Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 459
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dziś odwiedzić dziewczynki. Dostały ode mnie w prezencie po piszczącej piłeczce za co mnie skrupulatnie obszczekały. Trikolorka jest zdecydowanie większa i bardziej dominująca. Na zdjęciach wyglądają większe niż są w rzeczywistości.

Posted

Saphira, kocyk wytrzymuje zwykle dobę i jest codziennie zmieniany na cokolwiek innego .. bywało gorzej/cieniej .. cóż dziewczynki muszą sobie radzić z chłodem .. ale prawdziwe ciepło i tak musi przyjść od ludzi ..

Posted

Psiaczki mają się lepiej, dziś naszła je ochota na zabawę!! podskakiwały do góry i na boki, zaczepiały mnie, dawały buziaki i nawet były o siebie nawzajem zazdrosne - zwłaszcza dotychczas wycofana Misia (którą nieco ukradkiem przemianowałam na Dusię) pokazała dziś siostrze, że ona też ma coś do powiedzenia i odgoniła Zosię, żeby wkraść się na moje kolano.

Odwiedziny bardzo im pomagają, więc podtrzymujmy je ile się da.

Posted

Piłeczki owszem były, ale boks dziś strasznie zapaskudzony i zabawki wraz z nim .. poprzednie, które im zostawiliśmy z Cajusem pewnie wylądowały już w koszu z racji zapaskudzenia (dziewczyny mają biegunkę)

Posted

ilon_n napisał(a):
Psiaczki mają się lepiej, dziś naszła je ochota na zabawę!! podskakiwały do góry i na boki, zaczepiały mnie, dawały buziaki i nawet były o siebie nawzajem zazdrosne - zwłaszcza dotychczas wycofana Misia (którą nieco ukradkiem przemianowałam na Dusię) pokazała dziś siostrze, że ona też ma coś do powiedzenia i odgoniła Zosię, żeby wkraść się na moje kolano.

Odwiedziny bardzo im pomagają, więc podtrzymujmy je ile się da.

No to super :D oby ktoś rozsądny wypatrzył je na aukcji!

Posted

Kapci nawet tych starych nie polecam, bo pomyślą, że właśnie do tego służą kapcie i będą problemy. Zabaweczki dostały, ale co się z nimi stało/stanie nie wiem, bo przy sprzątaniu boksu czasem łatwiej po prostu wszystko wygarnąć do kosza niż obmywać z zapaskudzenia.
Przy następnej wizycie postaram się o jakiś gadżet dla Dziewczyn. One jednak wolą pobawić się z kimś niż czymś :)
Więc zachęcam do odwiedzin.

Posted

Ilon ! Ja nie dam rady jeździć tak często do Torunia. Jak byłam w piątek zostawiłam zapas pileczek i kolorowe obróżki u starszego Pna na portierni. Nie był zachwycony, więc pewnie to rzeczywiscie kłopot przy sprzątaniu. Jeżeli dziewczynki miały biegunkę mogę im przywieźć karmy dla szczeniaków, tylko jaka jest pewność, że im ją będą podawać ? Indywidualne żywienie to też kłopot przy takiej ilości psów.

Posted

Saphira, nie ma sprawy. Chodzi mi o odwiedziny przy okazji.
Postaram się doglądać Dziewczynki, bo jestem na miejscu, ale nie zawsze czas mi na to pozwala i są dni kiedy absolutnie nie mam na to żadnej luki.
Dowożę im suchą karmę na powstrzymanie biegunki, ale menu schroniskowe skutecznie to niweluje.

Zresztą bardzo liczę na to, że niedługo już znajdą się lepsze miejsca na Dziewczynek i problem się rozwiąże.

Posted

Dziewczynki hasały wczoraj ze mną w szklarni, goniły się, obskakiwały mnie, no i obszczekiwały kręcących się "intruzów" (czyt. pracowników i gości schroniska).
Są bardzo przylepne, pchają się na ręcę, na plecy, na głowę, chcą być przytulane, trzymane na rękach itp.

Uważam, że śmiało można je lokować w domach, bo odruchy agresji są już w zaniku ..
jest tylko pewien szczegół, nad którym musimy jeszcze popracować: Dziewczynki źle reagują na wszelkie gadżety kijo-kształtne ..

ale podziałamy jeszcze w tym kierunku ..

Posted

Potwierdzam z całą odpowiedzialnoscią, że dziewczynki są cudne:loveu: a przy tym drobniutkie więc nadaja sie do bloku.:loveu:Myśle, ze wkrotce ktos je zauważy i doceni ich kudlata urodę:loveu:

Posted

Biegunka może być wywołana szczepionką. Pamietać jednak należy, że dziewczynki nie były właściwie karmione. pochodzą z patologicznego domu a to moze mieć konsekwencje zdrowotne. Może jednak wet powinien zastosować jakąś dietę:cool3:

Posted

Przyczyn biegunki może być wiele (szczepionka, karma, stres, bakterie/wirusy i wiele innych), ale to są sytuacje, od których nie da się uciec, w końcu i tak kiedyś mogą dopaść.
Dziewczynkom jakoś zbytnio to nie przeszkadza w zabawie, więc chyba nie ma co nad tym deliberować.
Najważniejsze, by trafiły szybko do swoich domków, bo raz: rosną i dwa: czym prędzej powinny uczyć się pewnych zachowań.