Jump to content
Dogomania

PILNE!!!!! Potrzebna osoba z Inowrocławia do wizyty poadopcyjnej!!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Litterka']Dlaczego mam wrażenie, że pracownicy schronu przy tej adopcji popełnili wiele błędów? Ciekawe, jakich korzyści się spodziewali?[/QUOTE]

Już mnie głowa boli od tych waszych wywodów! 10000 raz powtarzam- w schronisku dorosłe psy są kastrowane- i właśnie głównie po tatuażu możliwa jest identyfikacja psa. Ten york wydany został EG- TYLKO dlatego, że zdobyła wcześniej zaufanie pracowników udzielając się w wolontariacie i z tego co się orientuje miał być u mniej na DT- wiele razy tak samo wydawali mi moje tyczsasy. Natomiast- Jeśli widzieli, że pies idzie już do DS to zgadzam się popełnili ogromny błąd niekastrując psa.

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ogóle sytuacja jest dziwna o tyle, że schronisko mogło psa już dawno wykastrować - podobno czekał na adopcję dość długo. Wiem też, że podobno był chory i słaby, ale jakimś cudem nagle ozdrowiał. Naprawdę, nie chce mi się wierzyć, że nikt nie chciał yorka... Tak chodliwy pies i tak długo czekał na DS? Dziwne

Posted

[quote name='& Gloria &']Już mnie głowa boli od tych waszych wywodów! 10000 raz powtarzam- w schronisku dorosłe psy są kastrowane- i właśnie głównie po tatuażu możliwa jest identyfikacja psa. Ten york wydany został EG- TYLKO dlatego, że zdobyła wcześniej zaufanie pracowników udzielając się w wolontariacie i z tego co się orientuje miał być u mniej na DT- wiele razy tak samo wydawali mi moje tyczsasy. Natomiast- Jeśli widzieli, że pies idzie już do DS to zgadzam się popełnili ogromny błąd niekastrując psa.[/QUOTE]

i tego[I] "zdobycia zaufania"[/I] wszyscy żałują...

Posted

[quote name='elisse']Bardzo łatwo sprawdzić czy ten york to ten sam ze schroniska :)
Schronisko w Bydgoszczy wprawdzie nie chipuje psów,ale je tatuuje i w umowie odopcyjnej jest wpisany tatuaż psa.[/QUOTE]

wnioskuje, ze ten wpis wprowadził zamieszanie

Posted

Jeszcze raz powtarzam:

[quote name='A.Matyja-Mierzecka']Schronisko w Bydgoszczy dopełniło formalności adopcyjnych, oraz jest poinformowane o zamieszaniu wokół tej sprawy.
Temat uważam za zamknięty, bo wypisywanie tu podejrzeń lub domysłów nie ma sensu. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat nieprawidłowości adopcyjnych pomiędzy GE i innym podmiotem, bardzo proszę by osobiście lub telefonicznie kontaktował się z sekretariatem schroniska lub inspektorem OTOZ Animals.[/QUOTE]

Posted

nie no ja nie piałam tego złośliwie tylko chciałam ostrzec, tak jak niektórych ostrzegam że mają za duże podpisy.. Bo jak mod zobaczy to nie będzie tłumaczenia, ze regulamin nie wiadomo gdzie :roll:

Posted

[quote name='Asior'][B]A.Matyja-Mierzecka[/B] - nie wolno pisać posta pod postem.... (tak stoi w regulaminie...)[/QUOTE]

no, to jest na tym wątku najważniejsze....załamałaś mnie kobieto...;)

Rezygnuje z wpisów na tym wątku. Większość postów tu, to "bicie piany", nic nie dało. Wystarczyło zadzwonić miesiąc temu do schroniska i zgłosić swoje wątpliwości.
Ja rozmawiałam miedzy innymi w tej sprawie z Dyrektor Schroniska wielokrotnie. Osobiście zainteresowała sie sprawą i całą otoczką wokół niej.

GE z mojego punktu widzenia powinna trafić "na czarne Kwiatki", bo [U]również[/U] tu na dogo ostro namieszała, a przede wszystkim planowała zbierac pieniądze na psa w okolicznosciach które tego nie wymagały. (Zresztą chyba już tam jest???) Co do ogólnej postawy moralnej GE, nie mnie to tu oceniac, ale wnioski same się nasuwają.

[COLOR=Red]Wszystkich zainteresowanych adopcją tego psa odsyłam do sekretariatu schroniska w Bydgoszczy, tam uzyska informacje rzetelne i może zgłosić swoje wątpliwości.[/COLOR]

Posted

[quote name='A.Matyja-Mierzecka']no, to jest na tym wątku najważniejsze....załamałaś mnie kobieto...;)

Rezygnuje z wpisów na tym wątku. [/QUOTE]

..

boże.. co za ludzie.. kurde chodziło mi o uratowanie Ci dupy bo jak mod by Cię dorwał to by Ci karniaka wlepił..
Po drugie to bardzo denerwujące kiedy czyta się 5 postów jeden po drugim.....

Po trzecie zachowujesz się jak dziecko.. obrażasz sie, za to, ze chciałam Ci uratować tyłek.. Jakoś jak pisze komuś, ze ma np za duży banerek to tylko mi dziękują a jeszcze nie spotkałam się z obrażaniem..
No ale widać, ze niektóre typy tak mają :roll:

Posted

odbierałam z bydgoskiego schroniska suczkę mix kaukaz-afgan
sunia ma tatuaż w uchu i na umowie adopcyjnej tez widnieje ten numer

jak ją odbierałam to znałam już sprawę yorka z tego topiku i spytałam czy taki piesek był,odpowiedź - tak był,ale juz zaadoptowany