Awit Posted October 22, 2012 Posted October 22, 2012 U mojej mamy na 5 piętro też biedronki przylatują. Na ścianie bloku, na oknach, nawet do środka.... Ohydne są. Quote
Pegaza Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Apropo biedronek dziś mówili w Dztvn po prostu trzeba przeczekac ich inwazję.. ale mogą powodowac reakcje alergiczne.. tyle zdążyłam usłyszec;) Quote
Jasza Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 W ubiegłym roku, pierwszego listopada było pięknie i ciepło. W samochodzie pomiędzy wiązankami i zniczami przyczaiło mi się kilka biedronek, potem jedną znalazłam na nodze. następnego dnia miałam na łydce pęcherz wypełniony wodą, wielkości jednozłotówki mniej więcej ( to taniutki ;-) ). Po mniej więcej dwóch dniach podczas kąpieli go wymoczyłam i "przepękłam", bo mnie mocno drażnił. I się zaczęło. Miesiąc ropienia, antybiotyki, dziura, problem z chodzeniem, czerwona pręga nad kostkę... I tak się wtedy zastanawiałam, czy to nie po tej biedronce :mad: Quote
__Lara Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Biedronki są wszędzie, ale niedługo, bo od czwartku-piątku idzie zima. Quote
Jasza Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Wczoraj minął rok od śmierci mojej Babci. Już myślę o Niej bez takiego strasznego żalu, bardziej spokojnie, choć brakuje i Jej i Dziadka i wszystkiego co się z Nimi i Ich domem kojarzy. Byliśmy wieczorem na cmentarzu zapalić świeczkę. Pięknie i cicho. Spokojniej i bez tego szału pierwszolistopadowego. Mimo, że wiele osób kręci głową,często zabieramy na cmentarz psy ( oprócz święta, kiedy jest młyn i zamieszanie). Pomodliliśmy się a ogonki siedziały grzecznie obok grobu. Oczywiście co Miśka znalazła na cmentarzu? K o ś ć. [SIZE=1]Z kurczaka.[/SIZE]:no-no-no: Obok kościoła spotkaliśmy biało-pomarańczowego kudłatego pieska na krótkich nogach. Witał się i witał z Miśką a Reks się wściekał. Właściciel opierając się o bramę i gaworząc z kolegą wołał go co jakiś czas jakby od niechcenia. Oczywiście bezskutecznie... Wreszcie odeszliśmy za choinki i D ż e r r y :p pobiegł do właściciela. Słyszałam jeszcze kpiący śmiech jednego z panów i gorliwe tłumaczenie drugiego: - Bo to były dwie suczki... :roll::roll: :diabloti::diabloti: Quote
Jasza Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 A dzisiaj mija szósty rok jak Reksio jest u nas :loveu: Mam jeszcze wyblakły paragon z godziną i adnotacją: Zakup psa :roll: (ze schroniska.) Biedaczek "kosztował"40 PLN. Jak to brzmi.... Quote
Pegaza Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Hej Jasza.. z śmiercią bliskiej osoby trudno się pogodzic ale z czasem już inaczej o tym myślimy..bo czas leczy rany... to ja nie wiedziałam że on z schroniska a którego? napisz coś jak go wybierałaś spośród innych psów? czy Ty jesteś pewna że to była kośc z kurczaka? hehe Quote
Patmol Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 jaki REks był wartościowy -całe 40 zł Ja za Sweetie zapłaciłam w schronisku 10 zł -w tym roku Quote
Jasza Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Moje najlepiej wydane 40 złotych w życiu :loveu: Schronisko w Katowicach na Milowickiej. Nie wybierałam, pojechaliśmy po szczeniaka, miałam na sobie czerwony golf, pani w schronie mi go wyjęła z klatki, podała, on się wtulił, pazurkami zaczepił o ten mój nowy, piękny sweter i tak został przez sześć lat :loveu: Quote
Patmol Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 ja też Sweetie nie wybierałam :angryy: Młoda tak marudziła dwa dni (48 godzin), że koniecznie muuusimy wziąć takiego jednego szczeniaka ze schroniska na DT tylko na kilka dni bo on jest agresywny i się boi bardzo itp itp i jeszcze mówiła że wygląda jak szczeniak Wilczarza:evil_lol: wzięłam dowód, obroże i smycz -zajechałam a tam Młoda czeka z takim czymś co wygląda jak skrzyżowanie likaona z amstafem jedno ucho klapniete a drugie ucho obgryzione Quote
Jasza Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Sweetie wilczarz... .:question::question::question::question::question: .:grin::grin::grin::grin::grin: Quote
Patmol Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 gryzie rożne rzeczy w domu głównie Młodego bo Młody ma zabawki w pudełkach i na półkach - ostatnio pogryzła okładkę książki z biblioteki zacząć ją zostawiać w Kenelu? czasem gryzie -nie zawsze i niekonieczne wtedy jak nikogo nie ma Quote
