yuki Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Zostajeeeee, facet z TOZ-u jest ze statku , wyraźnie jest na końcu powiedziane :) Quote
Greven Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Ten pies chyba miał szczęście, że wskoczył na kre. Quote
Marta1990 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Haha a moja siostra jak oglądała wiadomości to pytała się czy on jest niepełnosprawny, bo go tak wszędzie na rękach noszą:) Quote
Charly Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 ej a ja nie rozumiem, czemu w wiadomościach podkreślają, że psa uratowała polska załoga. A jaka miala uratować? Quote
Greven Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='Charly']ej a ja nie rozumiem, czemu w wiadomościach podkreślają, że psa uratowała polska załoga. A jaka miala uratować?[/QUOTE] Taa, typowe polskie nic-mi-sie-nie-podoba. A co mają podkreślać, że to była amerykańska załoga, radziecka, czeska, brazylijska, czy z Marsa?! Tak sporadycznie Polacy na forum publicznym wykazują się sercem dla zwierząt, że wg mnie trzeba to podkreślać, promować i nawet nagradzać. A może lepiej było podać w wiadomościach, że psa uratowała załoga X ze statku X z kraju X... Quote
wire fox Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='Greven']...... Tak sporadycznie Polacy na forum publicznym wykazują się sercem dla zwierząt, że wg mnie trzeba to podkreślać, promować i nawet nagradzać. A może lepiej było podać w wiadomościach, że psa uratowała załoga X ze statku X z kraju X...[/QUOTE] Popieram, może więcej takich wiadomości o aktach człowieczeństwa wobec zwierząt sprawi,że jako społeczeństwo przestaniemy być tak nieczuli na ich los. Quote
Charly Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 alez jak najbardziej uważam, ze nalezy się pochwała i trzeba o tym trąbić. ale przecież był na terenie polski nie? chodzi mi o to, ze w polskich wiadomościach podają, ze to polska załoga. A przecież nie spadł z nieba, nie z terra X , Marsa, Brazyli, Czech, Ameryki...widziany był już w Grudziądzu:roll: rusza mnie fakt, ze a) pies w ogóle znalazł się na krze i b) ze (polscy;)) strażacy juz w Grudziądzu sobie odpuścili. Psiak miał szczęście- ale chętnie usłyszałabym w TV kilka słow na temat opiekuna psa oraz na temat strażaków z Grudziądza, a potem należyte wyrazy szacunku, uznania i podziękowania dla załogi Baltici Quote
Redpit Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Nie wszyscy strażacy są źli ;) - pewnie są i tacy, którzy kochają zwierzęta (braniewiak.wm.pl/szesc-szczeniakow-w-jamie-drzewa,1459) - ale jak widać tych zabrakło na tej zmianie w Grudziądzu :angryy: :shake: "... Do obowiązków Straży Pożarnej należy także ratownictwo, a więc na przykład udzielanie wszelkiego rodzaju pomocy podczas wypadków samochodowych, wysokościowych czy utonięć, a także ochrona środowiska, ratowanie zwierząt czy obrona cywilna. ..." - wycinek zaczerpnięty ze strony O.S.P. z Kudowy Zdrój. DNO panowie strażacy DNO :mad: ... - skoro tacy bojaźliwi - to może czas poszukać innej, ciepłej posadki :diabloti: ?? - żeby chociaż próbować czy powiadomić dalej - tylko po co - to tylko pies...:shake: Wielka chwała dla załogi statku badawczego r/v Baltica :multi: :multi: :multi: a szczególnie dla Pana Adama. Quote
Ajula Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='Charly'] rusza mnie fakt, ze a) pies w ogóle znalazł się na krze i b) ze (polscy;)) strażacy juz w Grudziądzu sobie odpuścili. Psiak miał szczęście- ale chętnie usłyszałabym w TV kilka słow na temat opiekuna psa oraz na temat strażaków z Grudziądza, a potem należyte wyrazy szacunku, uznania i podziękowania dla załogi Baltici[/QUOTE] zgadzam sie co do joty Quote
Szarotka Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Super, ze psa uratowali i zostaje z zaloga :):) Quote
samoglow Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Kochani, tak sie sklada, ze jestem pracownikiem MIR z Gdyni. Bardzo jestem dumna z kolegow :) Podaje Wam link do naszej strony z filmikami, podziekowaniem nawet od Prezydenta itd: http://www.mir.gdynia.pl/?p=921 Quote
samoglow Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='yuki']Stąd Twój nick samogłowie :D[/QUOTE] Poniekad :p Quote
Ajula Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='samoglow']Kochani, tak sie sklada, ze jestem pracownikiem MIR z Gdyni. Bardzo jestem dumna z kolegow :) Podaje Wam link do naszej strony z filmikami, podziekowaniem nawet od Prezydenta itd: http://www.mir.gdynia.pl/?p=921 przekaż kolegom pozdrowienia z dogomanii :loveu: a może założycie mu galerię? myślę, że dogomaniacy chętnie oglądaliby nowe zdjęcia i opisy przygód psa morskiego :D dzięki za link do stronki, ciekawa (nie tylko ta historia o psiaku) Quote
Szarotka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Pozdrowienia dla Baltyka :):) i zalogi :):) Quote
yuki Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Samogłowie namawiaj kolegów , żeby tu wątek Balticowi założyli !!!!!! Quote
samoglow Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 c.d. o Baltiku :) r/v Baltica z nowym członkiem załogi Nowy numerek Baltika W przeddzień pierwszego rejsu r/v Baltica z nowym członkiem załogi - psiakiem Baltikiem (uratowanym 25 stycznia z dryfujacej kry), a zarazem w przededniu 84. urodzin Gdyni - przedstawicielki Urzędu Miasta przekazały na ręce kapitana jednostki Jerzego Wosachlo oraz pana Adama Buczyńskiego - wybawcy psiaka - listy gratulacyjne od prezydenta Gdyni oraz podarunki. Głównym beneficjentem darów był oczywiście Baltik, który otrzymał przede wszystkim znaczek nr 1000 (z wygrawerowanym napisem "Baltik bohater") na dowód, że jest już psim obywatelem naszego miasta, ponadto wyposażenie, gwarantujące mu bezpieczeństwo i zdrowie - zwłaszcza w morzu (super mocna smycz, szelki, witaminy) oraz frisbee do zabaw na lądzie. Psiak zniósł dzielnie kolejną wizytę rozentuzjazmowanego tłumu i pięknie pozował do zdjęć. Mamy nadzieję, podobną do nadziei pana prezydenta Wojciecha Szczurka, że Baltic znajdzie czas mimo morskiej służby, by uczestniczyć w roli honorowego gościa w przygotowywanych wydarzeń w ramach gdyńskiej kampanii Pies w wielkim mieście. Wizytę złożyli również prezes gdyńskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, Anna Fischer, która wręczyła dyplom z gratulacjami. Z kolei obecna również Katarzyna Kownacka kierowniczka "Ciapkowa", przybyła by samochodem należącym do Ciapkowa zawieźć Baltika wraz z opiekunem na kontrolną wizytę lekarską przed rejsem, a następnie zawieźć do Ciapkowa karmę podarowaną przez dobrodziejów w prezencie od Baltika (Baltik ze względu na chorą wątrobę jest na diecie). Treść listu prezydenta W. Szczurka do Kapitana r/v Baltica: Pan Kpt Jerzy Wosachlo wraz załogą r/v BALTICA GDYNIA Panie Kapitanie! Do płynących z całego świata, niezliczonych i w pełni zasłużonych gratulacji dla całej załogi , a zwłaszcza dla pana Adama Buczyńskiego - za wspaniałą akcję ratowania dryfującego na krze psiaka , proszę dołączyć również nasze, gdyńskie. Last but not least - czekaliśmy na odpowiedni moment, a jest nim pierwszy wspólny rejs załogi i Baltica, który to rejs - co warto odnotować rozpoczyna się w dniu 84.urodzin naszego Miasta. Baltic jest już psem gdyńskim i dlatego otrzymuje specjalny znaczek, który będzie jego swoistą legitymacją - psa - obywatela Gdyni. Gdynia - miasto przyjazne dla ludzi i zwierząt - prowadzi od blisko roku edukacyjno - wychowawczą kampanię pod hasłem "Pies w wielkim mieście", której jednym z celów jest budowanie szacunku dla psa - towarzysza człowieka. Nie można sobie wyobrazić lepszego patrona i zarazem gościa honorowego realizowanych, w ramach tej kampanii wydarzeń - niż Baltic! Mam więc nadzieję, że jeśli tylko służba morska nie przeszkodzi naszemu bohaterowi, to wraz ze swym wspaniałym opiekunem będzie mógł w takich wydarzeniach uczestniczyć. Z poważaniem Prezydent Gdyni Wojciech Szczurek Treść listu prezydenta Szczurka do Adama Buczyńskiego, nowego opiekuna Baltika: Pan Adam Buczyński Z należnymi słowami podziwu i sympatii za uratowanie dryfującego na krze bezbronnego zwierzaka, za wspaniałą postawę, której wszyscy Panu zazdrościmy, za to, że przysporzył Pan dobrej sławy swojej firmie, swojemu statkowi, ale również naszemu Miastu - Gdyni składam Panu najserdeczniejsze podziękowania i gratulacje Prezydent Gdyni Wojciech Szczurek Quote
Ela i Luna Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Serdeczne pozdrowienia dla całej załogi oraz dla wspaniałego Baltika! Dzięki takim ludziom świat staje się lepszy. Quote
Ajula Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 łał!! :loveu: ale fajnie się to czyta piesek ma na sobie kamizelkę ratunkową, tak? :D Quote
yuki Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Samogłowie pozdrów wszystkich od całej dogomani!!!!! Quote
Porrter Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 przeglądając YouTube to w tej chwili bez wątpienia najsłynniejszy polski psiak :) Quote
mru Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 wiele psów teraz tak kończy :( nie wszystkie majaą tyle szczęścia co Baltic u nas w przytulisku od wczoraj są dwa takie topielce - mama i syn wychudzone strasznie :( odłowiła je straż pożarna (nieudolnie:/) niestety psy z tego przytuliska nie są do końca bezpieczne, roześlijcie wątek jeśli możecie! wątek: http://www.dogomania.pl/threads/181598-dryfowaA-y-na-krze-po-WiA-le-dwa-szkielety-goldenowata-mama-i-jej-synek?p=14272161 Quote
samoglow Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Wszyscy, ktorzy kochaja Baltika moga oddac glos na Jego Pana w plebiscycie Mojego Psa: [FONT=Times New Roman]http://www.psy.pl/aktualnosci-psy/art6264,serce-dla-zwierzat.html[/FONT] [FONT=Times New Roman]Zapraszam :)[/FONT] Quote
samoglow Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Sluchajcie, chcialabym wstawic najnowsze zdjecia Baltika, ale nie daje rady. Ktos moze mi podpowiedziec jak to zrobic? Dzieki doradcom! Juz sie udalo! Quote
Recommended Posts