Jump to content
Dogomania

[MLB] Cudna *SZANTA* - MA WRESZCIE DOM!

malibo57

Recommended Posts

Olimpia! Napisz co u Was?
Jak Szancia się czuje? Jak się zachowuje na spacerach?
Dla mnie jest to szczególnie ważne, bo u nas to takie "sterylne" warunki panują! Nikt nie przyjeżdża, cisza, spokój a jak wyjdziemy na spacer to mijamy najwyżej pół trzeźwego "rolnika" na wozie do którego zaprzęgnięta jest chuda szkapina...
A teraz Szancia mieszka w stolycy, gdzie jest mnóstwo dźwięków, atrakcji, ludzi itd.
Pisz, Kochana! Pisz... :lol:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wieści marne, bo w zeszłym tygodniu chorowałam, więc nie miałam za dużo czasu na spacery (wychodziłam na max 10 min na każdy spacer), więc psiaki były nieznośne i Szanta z moją Korą narozrabiały i zjadły coś czego nie powinny, ale miejmy nadzieję, że skończy się tylko biegunką (moja Kora już ma, Szanta może mieć nie będzie).

Na spacerach Szanta jest czasem nieznośna, ale to jest ewidentnie kiedy za długo siedzi w domu, czyli z nudów. Jest kochana, chociaż potrafi i próbuje wejść na głowę - karna, ale sprytna, więc trzeba być stanowczym, wtedy jest cud miód i do rany przyłóż. :D Jej zapędy dominacyjne widać w podejściu do innych psów - jak zobaczy jakiegoś na horyzoncie to najpierw jest pokaz, że nie jest taka miła w postaci sztywno uniesionego ogona, pochylonej głowy i wyciągniętej szyi. Jednak jak już podejdzie do psa to zmienia swoje nastawienie, merda ogonem i psy zachęca do zabawy, suki co najwyżej uprzejmie buziakuje po pysku. :)

Przez chorobę nie mogłam też iść do weta żeby się zważyć, więc mam nadzieję, że w tym tygodniu nam się uda.

[quote name='OlimpiaK']
Przez chorobę [B]nie mogłam też iść do weta żeby się zważyć[/B], więc mam nadzieję, że w tym tygodniu nam się uda.[/QUOTE]

Ojej! To nie idź do weta, tylko do ludzkiego lekarza!:megagrin:
Biedni jesteście z powodu tych chorób i innych "przejść". Dziewczyny pewnie dorwały się do kosza na śmieci znając życie....;)

wpadam na wątek Szanci po długiej nieobecności i co widzę, Szancia do stolycy zawitała :)

Szkoda, że odpowiedniego domku panna znaleźć nie może i zagrzać miejsca przy swoim człowieku...

przy okazji mały spamik:
[SIZE=4][URL="http://www.dogomania.pl/threads/223049-Bazarek-r%C4%99cznikowo-ksi%C4%85%C5%BCkowo-bi%C5%BCuteryjny-na-nowotomyskie-biedy"]SUPER BAZAREK Z RÓŻNOŚCIAMI[/URL][/SIZE]

U Szantuchy wszystko dobrze, tylko domku brak :( ja cierpię na ciągły niedoczas z powodu ostatniej sesji i całego wielkiego bałaganu :/

Mojego Duszka i Szantę łączy coraz silniejsza więź - buziakują się co chwila, Szancia wylizuje uszy, pychol, oczy, czoło Duszkowi i ogólnie kocha go całym serduchem. :D Trochę żal mi przy tym mojej Kory, która na ich amory tęsknie patrzy, ale sama nigdy nie była wylewna, także po tych 4 latach z Duszkiem, który próbował ją buziakować, tylko ona tego nie lubi.

Dodam jeszcze, że Szantuszka-świntuszka podbiła serce pana doktora, który jest lekarzem mojej Kory i moim kolegą, ale niestety ma za małe mieszkanie i za dużo siedzi w pracy by ją adoptować. :( Ja nie rozumiem jak ona tak długo może być bez domu, taka kochana jest!

Muszę się szybko postarać o nowe foteczki, mam nadzieję, że jutro pogoda na to pozwoli i mój czas (cierpię na niedoczas ostatnio :/ )

[quote name='malibo57']Upss! Nie ma wpisu w książeczce?[/QUOTE]

Upsssss! :oops: W książeczce pewnie nie ma, bo Szancia miała taką rozkładaną ze schronu i nie za bardzo było już miejsce na jakikolwiek wpis, ale może jest zapis w kartotece, którą Olimpia od nas otrzymała z dokumentacją. Sprawdź Olimpio, bo nie pamiętam, ale na pewno obroża była zakładana [B]we wrześniu[/B], tak jak wszystkim Twoim psiakom, które wtedy u nas przebywały.