Mameczka Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 GPooLCLD napisał(a):Dlaczego pytasz o tego pieska, czy załatwiasz mu coś ? Pytam , bo ja mu prawie załatwiłam DT. Mameczka , jest już jedno obiecane allegro, Sabina02 obiecała mi dodać wszystkie pudelki do wyróżnionego kudłaczy w sobotę. Jeżeli chcesz to zrób jeszcze jedno wspólne:) (na pewno nie zaszkodzi) albo osobne dla któregoś z piesków dobra to jeszcze sie zorientuje i cos tam wykombinuje ;) a Ty mi daj na pw dane do przelewu to jakis grosik dorzuce do pudelbonki Quote
mshume Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 W zeszłym tygodniu domkowi, który chciał Biancę, podsuwałam inne propozycje. Do Poznania się nie dodzwoniłam, więc DS w prezencie dostał biały pudelek z Zabrza :) Tak więc DT dla morelka jak najbardziej potrzebny. Quote
Paulina87 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 693-545-982 to mój nr telefonu a to nr telefonu do Malwi, która pojedzie jutro z Wrocławia [FONT=MS Shell Dlg 2]784 987 335, trzeba by do niej przedzwonić albo napisac pw i ustalić gdzie będzie odbiór psa. [/FONT] Quote
Paulina87 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 693-545-982 to mój nr telefonu a to nr telefonu do Malwi, która pojedzie jutro z Wrocławia [FONT=MS Shell Dlg 2]784 987 335, trzeba by do niej przedzwonić albo napisac pw i ustalić gdzie będzie odbiór psa. [/FONT] Quote
snuszak Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 czyli propo poznańskiego pudelka/pudelki trzeba zadzwonic i zapytac zwyczjanie jak maja w kartotece, mi za pierwszym razem wydawalo sie ze to sunia ale jak nam powiedzieli ze pudel, dzieki Paulina za jego/jej zdjęcia teraz na nich lepiej widać jak wygląda! Quote
Paulina87 Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Jeszcze jedno zdjęcie poznańskiego pudliszona Quote
Energy Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Udało się umówić odbiór i transport? Puli jest dzisiaj zabierany ze schroniska? Quote
Paulina87 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Co z tym Pulim z Wrocławia? Ani do mnie ani do Malwi nikt nie dzwonił. Malwi ma o 16:05 pociąg do Ostrowa! Trzeba by do niej zadzwonić umówić się i przywieźć psa na dworzec bo ona nie ma czasu jeździć po mieście. Quote
yuki Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Nie odzywałam się, bo nie miałam prądu w domu i żyłam jak kret. Puli jest w schronisku i czeka, jestem w kontakcie z Mrówa. Jesteśmy umówione na wtorek. Czy ja czegoś nie doczytałam , bo nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym pociągiem. Quote
Paulina87 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Mrówa napisała, że nie może pojechać po psa i czy ktoś mógłby go przewieźć i zaproponowałam transport dla niego. Ale skoro już ustalone, że mrówa odbiera go we wtorek to wszystko chyba OK. Quote
rodzice Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Wiem ze mały ma cos z łapkami - mialam zrobić w niedzielę bazarek ale wstrzymam sie do przyjazdu malego . Jak Dorota zawiezie go do weta i okaze sie ze trzeba operować to bazarek bedzie dla niego , zwlaszcza ze bede miala okazje poznać kudlaczka osobiscie . Quote
yuki Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 On ma wywalony staw biodrowy. To jest jakiś stary uraz, wet powiedział , że jego to nie boli, ale operacja jest wskazana. Trzeba mu usunąć głowę kości udowej. Dodatkowo powinien mieć wyszlifowany staw kolanowy, bo tam tez jest problem. Wszystko to razem ma mu pomóc w usprawnieniu tej łapki. Więc myślę , ze bazarek jest jak najbardziej wskazany:) i w ogóle można by mu wątek założyć, żeby Dorota sama z tym nie została. Quote
rita60 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Jest osoba zainteresowana adopcja Pixi,potrzebna jest wizyta przedadopcyjna w Krakowie:modla:podam telefon na PW. Quote
rodzice Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 on juz ma swój watek http://www.dogomania.pl/threads/180492-puli-do-adopcji?p=14176302#post14176302 Quote
Energy Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 rita60 napisał(a):Jest osoba zainteresowana adopcja Pixi,potrzebna jest wizyta przedadopcyjna w Krakowie:modla:podam telefon na PW. GPooLCLD proszę wpisz w tytuł wątku:p Quote
