Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talcott - bardzo dziękuję :)

Przydadzą się Lennonowi wpłaty, bo pojechał do DT niemal całkiem "goły" pod tym względem ;)

Ale dla jego bezpieczeństwa i radości - warto było zaryzykować.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dada M']

Przydadzą się Lennonowi wpłaty, bo pojechał do DT niemal całkiem "goły" pod tym względem ;)

Ale dla jego bezpieczeństwa i radości - warto było zaryzykować.

bardzo się cieszę że Lennonek trafił po tylu latach w schronie na dobry Dt :loveu:

mój przelew też poszedł , dzisiaj,
wcześniej nie dałam rady
powinien jutro być na koncie ale po poludniu, bo księgowano go dopiero po 12-tej

i tak na marginesie omijać szerokim łukiem Milenium bank
za ten przelew chciano pobrać prowizje 30 zl :crazyeye:

Posted

szkoda że w tym miesiącu już nie wyrobię z kaską. jestem sporo w plecy ale po 10 lutego coś podeślę.
na razie mogę pomóc ogłoszenia. tylko tekst potrzebny i kontakt

Posted

Polubek - bardzo dziękuję :) Tekst dla Lennona napiszę w piątek.

Pani Bogusi już dziękowałam osobiście, ale nie zaszkodzi i na forum - jestem bardzo wdzięczna za dofinansowanie DT w tym miesiącu i przede wszystkim za znalezienie DT :)

Avii - dziękuję za wpłatę. Otuchy dodaje mi Twoja stała deklaracja ;)

Posted

Lennon czuje sie bardzo dobrze, chetnie je:)Pozwolil sie wyczesac:loveu: Jest bardzo chudy, czego nie widac na zdjeciach, ma zapadniete boki, byl wielokrotnie gryziony, liczne blizny!:(
Ma klopot z jednym okiem , troche ropki i bielmo no ale to jest staruszek.Prawdopodobnie na to oko juz nie widzi ale to mu w niczym nie przeszkadza.
Jeszcze nie nauczyl sie ,ze swoje potrzeby trzeba zalatwiac po za domem i siusia w domu.
Ma opracowany harmonogram wychodzenia i karmienia musi byc dobrze.:multi:
Na spacerze jest wyjatkowo grzeczny idzie przy nodze nie szarpie smyczy!:)
...tyle na razie.Dobrego dnia:)

Posted

Talcott napisał(a):
Nauczy się!! A ślepko jest przemywane??

Oczywiscie jest przemywane i Lennon nie protestuje, reszte wiadomosci wieczorem, przepraszam ale musze ogarnac pare spraw:)

Posted

Wieści nie są zbyt pomyślne - Lennon załatwia się w mieszkaniu. Na spacerach też. Siusia ok. 6 razy dziennie, czyli w normie.

Dla mnie to dość naturalne po 10 latach spędzonych w małym boksie i załatwianiu potrzeb w klatce - ale Pani Basia się niepokoi. Przekonuję, że Lennon wkrótce się nauczy czystości, trzeba dać mu czas.

Ellig - bardzo proszę, przekażcie jakoś subtelnie pani Basi, żeby nie przekarmiała Lennona ;) Z tego, co mówi pani Basia, psiak je sporo i często. Wiem, że pani Basia bardzo się stara dbać o niego jak najlepiej, ale myślę, że karmienie 2 razy dziennie w zupełności wystarczy - tak też dziś jej doradziłam.

Lennon już ładnie schodzi i wchodzi po schodach. Na spacerach czasem się "zawiesza" ;)

Konieczne będą te nowe szelki - postaram się pojechać do pani Basi w przyszłym tygodniu i zabrać Lennona do sklepu zoologicznego. Te szelki, które ma, są minimalnie za ciasne, ale prosiłam panią Basię, aby Lennon wychodził koniecznie w szelkach, obroży, na 2 smyczach.

Muszę skontaktować się z panią Bogusią i zapytać, kiedy będzie u pani Basi - trzeba napisać na obroży nr tel i przyczepić adresówkę (błąd, że nie przyczepiłam jej od razu - to typ zakręcanej adresówki ze skrawkiem papieru w środku i trzeba troszkę się nagimnastykować przy przymocowywaniu jej).

Posted

Jak mi przykro! ja mogę dopiero na pocz. lutego. Już się " wypsiłam" chyba że weci poczekają???

Obawiam się,że zęby mogły spowodować ostre zapalenie wsierdzia. to jest częste u starszych zaniedbanych psów.

Posted

W przychodni o ktorej pisalam a jest blisko DT Lennona przyjmuje kardiolog...

http://www.arswet.warszawa.pl/?pid=doctors&id=7

wplacilam 200 zl na badania i to juz wszystko co moge zrobic w najblizszym czasie dla Lennona.
mamy leki kardiologiczne, moze okaza sie przydatne to bedzie jeszcze jedno wsparcie ale musimy poczekac na diagnoze.Zeby Lennona sa w stanie gorszym niz zly, przednich praktycznie nie ma...
Jestesmy dobrej mysli.Lennon dobrze czuje sie w DT.Lubi swoje legowisko:)