Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Talcott - bardzo dziękuję :) Przydadzą się Lennonowi wpłaty, bo pojechał do DT niemal całkiem "goły" pod tym względem ;) Ale dla jego bezpieczeństwa i radości - warto było zaryzykować. Quote
Talcott Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Jasne!!!! jesteś kochana!!!! Ja też adoptowałam staruszki w tragicznym stanie i ratowałam ze wszystkich sił!!!! Quote
Ellig Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dziekujemy Bogusia za zaplacenie 100zl za DT dla Lennona:) Quote
Ellig Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Dziekujemy Bogusi za zaplacenie 100zl za DT dla Lennona:) Quote
avii Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='Dada M'] Przydadzą się Lennonowi wpłaty, bo pojechał do DT niemal całkiem "goły" pod tym względem ;) Ale dla jego bezpieczeństwa i radości - warto było zaryzykować. bardzo się cieszę że Lennonek trafił po tylu latach w schronie na dobry Dt :loveu: mój przelew też poszedł , dzisiaj, wcześniej nie dałam rady powinien jutro być na koncie ale po poludniu, bo księgowano go dopiero po 12-tej i tak na marginesie omijać szerokim łukiem Milenium bank za ten przelew chciano pobrać prowizje 30 zl :crazyeye: Quote
polubek Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 szkoda że w tym miesiącu już nie wyrobię z kaską. jestem sporo w plecy ale po 10 lutego coś podeślę. na razie mogę pomóc ogłoszenia. tylko tekst potrzebny i kontakt Quote
Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Polubek - bardzo dziękuję :) Tekst dla Lennona napiszę w piątek. Pani Bogusi już dziękowałam osobiście, ale nie zaszkodzi i na forum - jestem bardzo wdzięczna za dofinansowanie DT w tym miesiącu i przede wszystkim za znalezienie DT :) Avii - dziękuję za wpłatę. Otuchy dodaje mi Twoja stała deklaracja ;) Quote
polubek Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 w niedzielę po zajęciach koło 18 będę mogła usiąść i porobić trochę ogłoszeń. Quote
Dada M Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Świetnie, ja po 10 lutego poproszę kogoś o wymuskane graficznie wyróżnione allegro. Quote
polubek Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 janiestety nie umiem robic allegro ale bardzo chciałabym nauczyć się to więcej mogłabym pomóc Quote
Ellig Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Lennon czuje sie bardzo dobrze, chetnie je:)Pozwolil sie wyczesac:loveu: Jest bardzo chudy, czego nie widac na zdjeciach, ma zapadniete boki, byl wielokrotnie gryziony, liczne blizny!:( Ma klopot z jednym okiem , troche ropki i bielmo no ale to jest staruszek.Prawdopodobnie na to oko juz nie widzi ale to mu w niczym nie przeszkadza. Jeszcze nie nauczyl sie ,ze swoje potrzeby trzeba zalatwiac po za domem i siusia w domu. Ma opracowany harmonogram wychodzenia i karmienia musi byc dobrze.:multi: Na spacerze jest wyjatkowo grzeczny idzie przy nodze nie szarpie smyczy!:) ...tyle na razie.Dobrego dnia:) Quote
Talcott Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Nauczy się!! A ślepko jest przemywane?? Quote
Ellig Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Talcott napisał(a):Nauczy się!! A ślepko jest przemywane?? Oczywiscie jest przemywane i Lennon nie protestuje, reszte wiadomosci wieczorem, przepraszam ale musze ogarnac pare spraw:) Quote
polubek Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 dobrze jest. najważniejsze że nie w schronie. Lennon trzymaj się.:happy1::happy1::happy1: Quote
polubek Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 to może jeszcze z czasem się rozbryka chłopak.:painting: Quote
Talcott Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Na pewno!!! Mój stareńki Jamnik ( za TM ) jak doszedł do siebie to zaczął piłkę po domu nosić! Quote
Dada M Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 APSA - dzięki, dla Chojraka można wykonać allegro już teraz, prześlę Ci pieniądze, ale Lennon musi na razie poczekać. Quote
Dada M Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Wieści nie są zbyt pomyślne - Lennon załatwia się w mieszkaniu. Na spacerach też. Siusia ok. 6 razy dziennie, czyli w normie. Dla mnie to dość naturalne po 10 latach spędzonych w małym boksie i załatwianiu potrzeb w klatce - ale Pani Basia się niepokoi. Przekonuję, że Lennon wkrótce się nauczy czystości, trzeba dać mu czas. Ellig - bardzo proszę, przekażcie jakoś subtelnie pani Basi, żeby nie przekarmiała Lennona ;) Z tego, co mówi pani Basia, psiak je sporo i często. Wiem, że pani Basia bardzo się stara dbać o niego jak najlepiej, ale myślę, że karmienie 2 razy dziennie w zupełności wystarczy - tak też dziś jej doradziłam. Lennon już ładnie schodzi i wchodzi po schodach. Na spacerach czasem się "zawiesza" ;) Konieczne będą te nowe szelki - postaram się pojechać do pani Basi w przyszłym tygodniu i zabrać Lennona do sklepu zoologicznego. Te szelki, które ma, są minimalnie za ciasne, ale prosiłam panią Basię, aby Lennon wychodził koniecznie w szelkach, obroży, na 2 smyczach. Muszę skontaktować się z panią Bogusią i zapytać, kiedy będzie u pani Basi - trzeba napisać na obroży nr tel i przyczepić adresówkę (błąd, że nie przyczepiłam jej od razu - to typ zakręcanej adresówki ze skrawkiem papieru w środku i trzeba troszkę się nagimnastykować przy przymocowywaniu jej). Quote
Dada M Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Dotarła wpłata od avii - dziękuję pięknie :) Quote
Ellig Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Bardzo potrzebna sa pieniadze na diagnostyke Lennona !!!!! Naszym zdaniem wynikajacym z obserwacji Lennon moze miec chore serce, ciezko oddycha , dyszy i bardzo duzo pije...:( najblizsza przychodnia jest.... http://www.arswet.warszawa.pl/ Pomozcie Lennonowi !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Talcott Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Jak mi przykro! ja mogę dopiero na pocz. lutego. Już się " wypsiłam" chyba że weci poczekają??? Obawiam się,że zęby mogły spowodować ostre zapalenie wsierdzia. to jest częste u starszych zaniedbanych psów. Quote
Ellig Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 W przychodni o ktorej pisalam a jest blisko DT Lennona przyjmuje kardiolog... http://www.arswet.warszawa.pl/?pid=doctors&id=7 wplacilam 200 zl na badania i to juz wszystko co moge zrobic w najblizszym czasie dla Lennona. mamy leki kardiologiczne, moze okaza sie przydatne to bedzie jeszcze jedno wsparcie ale musimy poczekac na diagnoze.Zeby Lennona sa w stanie gorszym niz zly, przednich praktycznie nie ma... Jestesmy dobrej mysli.Lennon dobrze czuje sie w DT.Lubi swoje legowisko:) Quote
Talcott Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 No tak, ale wsparcie kardiologa jest potrzebne na już i specjalistyczne leki!:-( Quote
Recommended Posts