elfiadusza76 Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='andzia69']psy jak się dadzą we znaki wyłapuje hycel - i trafiają na kwarantannę do 2 kojców! gdzieś chyba k. OSP - mija 14 dni i ślad po psie ginie - i tu są 2 opcje - albo hycel je wypuszcza do sąsiedniej gminy albo...sobie dopowiedzcie... swiętokrzyskie i okolice słynie ze smalcowni....niestety[/QUOTE] Ja nie mieszkam w Skarzysku, bylam tam u kolezanki i wracajac zauwazylam tego pieska. Pomyslalam tylko ze moze jak dostal tam jedzenie to wroci nastepnego dnia, ale stan jego byl taki ze nie chce myslec nawet co sie z nim teraz dzieje. Warto jednak zapytac kogos z tego sklepu, moze cos wiedza. Quote
mtf zalesie Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 .............................................. Quote
Jagienka Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Wczoraj też psiny nie było, sklepy juz zamkniete... mróz straszny... Quote
PapryczkaChili Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 :( oby się znalazł... przerażające jest to, co piszecie o znikających psiakach... naprawdę normalnemu człowiekowi się to w głowie nie mieści... Quote
carolinascotties Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 przeciez to sie musi kiedys zmienic... psi smalec i jego "zdrowotne wlasciwosci" - to gorsze niz niejeden sredniowieczny zwyczaj... :( srodek Europy Psia mać!!! Quote
anita_happy Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 godnes co wy piszecie....smalcarnia!!!! :( straszne!!!!! jak jesteście PEWNI, ze takie praktyki sie stosuje to czemu nie zglaszacie na POLICJE... a na manhattanie to straż miejska nie chodzi!!!!! przecież to nielegalne!!!! smalec z psa!!!! CO ZA DZIKI KRAJJJJJJ ja myślałam, ze Szydłwoiec to dzicz...ale Skarzysko wygrało! Quote
andzia69 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 no coś ty - gdzie na policję? na dogo były chyba ze 3 watki, gdzie próbowano coś z tym zrobic...w Iłży - baba dostała 100 zł kary, a sprawę krakowską potraktowano tak, że sędzia powiedział, ze przecież zjadanie psów w Polsce nie jest zabronione - więc? o czym tu mówic! ciemnota ciemnotę ciemnotą pogania - cały obrazek polskiej wsi i małomiasteczkowych ludzi:shake: suczka z mojego podpisu - amstaffka jest właśnie ze Skarżyska - gdyby nie jeden zwierzolubny to sukę by pewnie najpierw zatłukli a jakby sie ruszała to strzeliliby do niej....:angryy: swietokrzyskie to dzicz! Quote
carolinascotties Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 ja sie zastanawiam, czy to sie da kiedykolwiek ruszyc...zrobic z tym porzadek.... :( Quote
carolinascotties Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 i jak tam dziewczyny? zadnych sladow po piesku...? Quote
Jagienka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 [quote name='carolinascotties']i jak tam dziewczyny? zadnych sladow po piesku...?[/QUOTE] Ja tak jak pisalam wczesniej... w tym tyg bylam uziemiona i w tym tez jestem niestety... wiéc nowych informacji ode mnie nie ma :( Quote
Jagienka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 W zeszłą niedzielę w Skarżysku znajomym zaginął 15-letni kundelek Smyk, sliczna ruda mordka, troszkę szorstkowłosa... Kilka dni później psiak został znaleziony zagryziony, jedna kobieta widziała zdarzenie, jak na idącego psiaka rzuciły się dwa większe i go rozszarpały na miejscu.... Przykro mi to mówić, ale jeżeli temu staruszkowi z wątku nikt nie pomógł od razu... to jeżeli nie zamarzł, mogło z nim się stać coś o wiele gorszego... :-( Quote
Recommended Posts