Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomiechówek - Karczowiska koło Lubina - chyba ale nie jestem do końca pewna .... niech ktoś mnie poprawi w razie co

dziewczyny ... benia spod KIELC ma jechać do Wrocławia , to ten sam kierunek , można by połączyć oba transporty...

czy rodzina mogłaby odebrać Fabię z Wrocławia ?

Posted

Moi kochani, wpadlam tylko tu wezwana na szybko, jestem zakrecona dosc mocno teraz.

Benia nie moze pojechac do nowego domu bez aktualnej opiekunki - nowi opiekunowie prosili o wprowadzenie jej do domu i pomoc w zapoznawaniu z rezydentem. I na razie termin wyjazdu sie przeciaga.
Ale poniewaz to z powodu aktualnego DT nie mozemy jeszcze pojechac z Benia - placic bedziemy tylko do niedzieli za pobyt. Jedynie jedzonko trzeba zapewnic.

I mamy nastepne zgloszenia na bernardyny - moze Wolta sie zalapie....

Posted

bernardyn chorzowski ma dom

ale benka nowo odłowiona szuka domu

http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=102&pid=1095#pid1095

chorzów
1. Imię - ...Xenia ( moze być )....................
2. Płeć - suka
3. Wiek - ok. 5 lat
4. Sierść - (półdługa)
5. Sterylizacja - (nie ) będzie sterylizowana po świętach
6. Wielkość - ( L * )
7. Miejscowość - Chorzów
8. Województwo - śląskie
9. Miejsce Pobytu - (schron)
10. Zachowanie - bojaźliwa
11. Zachowanie względem Dzieci - nie wiadomo
12. Zachowanie względem Zwierząt - brak agresji
13. Dla Kogo - najlepiej dom z dużym wybiegiem
14. Historia - (trafiła z interwencji z Siemianowic / bezdomna, Śl. 23.03.2010)
15. Kontakt - (32/ 2498452, [email protected])
16. Krótki Opis - ( sunia nie do końca ufna, zasługuje na lepszą przyszłość i dobre traktowanie, schronisko nie jest najlepszym miejscem dla takiego psa, potrzebuje dużo uwagi, na dzień dobry nieśmiało macha ogonem )
+ 4 fotki

To jest suka, nieufna i strachliwa, , dziś ją zaczipowaliśmy nr czipa 967000002034700.
Nie bardzo lubi chodzić na smyczy ale może być to też wynik stresu, ponieważ jest tu parę dni

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt

41-500 Chorzów

ul. Opolska 36

tel.: (032) 249 84 52

czy można ja nie kochać ...

horzów

Posted

Mamy kolejny chetny dom blizej Warszawy dla Beni.
Moze warto rozwazyc, czy nie lepiej Panstwu spod Lubina zaproponowac jaiegos psiaka blizej, jesli sie znajdzie dom dla Beni pod Warszawa...?
Macie jakies propozycje?

Posted

jayo napisał(a):
Mamy kolejny chetny dom blizej Warszawy dla Beni.
Moze warto rozwazyc, czy nie lepiej Panstwu spod Lubina zaproponowac jaiegos psiaka blizej, jesli sie znajdzie dom dla Beni pod Warszawa...?
Macie jakies propozycje?

Świetny pomysł, psiak nie męczył by się podróżą :)

Posted

Nie toczy sie na razie jakos wartko - Panstwo pod Wroclawiem czekaja na Benie, tu wyadoptowalismy Wolte do domu pod Warszawe.
Ale gdyby w miedzyczasie sie cos zmienilo - i jakis dom sie zainteresowal Benia tutaj, to pewnie byloby lepiej.
Na razie czekamy na wolny termin wszytskich stron.

Posted

Wolta ma dom ? kurczę ... proszę wszystkich o informowanie na benkowym wątku że jakiś benek ma dom ... ehh

jayo - a co z podrzuceniem państwu benka bliżej wrocławia ?
w dzierżoniowie jest Berniś , a jeśli chodzi o sunie to w chorzowie piękna Xenia, w częstochowie Tora i Tosia

Posted

[quote name='Malwi']Wolta ma dom ? kurczę ... proszę wszystkich o informowanie na benkowym wątku że jakiś benek ma dom ... ehh

jayo - a co z podrzuceniem państwu benka bliżej wrocławia ?
w dzierżoniowie jest Berniś , a jeśli chodzi o sunie to w chorzowie piękna Xenia, w częstochowie Tora i Tosia

do jayo to najlepiej dzwonić :) I się przypomnieć...

a przy okazji zapraszam na bazarek Dla Kundelkowej Skarbonki - kłączakosaćca- Irysa do ogródka lub na balkon
http://www.dogomania.pl/threads/1833...9#post14446079

Posted

Ciotki, Benia zostaje na razie u swoich aktualnych opiekunow tymczasowych. Nie wiem, czy na pewno na stale, ale na razie taki maja zamysl. Beda jeszcze sie oczywiscie konsultowac z rodzina itd., ale nie bedziemy jej zawozic na Dolny Slask.
Tym samym Pani prosi o nowe kandydatury Benkow do adopcji - ale TYLKO suki wchodza w rachube.

Dajcie mi namiar na takie, ktore moga z duzym samcem (benkiem) przebywac glownie na zewnatrz - bo Panstwa dlugo nie ma w domu. Dom dobry, sprawdzony.

Posted

Malwi napisał(a):
juz sie robi ;) zaraz wyślę na PW ... a benio kastrowany ?

Niestety, chyba nie, dopytam, bo juz mi sie myla domy i psy.

Posted

jeśli nie jest kastrowany to zostają tylko te suczyny co wyslalam ( są sterylizowane lub beda przed adopcja) , ewentualnie dopytaj czy państwo godzą się na sterylizacje na ich koszt.