Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj Fizia normalnie dała mi się pogłaskać :p
Ale Mela i Kitka wpychały się przed nią i suńka uciekała do budy, a potem znów przychodziła po głaski i tak w kółko...

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fizia ma tonę ogłoszeń, zapisane w pierwszym poście.

Z tym jej kłapaniem jest tak, że pewnie poza schroniskiem szybko by jej przeszło. Kiedy posiedzi się z nią trochę w boksie i powolutku oswaja, to można ją potem wziąć na ręce:

Posted

rany. takie slodkie malenstwo....

wiecie co? w sobote mam jechac do klembowa do schronu. Jezeli nic z tamtąd nie przytacham i nie zapcham sobie DT mogę wziąć Fizie na tymczas.(boje sie, ze jak juz wejde to "na pusto" nie wyjde :) )
Pytam o to kłapanie bo mam dzieciaki (8 i 9 let). Chociaz one maja juz doswiadczenie w podejsciu do tymczasowiczow.

Posted

No właśnie w poprzednim poście miałam napisać, że nie polecamy jej do domu z dziećmi, ze względu na dzieci i ze względu na Fizię. Ona potrzebuje spokoju, żeby mogła dojść do siebie po schronie. Takiej Pani lub Państwa z kanapą i gazetą i kapciami, niezbyt żywiołowej rodziny. Tak sobie myślę...

Posted

ale u mnie nie jest tak, ze dzieciaki biegaja, wariuja i lataja po calym mieszkaniu. To nie ten wiek :)
Mam dwa psiaki do tego. Jeden duzy (sunia, superasna socjalizatorka, wyciaga z depresji i wycofania wszystkie psiaki) i niewidomy staruszek.
Poprzednia moja tymczasowiczka, wlasnie ta, dzieki ktorej tu jestem tez, wydawaloby sie, ze potrzebuje spokoju. I go dostala. u boku Nany i nas :)

No nie wiem. Jak macie jakiekolwiek wachania to piszcie. Najlepsza jest burza mozgow. a i przy okazji watek poleci do gory :P
Mamy jeszcze poltora dnia :)

Posted

mamanabank napisał(a):
No właśnie w poprzednim poście miałam napisać, że nie polecamy jej do domu z dziećmi, ze względu na dzieci i ze względu na Fizię. Ona potrzebuje spokoju, żeby mogła dojść do siebie po schronie. Takiej Pani lub Państwa z kanapą i gazetą i kapciami, niezbyt żywiołowej rodziny. Tak sobie myślę...

W poscie 63 tego watku piszę,ze mała nie nadaje sie do dzieci jest zbyt przerażona.Fizia jest po sterylizacji a w dniu kiedy widziały ją Kaja i Paula pani doktor była na oględzinach małej po sterylizacji.Stąd ten pisk!Dziewczyny nie wiem czy stac nas na tymczas dla Fizi,chyba ,zeby domek znalazł sie szybko!Co o tym sadzicie bo propozycja jest kusząca ale...Gdzie jest ten domek tymczasowy?

Posted

u mnie tymczas jest bezplatny. Ja to robie z serca, bo kocham! no, pewnie tak jak Wy :)

Prosze tylko o wsparcie w przypadku leczenie psiaka. Karme, łóżko i opiekę zapewniam ja :)

wiecie co? ja tak sobie myslę i wspominam pewna historię niejakiej Emi, która byla u malagos na DT.
Emi zostala znaleziona ... w lesie, z tego co pamietam.Od zawsze bronila swojego poslania, pokazywala zeby. Trzeba bylo nad tym popracowac. przy dobrych wiatrach to chwila moment.
Poszla do DS, ktory zostal poinformowany o jej problemach. Wrocila po jakims czasie z etykieta agresora, ktory dziabie, wlazi na glowe i takie tam. Z taka etykieta ja nie zdecydowalam sie na Dt dla niej. Wziela ja malagos. I wiecie co? sunia ani razu nie pokazala na nia zebow! ani razu nie sprawdzilo sie to, co wypisywal o niej DS. Po tej historii wiemy, ze serce, serce i jeszcze raz serce potrzebne jest psiakowi do tego, aby diamteralnie sie zmienil.

ps. DT - Warszawa

Posted

Podrzuciłam Fizię jednej pani ale moze do czasu domku stałego mozna by małą dac na tymczas?Napiszcie coś moze to jest pomysł na poprawe jej egzystencji.Jesli jest to tymczas bezpłatny!

Posted

Dziewczyny. Ja czekam na Wasza decyzje. Jutro jade do schroniska i jak nie bedziecie chcialy zeby Fizia wyladowala u mnie to wezme stamtad jakas bide.
Tak wiec czekam na Wasza decyzje i ewentualnie termin, kiedy malenka moglaby do mnie przyjechac.

Wiem, ze mnie nie znacie :) ale postaram sie pokazac Wam wszystko "o sobie".

Wspolpracuje ostro z dziewczynami z Zamoscia (biore stamtad male biedne sunie, miedzy innymi Gabisia, "siostra" Fizi) i Fundacja Azylu pod Psim Aniolem. Mam dwa psy - jeden na DS, duza suka z Palucha, drugi DT (od maja) 10 letni niewidomy kurdupelek.

hmmm... pytania?

Posted

Dziewczyny. Ja czekam na Wasza decyzje. Jutro jade do schroniska i jak nie bedziecie chcialy zeby Fizia wyladowala u mnie to wezme stamtad jakas bide.

do jakiego schroniska jedziesz???do naszego???i tą bidę tak dadzą normalnie na tymczas??

Posted

Nie, jade do schroniska pod Warszawa. przewoze psiaka do Warszawy na tymczas.

Do Lowicza troche za daleko, aczkolwiek swego czasu...hotel Saski, sklep nocny pod Debami, kolegium nauczycielskie i bulki z pieczarkami - sie studiowalo w Lowiczu przez chwile :)

Posted

Nie. Tamtego psiaka (to pies) biore na DT do znajomej. On ma zaklepane miejsce u niej a ja jutro po niego jade, zeby przewiezc go do znajomej.
Jezeli powiecie, ze nie dacie mi Fizi, wezme jeszcze jednego, czyli razem 2, gdzie jeden pojdzie do znajomej a drugi(sunia) do mnie.
Jezeli powiecie ze mi ja dacie, bede wiedziala, ze nie moge zapchac tymczasu, tylko prac rozowy kocyk (raczej zmieniac posciel, bo na rozowym poslanku zadna cholera nie chce mi spac, zdecydowanie wola koldre) dla Fizi.
Tylko wtedy prosilabym tez o jak najszybsze dowiezienie suni do mnie, bo nie mam mozliwosci pojechac az do Lowicza.