Norbitka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Znalazłam na Molosach a że kocham dogi postanowiłam tu przekleić. Piekny biedny chudy!!!! pies szuka domu [B]Dostałam maila od koleżanki z informacją, ze w sochaczewskim schronisku Azorek znajduje się młody dog niemiecki, lub jego mix. Trudno powiedzieć, bo pies jest bardzo nieufny, przerażony i właściwie nie wychodzi z budy. Jest to samiec,, nie potrafi chodzić na smyczy, albo jest zbyt przestraszony, zeby dać się na niej prowadzić. W każdym razie sprawa pilna ! Kontakt do Magdy wolontariuszki i autorki zdjęć: 0-507920043, [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/B] [B][COLOR=Magenta]Pies żyje w boksie 1*2m nie wychodzi z ciasnej budy nawet pościelić mu sie nie da slomy gdyż jest agresywny[/COLOR][/B] Link do tematu [URL="http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=4182"]http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?t=4182[/URL] Quote
Norbitka Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 [U][URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img131.imageshack.us/img131/4646/dog6bc.jpg[/IMG][/URL][/U] To jego fotka Quote
Norbitka Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 Chyba razem fotki wstawiałysmy :) Quote
eurydyka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 na razie nie dal sie dziewczynom wyciagnac z budy Quote
Norbitka Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 Ale on sie ledwie miesci w tej budzie! Quote
joaaa Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Słuchajcie, na adopcjach dogów jest identyczna suczka, czy jesteście pewne, że to pies [url]http://www.dogiadopcje.republika.pl/pies20.html[/url] [IMG]http://www.dogiadopcje.republika.pl/c1.jpg[/IMG] jest podane, że jest w Wwie Quote
gagucia Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 to nie ten pies ten ma na zdjeciu jedna biala tylna skarpetke a suczka ma dwie..z tego co widze, moze sie myle Quote
Norbitka Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 Faktycznie. Moze ktos juz mial dosc czekania na nowego własciciela.... ale czy Kropelka (nick z Molosów) to nie osoba która zajmuje sie ta strona adopcyjna? Quote
Norbitka Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 [quote name='gagucia']to nie ten pies ten ma na zdjeciu jedna biala tylna skarpetke a suczka ma dwie..z tego co widze, moze sie myle[/quote] Fakt gratuluje spostrzegawczosci :) sama juz nie wiem czy to ten sam czy inny pies. Ten w schronie wyglada bardziej "dogowo" z mordki Quote
joaaa Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 ja tez tak najpierw pomyślałam ale suczka na zdjęcie ma prawą łapę pokazaną lewym bokiem i widać, że ma na tej łapie też część ciemną. Pies pokazuje prawa łapę prawą stroną i widać, ze lewą stronę ma białą. Ale nie bęe się upierać, poza tym , że są b.b.b.b.b.b.podobne. Czy możecie sprawdzić? Quote
Norbitka Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 Napisalam meil do dzieewczyny - wolnotariuszki. Chcialabym pomóc temu doziowi jakoś. Nie moge patrzec na ten "rózaniec" na grzbiecie. Zna ktos wolnotaruszy z Sochaczewa? Moze chociaz by go podkarmić. Mąz mnie :angryy: jak mu drugiego doga do domu przywlokę Quote
Norbitka Posted February 16, 2006 Author Posted February 16, 2006 Dog szuka domku kto pomoze? Kto go zabierze z tej ciasnej budy niemal bez sianka Quote
gagucia Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [quote name='joaaa']ja tez tak najpierw pomyślałam ale suczka na zdjęcie ma prawą łapę pokazaną lewym bokiem i widać, że ma na tej łapie też część ciemną. Pies pokazuje prawa łapę prawą stroną i widać, ze lewą stronę ma białą. Ale nie bęe się upierać, poza tym , że są b.b.b.b.b.b.podobne. Czy możecie sprawdzić?[/quote] moze i tak. wydaje mi sie ze prawa lapka suczki ma jasne poduszeczki bo ma stzalke po wewnetrznej stroni enogi. a dog ma wyraznie czarne poduszki... sama nie wiem podbijam;] Quote
ata Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 popaczcie dokladnie na obydwie mordki ta sunia na dywanie ma szersza biala plame od tego biedaczka z budy..... :shake::shake::shake::shake::shake::shake: Quote
ata Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 sorki za bledy:oops::oops:popaczcie:oops::oops: Quote
andzia69 Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 A mnie się wydaje, ze to ta sama - a nawet jeśli nie to chyba jednak to sunia - powiększyłam sobie zdjęcie i wypatrzyłam cos co mi wygląda na to, co mają tylko suczki;) Chyba, ze mam omamy Quote
Norbitka Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 Ta sama czy nie ale szuka domku! Quote
tanitka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 [B]NOrbitka[/B] - ta wolontariuszka z Sochaczewa to jest [B]Marka[/B] z naszego forum. Obecnie jedzie do domu bo widziałyśmy sie właśnie na SGGW. Ten dog ze schroniska rzeczywiście wygląda jak ta suka ze zdjęcia na republice. Ja go widziałam w Sochaczewie dwa razy i zawsze wcisniętego w budę. Tylko pracownik schroniska mówił, że to pies i nie za bardzo ufny.... Quote
andzia69 Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 W sumie jeśli to nie ta sunia to moze jej siostra lub brat? Wszystko jedno - psiowate nieszczęście szuka domku!!! Quote
Norbitka Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 Dog potrzebuje domku.......... Quote
Marka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Dzwoniłam właśnie do schroniska dopytać o płeć tego psa - pracownik twierdzi, że to na 100% jest pies-samiec (ale wygląda na to, że z tego samego miotu co ta sunia na zdjęciu - nie wierzę, żeby to był przypadek - dwa tak samo skundlone dogi z identycznymi łatami). On ponoć wychodzi już z tej budy, ale oswaja się bardzo powoli. Ciągle jeszcze warczy jak próbuje się do niego podejść. Quote
joaaa Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Jeżeli to rodzeństwo, to ciekawe dlaczego naraz szukaja domów? :shake: Quote
Marka Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 Joaaa - niech zgadnę: ktoś nie dopilnował swojej dożycy i zamiast zrobić sterylkę aborcyjną lub po urodzeniu uśpić szczenięta zostawiając matce jedno - porozdawał psiaki byle komu - i tym samym pomnożył tragedię bezpańskich psów w Polsce - to przecież taki nasz swojski, polski standard... Quote
Recommended Posts