Jasza Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Mnie nie pytaj, ja jestem staromodna, pies w klatce mi nie pasuje. Tak jak ptaki w klatce. Mam fobię "klatkową". Próbowałabym z kongiem, smakołykami pochowanymi w skarpetkach, gryzakami... Jak wychodzisz - zostawiasz im kostki prasowane, coś, czym mogłaby się Sweetie zająć? Jak myślisz, to z nudów czy z tęsknoty? Quote
Patmol Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 u mnie każdy wychodzi i wraca o różnej porze ja przeważnie wychodzę najwcześniej gdybym im zostawiła kości -wepchałyby się z tymi kości do łózka Młodego i nad jego głową kłóciły o kości, zresztą w ogóle nie zostawiam ich samych z czymś o co mogłyby się poważnie kłócić a kong pełen pyszności -byłby tez pokusą dla kotów za ryzykowne tak zostawić w domu i wyjść nie wiem czy to wynika z tęsknoty czy z nudów ale prędzej z tęsknoty i z wielkiej potrzeby gryzienia czegoś daję jej marchew -zawsze jej Caillou zabierze więc następną i następna i następną. koty się nie kuszą na marchew, a i dla Caillou wystarczy nie śmierdzi i nie chce się po niej pić chodzi na spacery ale pewnie tych spacerów i nauki -dla niej jest za mało psy pewnie mają różne potrzeby Sweetie jest bardzo, bardzo emocjonalna. Quote
maciaszek Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 No to kolejnych 6 lat z Reksiem życzę. I jeszcze 6. I jeszcze 6 :)! Quote
magdola Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Witajcie;) u nas jak na razie komplet ;) hurra gratki dla Pana Reksia i dla Pani Misi, które trafić lepiej nie mogły.....:) Quote
magdola Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 [quote name='Patmol']u mnie każdy wychodzi i wraca o różnej porze ja przeważnie wychodzę najwcześniej gdybym im zostawiła kości -wepchałyby się z tymi kości do łózka Młodego i nad jego głową kłóciły o kości, zresztą w ogóle nie zostawiam ich samych z czymś o co mogłyby się poważnie kłócić a kong pełen pyszności -byłby tez pokusą dla kotów za ryzykowne tak zostawić w domu i wyjść nie wiem czy to wynika z tęsknoty czy z nudów ale prędzej z tęsknoty i z wielkiej potrzeby gryzienia czegoś daję jej marchew -zawsze jej Caillou zabierze więc następną i następna i następną. koty się nie kuszą na marchew, a i dla Caillou wystarczy nie śmierdzi i nie chce się po niej pić chodzi na spacery ale pewnie tych spacerów i nauki -dla niej jest za mało psy pewnie mają różne potrzeby Sweetie jest bardzo, bardzo emocjonalna.[/QUOTE] A moze plastikowa butelka wypełniona smakołykami i zakrecona??? Quote
jotpeg Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 gratuluje [B]Reksiowi[/B] TAKIEGO domku!!! 100 lat, [B]Reksiu[/B], zdrowia i radości! :laola: Quote
Patmol Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 bardzo różnie najczęściej jakieś trzy godziny dziennie czasem pięć, szesć bardzo czasem (jak są np wakacje) -osiem i dziewięć mają butelki plastikowe ale odkręcone, bo w butelce zakręconej -najciekawsza jest zakrętka:diabloti: natychmiast zostaje odkręcona i pogryziona i mogłaby zostać połknięta przez któregoś psa to nie jest tak, że ja wychodzę a Sweetie bierze się za demolowanie mieszkania po prostu czasem, nie codziennie -coś pogryzie najczęściej są to rzeczy Młodego - książka, klocki drewniane czy plastikowe, kredki, piórnik, materac i tak się zastanawiam czy jest na to rada; takie różne rzeczy psie do gryzienia mają jakieś kości ze skóry czy szarpacze czy piłki ale Sweetie i tak woli gryźć klocki Młodego Quote
Jasza Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Aaa, Patmol, to nie strasz ;-) Nie jest źle. Jotpeg - dziękuję!:loveu: Okazało się, że mam w telefonie 500 zdjęć i żadnego nie mogę zgrać do komputera....:-( Jak w poniedziałek dostanę przejściówkę USB/adapter od brata, to powklejam nasze migawki ze spacerów, bo dawno nie było żadnych zdjęć, tylko ględzę i ględzę ;-) Quote
Patmol Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 jest żle w tym sensie, ze to jest jednak chyba nieprawidłowe i lepiej zawsze zadziałać wcześniej niż później może kenel by zadziałał uspokajająco na Sweetie teraz Sweetie chodzi codziennie na intensywny spacer a niedługo będę ją ciachać i będzie przerwa w spacerach no i Młody się denerwuje Quote
Jasza Posted October 25, 2012 Author Posted October 25, 2012 Jasne, że nie powinno tak być. A możecie zamykać pokój Młodego jak nikogo nie ma w domu? Quote
Patmol Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 (edited) :diabloti: Edited October 25, 2012 by Patmol Quote
Recommended Posts