Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zulugula napisał(a):
Energy, on jest w schronisku w Sosnowcu, ale możesz podawać mój tel: 600-887-907. W razie potrzeby wszystkiego sie dowiem. Szkoda psa...

Dobrze, dziękuję:p

Do ogłoszeń suńki z Łodzi proszę dawać tylko nr. telefonu wolontariuszki!

Posted

Już po wizycie w domku w Katowicach.
Pani starsza mocno zaawansowana wiekiem ale bardzo sprawna i energiczna.
Pani to zwierzolub :). Kocha psiaki, z czułością wspominała swojego pupila, miała i sznaucerka i pudelka.
Szuka kudłatego , bardzo kudłatego psiaczka, żeby łapki też miał kudłate bo takie pieski puchate lubi :).
Powinien być łagodny, i nie dominujący, bo Pani pewnie go rozpuści, więc żeby nie było potem problemów to jakiś miły ugodowy psiaczek/sunia byłby wskazany.
Pani się zastanawiała nad Cekinkiem ale na wątku coś pisze że on ząbkami macha.
Pani narazie wyjeżdża na kilka tygodni, wszystko się zobaczy jak wróci.
Pani również szuka pieska na własną rękę.
Ale dobrze byłoby żeby można było jej jakoś pomóc, doradzić, może psiaczka już sprawdzonego z dt/hoteliku jej polecić.

Posted

Dogo bardzo dziękujemy za informacje:lol:
Tylko czy w razie niedyspozycji Pani jest ktoś, kto może się psiakiem zająć?
Cekinek chyba ze strachu kłapał u weta, ale podpytamy dokładniej o to.
Ale i tak czekamy kilka tygodni, ech. To mam nadzieję, że Cekin jednak wcześniej domek znajdzie.

Posted

Pani pomyślała i o tym, że ktoś z rodziny się nim zaopiekuje.
Dla Pani powinien to być naprawdę piesek łagodny, zdrowy, spokojny ale żywotny, tak jak Pani :).
No i narazie czekamy.

Posted

Dogo, ta sunia, co rodzice napisała jest puchata, w typie hawańczyka. A może morelowy pudelek z Poznania, po stylizacji byłby cudny.Pixi też ślicznotka.jest jeszcze puchata Nell, o ją oddali bo 'leżała jak dywan' :angryy:

Dogo07 napisał(a):
Już po wizycie w domku w Katowicach.
Pani starsza mocno zaawansowana wiekiem ale bardzo sprawna i energiczna.
Pani to zwierzolub :). Kocha psiaki, z czułością wspominała swojego pupila, miała i sznaucerka i pudelka.
Szuka kudłatego , bardzo kudłatego psiaczka, żeby łapki też miał kudłate bo takie pieski puchate lubi :).
Powinien być łagodny, i nie dominujący, bo Pani pewnie go rozpuści, więc żeby nie było potem problemów to jakiś miły ugodowy psiaczek/sunia byłby wskazany.
Pani się zastanawiała nad Cekinkiem ale na wątku coś pisze że on ząbkami macha.
Pani narazie wyjeżdża na kilka tygodni, wszystko się zobaczy jak wróci.
Pani również szuka pieska na własną rękę.
Ale dobrze byłoby żeby można było jej jakoś pomóc, doradzić, może psiaczka już sprawdzonego z dt/hoteliku jej polecić.

Posted

Rodzice, czy możesz rzucic na to okiem?
Spojrzałam, na Twój banerek i pomyślałam, że może lepiej zidentyfikujesz tego filca:
http://www.sosnowiec.schronisko.net/...rmal/30325.jpg
Z informacji schroniska:
Pzyprowadzony w wyniku interwencji, bardzo zagubiony i strasznie wystraszony pies, wogóle nie chce aby do niego podchodzić, wszystkiego się boi, na jakikolwiek ruch reaguje ucieczką do boksu. Pies jest mieszańcem sznaucera średniego lub owczarka nizinnego. Toleruje inne psy, jest średniej wielkości - ma ok. 40 cm w kłębie, sierść ma czarną, mocno kudłatą ale miękką, jak każdy sznaucer(owaty) - będzie wymagał pielęgnacji sierści, uszy klapnięte.

Posted

GPooLCLD napisał(a):
dostałam kolejne pytanie o Fantę...

nie wiem co pisać już................

trochę stron się narobiło - zaraz przeczytam .

Dla Wszystkich , którzy pytali mnie o Fantę przypominam :

suczka black&tan młodziutka 2/3 latka po fryzjerze będzie z niej cudna pudelka .
nie agresywna , kontaktowa !

może ktoś...

Posted

Jeśli pani z Katowic po powrocie nadal będzie szukać pieska to jej zaproponujemy jakieś łagodne pudelki, a jeśli żaden jej nie trafi do serca to będzie można szukać wśród kudłaczy.

Ważne że to ma być pieseczek kudłaty i łagodny. Ale nie może być za młody, przynajmniej wg mnie, ponieważ Pani ma już swoje lata.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Jeśli pani z Katowic po powrocie nadal będzie szukać pieska to jej zaproponujemy jakieś łagodne pudelki, a jeśli żaden jej nie trafi do serca to będzie można szukać wśród kudłaczy.

Ważne że to ma być pieseczek kudłaty i łagodny. Ale nie może być za młody, przynajmniej wg mnie, ponieważ Pani ma już swoje lata.

kontaktowałyśmy się też z panią z Gliwic (znaczy Energy dzwoniła) ale p. nie zgadza się na wizytę...

wielkie dzięki, że podeślesz najpierw pudelkowate, ze spokojnych i starszych piesków jest w czym wybierać .
Co do Cekinka , to wydaje mi się , że gdyby kłapał przy szczepieniach , to na pewno weterynarz pomógłby Pani, czy sam go przytrzymał .

Widziałam kiedyś , że pisałaś na wątku Buska Zdroju - mogłabyś mi podesłać wątek za nic nie mogę go odnaleźć .

Posted

GPooLCLD napisał(a):
kontaktowałyśmy się też z panią z Gliwic (znaczy Energy dzwoniła) ale p. nie zgadza się na wizytę...

Nie zgadzała się , ale też powiedziała, że się rozmyśliła:roll:

JOMA napisał(a):
Tyski Cekinek znalazł dom - niestety nie wiadomo jaki - został adoptowany prosto ze schroniska.

Dziękujemy za informacje. Mam nadzieję, że dobry dom, szczęścia Cekinku:loveu:

Posted

Mam informacje od Rita60, że dzwoniła pani z Wrocławia w sprawie Pixi . Zrezygnowała, bo za daleko, ale chciałaby takiego pieska z bliższych okolic. Starsza pani, bardzo sympatyczna, mam telefon.