czego nie powinny, ale miejmy nadzieję, że skończy się tylko biegunką (moja Kora już ma, Szanta może mieć nie będzie). Na spacerach Szanta jest czasem nieznośna, ale to jest ewidentnie kiedy za długo siedzi w domu, czyli z nudów. Jest kochana, chociaż potrafi i próbuje wejść na głowę - karna, ale sprytna, więc trzeba być stanowczym, wtedy jest cud miód i do rany przyłóż. :D Jej zapędy dominacyjne widać w podejściu do innych psów - jak zobaczy jakiegoś na horyzoncie to najpierw jest pokaz, że nie jest taka miła w postaci sztywno uniesionego ogona, pochylonej głowy i wyciągniętej szyi. Jednak jak już podejdzie do psa to zmienia swoje nastawienie, merda ogonem i psy zachęca do zabawy, suki co najwyżej uprzejmie buziakuje po pysku. :) Przez chorobę nie mogłam też iść do weta żeby się zważyć, więc mam nadzieję, że w tym tygodniu nam się uda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hotel KADIF Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 [quote name='OlimpiaK'] Przez chorobę [B]nie mogłam też iść do weta żeby się zważyć[/B], więc mam nadzieję, że w tym tygodniu nam się uda.[/QUOTE] Ojej! To nie idź do weta, tylko do ludzkiego lekarza!:megagrin: Biedni jesteście z powodu tych chorób i innych "przejść". Dziewczyny pewnie dorwały się do kosza na śmieci znając życie....;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akrum Posted February 14, 2012 Share Posted February 14, 2012 wpadam na wątek Szanci po długiej nieobecności i co widzę, Szancia do stolycy zawitała :) Szkoda, że odpowiedniego domku panna znaleźć nie może i zagrzać miejsca przy swoim człowieku... przy okazji mały spamik: [SIZE=4][URL="http://www.dogomania.pl/threads/223049-Bazarek-r%C4%99cznikowo-ksi%C4%85%C5%BCkowo-bi%C5%BCuteryjny-na-nowotomyskie-biedy"]SUPER BAZAREK Z RÓŻNOŚCIAMI[/URL][/SIZE] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olena84 Posted February 16, 2012 Share Posted February 16, 2012 Pozdrawiam Szancie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted February 17, 2012 Share Posted February 17, 2012 Jak to? Jeszcze dzisiaj nikogo u Szanty nie bylo....? No to jestem pierwsza:) Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
feliksik Posted February 23, 2012 Share Posted February 23, 2012 witaj Szantuniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibo57 Posted February 23, 2012 Author Share Posted February 23, 2012 Cześć, Feliksik:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted February 24, 2012 Share Posted February 24, 2012 Witamy się:) pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziutka Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Co tam u Szantusi ? Olimpia, jak będziesz miała chwilkę to się odezwij :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlimpiaK Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 U Szantuchy wszystko dobrze, tylko domku brak :( ja cierpię na ciągły niedoczas z powodu ostatniej sesji i całego wielkiego bałaganu :/ Mojego Duszka i Szantę łączy coraz silniejsza więź - buziakują się co chwila, Szancia wylizuje uszy, pychol, oczy, czoło Duszkowi i ogólnie kocha go całym serduchem. :D Trochę żal mi przy tym mojej Kory, która na ich amory tęsknie patrzy, ale sama nigdy nie była wylewna, także po tych 4 latach z Duszkiem, który próbował ją buziakować, tylko ona tego nie lubi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hotel KADIF Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 [quote name='OlimpiaK'] buziakują się co chwila, Szancia wylizuje uszy, pychol, oczy, czoło Duszkowi i ogólnie kocha go całym serduchem. [/QUOTE] :megagrin::megagrin::megagrin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziutka Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Olimpio, a może jakieś nowe fotki masz ? Zrobię znowu nowe ogłoszenia, ale może z nowymi fotkami ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 Takie wylizywanie pyszczka,oczu, uszu świadczy o dużym przywiązaniu między psami:) Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibo57 Posted March 3, 2012 Author Share Posted March 3, 2012 [quote name='Ziutka']Olimpio, a może jakieś nowe fotki masz ? Zrobię znowu nowe ogłoszenia, ale może z nowymi fotkami ;)[/QUOTE] Się przyłączam do prośby:) Jak stoicie z karmą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlimpiaK Posted March 3, 2012 Share Posted March 3, 2012 O fotki się postaram, może jutro uda mi się coś cyknąć. ;) malibo57, karmę jeszcze mamy ;) jak się będzie kończyła to dam znać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibo57 Posted March 4, 2012 Author Share Posted March 4, 2012 Olimpio, czy Szancie jeszcze czegoś potrzeba? Jakiegoś suplementu, obroży na kleszcze, odrobaczania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlimpiaK Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Szancia dzisiaj zważona - ma mniej o 2kg :D co do potrzeb, to nie wiem kiedy miała zakładaną obecną obrożę i kiedy mija jej termin przydatności? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlimpiaK Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 Dodam jeszcze, że Szantuszka-świntuszka podbiła serce pana doktora, który jest lekarzem mojej Kory i moim kolegą, ale niestety ma za małe mieszkanie i za dużo siedzi w pracy by ją adoptować. :( Ja nie rozumiem jak ona tak długo może być bez domu, taka kochana jest! Muszę się szybko postarać o nowe foteczki, mam nadzieję, że jutro pogoda na to pozwoli i mój czas (cierpię na niedoczas ostatnio :/ ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibo57 Posted March 6, 2012 Author Share Posted March 6, 2012 [quote name='OlimpiaK']Szancia dzisiaj zważona - ma mniej o 2kg :D co do potrzeb, to nie wiem kiedy miała zakładaną obecną obrożę i kiedy mija jej termin przydatności?[/QUOTE] Upss! Nie ma wpisu w książeczce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OlimpiaK Posted March 6, 2012 Share Posted March 6, 2012 jest tylko info o odrobaczaniu, o obroży nie znalazłam adnotacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hotel KADIF Posted March 7, 2012 Share Posted March 7, 2012 [quote name='malibo57']Upss! Nie ma wpisu w książeczce?[/QUOTE] Upsssss! :oops: W książeczce pewnie nie ma, bo Szancia miała taką rozkładaną ze schronu i nie za bardzo było już miejsce na jakikolwiek wpis, ale może jest zapis w kartotece, którą Olimpia od nas otrzymała z dokumentacją. Sprawdź Olimpio, bo nie pamiętam, ale na pewno obroża była zakładana [B]we wrześniu[/B], tak jak wszystkim Twoim psiakom, które wtedy u nas przebywały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibo57 Posted March 7, 2012 Author Share Posted March 7, 2012 No, to czas na nową. Sprawdzę, czy mam jeszcze Prevender. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts