Kisses Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Kurcze, jeśli się NIC nie znajdzie, może warto jakiś bazarek zrobić? Kasa na hotelik i te sprawy... Ogłosiłam na Forum-Kynologia, idę ogłaszać dalej... wrzucę na NK... Quote
Vlk Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 w górę! trochę podeślę innym...w miarę możliwości Quote
Zofija Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 [quote name='Kisses']Kurcze, jeśli się NIC nie znajdzie, może warto jakiś bazarek zrobić? Kasa na hotelik i te sprawy... Ogłosiłam na Forum-Kynologia, idę ogłaszać dalej... wrzucę na NK...[/QUOTE] chcemy go dać do Hoteliku, aż znajdzie dom, bo ja nie wiem, czy te oszołomy go nie wywiozą i wyrzucą Quote
mrowa23 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 kurcze...ja moge tylko kastrata wziac bo lada dziec cieczki a nie mam jak izolowac.... zaraz pogadam z jednym miejscem jeszcze... Quote
Ewcia38 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Słuchajcie !! Napisala do mnie na emaila pewna osoba....wklejam treśc.... Witam.Mogłabym zapewnić psiakowi dom tymczasowy (na razie)ale mieszkam w Chełmie w woj.lubelskim,to drugi koniec Polski.Jednak jeśli udałoby się go jakoś jak najbliżej podwieźć to byłoby świetnie.Mam już jednego briarda więc i doświadczenie w wychowaniu i pielęgnacji tej rasy. Pozdrawiam.Anka Nie wiem co i jak dalej...?? Quote
mrowa23 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 kogos z chelma do wizyty przed i jak bedzie ok to transport organizowac. ja ponawiam pytanie gdzi emaly jest bo tego nigdzie nei doczytalam... Quote
mamanabank Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 ja też przeleciałam wątek i nie wiem, gdzie on jest tak mniej więcej chociaż Quote
Ewcia38 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 jest KTOŚ "znajomy" z Chełma??żeby wizytę kontrolna wykonać?? Ja wystawiłam psa na Allegro i popełniłam błąd bo weszły moje dane..czyli miasto OPOLE...myślę ,ż dlatego ta Pani Ania się zasugerowała skąd jest pies. Zaraz poprawie dane..tylko SKĄD ON JEST???:roll: Quote
mrowa23 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 mam wstepne dt w poznaniu. pewnie zaraz samo sie zglosi tutaj na watku;) Quote
emdziolek Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 No to sie zgłaszam :P Tak jak mrowa napisla, moge wziac malego na dt pod warunkiem ze nie pożre mi psa wiec musicie sprawdzic jego stosunek do innych psów. no i zrzutka na wyzywienie małego i kastracje koniecznie. i moze u mnie siedziec ile tylko potrzeba ;) Quote
leni356 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='emdziolek']No to sie zgłaszam :P Tak jak mrowa napisla, moge wziac malego na dt pod warunkiem ze nie pożre mi psa wiec musicie sprawdzic jego stosunek do innych psów. no i zrzutka na wyzywienie małego i kastracje koniecznie. i moze u mnie siedziec ile tylko potrzeba ;)[/QUOTE] Emdziolek, a Guciu już znalazł domek? Quote
emdziolek Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Leni nie wiem, jak byłam w poniedziałek w schronisku zeby zobaczyc jak sie miewa to na dzien dobry ugryzł mnie w ręke...... Porobiłam mu kilka ogłoszeń na necie i czekam moze ktos zadzwoni w jego sprawie, ale szczerze powiedziawszy to ja bym raczej odradzała jego adopcje.. był konsultowany z 3 behawiorystami ze szkoleniowcem i nikt mu nie pomógł .... jest za bardzo nieobliczalny zeby oddac go komus do adopcji... a ja nie chce brac za niego odpowiedzialnosci.. Quote
leni356 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='emdziolek']Leni nie wiem, jak byłam w poniedziałek w schronisku zeby zobaczyc jak sie miewa to na dzien dobry ugryzł mnie w ręke...... Porobiłam mu kilka ogłoszeń na necie i czekam moze ktos zadzwoni w jego sprawie, ale szczerze powiedziawszy to ja bym raczej odradzała jego adopcje.. był konsultowany z 3 behawiorystami ze szkoleniowcem i nikt mu nie pomógł .... jest za bardzo nieobliczalny zeby oddac go komus do adopcji... a ja nie chce brac za niego odpowiedzialnosci..[/QUOTE] Napisz na kudłaczach, będziemy mu szukać domu odpowiedzialnego, szkoda żeby został w schronisku, a może znajdzie sie ktoś kto będzie chciał z nim pracować - Majki też gryzł, a dom znalazł Quote
Onaa Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Żal biednego Gucia :(. Ale faktycznie warto mu szukać odpowiedzialnego domu, trzeba szczerze napisać jakie ma problemy, jaką sytuację, może znajdzie się ktoś odpowiedni, kto pokocha Gucia i da sobie z nim radę. Z drugiej strony nie ma się co dziwić że Gucio się tak zachowuje, ciągłe zmiany w jego życiu, stres plus te jego kłopoty, a teraz znowu schronisko. No nic, trzeba go ogłaszać. A jeśli chodzi o Niko to mały to on nie jest :). Quote
mrowa23 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 dla mnie wszystko jest male- ale to normalne majac w domu dogi niemieckie ;) gdyby dogadywal sie z samcami mam tez dt kolo Kola do czasu az bede mogla po niego podjechac i przewiezc do Emdziolka ;) jakos ujal mnie ten kudlacz...ehhh Quote
marcin11 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 [quote name='mrowa23']dla mnie wszystko jest male- ale to normalne majac w domu dogi niemieckie ;) gdyby dogadywal sie z samcami mam tez dt kolo Kola do czasu az bede mogla po niego podjechac i przewiezc do Emdziolka ;) jakos ujal mnie ten kudlacz...ehhh[/QUOTE] tak zgadza się jeżeli tylko pies dogaduje się z innymi to oferuje dla niego tymczas za poręczeniem Babci mrowy23 Quote
mrowa23 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 dzieki Marcin :) no to jak juz jest cala rodzina to nic innego tylko trzeba czekac na info co z innymi psami -czy sie dogaduje ;) Quote
Zofija Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Briard jest w Cieszynie na południu Polski , na granicy z Czechami Quote
mrowa23 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 to ni w te ni wewte ze tak powiem... panstwo nie moga zaczekac jeszcze paru dni z nim? mozecie jakos sprawdzic stosunek do innych psow? Quote
Zofija Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 Mogą do niedzieli. Wszystkiego się dowiem i dam Wam znać Quote
PaMa Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 kurcze czy nie dało by się jeszcze wstrzymać jakoś tą "egzekucję "" byc może będę miała za jakiś czas dla niego domek ??Czy coś więcej wiadomo o tym psie ??Rozumiem że jest bez papierowy ??Wazne jaki jest w stosunku do innych zwierząt i ogólnie czy jest ufny dla ludzi Quote
Onaa Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 A ja się zastanawiam właśnie czy on nie jest rodowodowy. Quote
Zofija Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Idzie w niedziele do Hoteliku w okolicach Cieszyna. Jedna z dogomaniaczek wpłaciła na niego pieniązki, także będziemy mogli wtedy coś więcej o nim powiedzieć. Nie ma tatuaża Quote
Zofija Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Idzie w niedziele do Hoteliku w okolicach Cieszyna. Jedna z dogomaniaczek wpłaciła na niego pieniążki, także będziemy mogli wtedy coś więcej o nim powiedzieć. Nie ma tatuażu Quote
Recommended Posts