Sabina02 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Tak jak obiecalam, dodalam prawie wszystkie pudelusiowate z postow 1-4 do wyroznionego Allegro: :lol: http://www.allegro.pl/item936809961_kudlatki_i_mix_pudle_czekaja_na_odmiane_losu.html Nie dodalam tylko pieska nr 10 i 12, bo tam chyba cos brakuje. Allegro bede caly czas odnawiac i uaktualniac. :lol: Quote
koosiek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Wiecie co, nie mam jak podjechać do azylu, bo ciągle mam problemy ze zdrowiem, jutro jadę do szpitala, a na wątku azylowym nikt mi nie odpisał. Będę jeszcze próbowała się dopytać, może później zadzwonię, a na razie proponuję Czarusia ogłaszać, ale z dopiskiem, że szuka doświadczonego i konsekwentnego właściciela. Na stronie azylowej jest nowy pudlowaty: http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&status=1&page=1&id=1654 Quote
koosiek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Mam info o Czarusiu! Nie jest dobrze :( Czaruś potrzebuje jakiegoś dłuższego tymczasu! Niestety podobno Czaruś łobuzuje trochę. Potrafi pokazać zęby kiedy mu się coś nie spodoba, na spacerze czasem chce jakiegoś przechodnia udziabać, gdy przychodzą obcy ludzie do domu to też jest problem. Kuba mówi, że i tak jest dużo lepiej niż na początku. Czarek nie może u nich zbyt długo zostać, więc pilnie potrzebuje ogłoszeń. Quote
al'akir Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 [quote name='Sabina02']Tak jak obiecalam, dodalam prawie wszystkie pudelusiowate z postow 1-4 do wyroznionego Allegro: :lol: http://www.allegro.pl/item936809961_kudlatki_i_mix_pudle_czekaja_na_odmiane_losu.html Nie dodalam tylko pieska nr 10 i 12, bo tam chyba cos brakuje. Allegro bede caly czas odnawiac i uaktualniac. :lol: dzięki wielkie :) [quote name='koosiek']Wiecie co, nie mam jak podjechać do azylu, bo ciągle mam problemy ze zdrowiem, jutro jadę do szpitala, a na wątku azylowym nikt mi nie odpisał. Będę jeszcze próbowała się dopytać, może później zadzwonię, a na razie proponuję Czarusia ogłaszać, ale z dopiskiem, że szuka doświadczonego i konsekwentnego właściciela. Na stronie azylowej jest nowy pudlowaty: http://www.psianiol.org.pl/adopcje?species=d&status=1&page=1&id=1654 nie otwiera mi się link [quote name='koosiek']Mam info o Czarusiu! Nie jest dobrze :( Czaruś potrzebuje jakiegoś dłuższego tymczasu! to napiszę, że szuka doświadczonego opiekuna A nie lepiej jest podać w ogłoszeniach kontakt do dt? Najwięcej może o psie powiedzieć Quote
koosiek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 [quote name='GPooLCLD'] nie otwiera mi się link to napiszę, że szuka doświadczonego opiekuna A nie lepiej jest podać w ogłoszeniach kontakt do dt? Najwięcej może o psie powiedzieć Nie wiem, dlaczego, mnie link się otwiera. Spróbuj ze strony psiego anioła www.psianiol.org.pl > psy i koty do adopcji > Pokaż inne psy i pierwsza jest czarna pudelkowata sunia. Pytałam o kontakt, ma być dalej na azyl. Quote
Energy Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 [quote name='koosiek']Nie wiem, dlaczego, mnie link się otwiera. Spróbuj ze strony psiego anioła www.psianiol.org.pl > psy i koty do adopcji > Pokaż inne psy i pierwsza jest czarna pudelkowata sunia. Pytałam o kontakt, ma być dalej na azyl. Koosiek ale co pisać w ogłoszeniach? Potrzebne są jakieś podstawowe informacje o psiaku... Quote
koosiek Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 O którym psiaku? O Czarusiu nie wiem nic więcej poza tym, co napisałam. Właściwie wszystko sprowadza się do tego, co napisałam zanim dostałam tamtą informację - Czaruś potrzebuje konsekwentnego i doświadczonego właściciela. Jeżeli chodzi o pudelkę, to może skopiuję info ze strony - o niej nie wiem zupełnie nic poza tym, co jest tam napisane: Tusia (inne) Czeka na adopcję Wiek: ok. 1 rok Wygląd: Zachowanie: Pochodzenie: Uwagi: To Tusia. Tusia została wyrzucona z pociągu, który zatrzymał się na stacji w Sulejówku 23 lutego. Sunia spędziła na peronie ponad dobę, czekając na swojego pana, który wg niej, lada moment powinien był przyjść i zabrać ją z tego nieprzyjaznego i zimnego miejsca, gdzie mijało ją tyle ludzi i nikt nie dał jeść ani pić. Widok porzuconego psa, czekającego z nadzieją na swojego pana obudził współczucie osoby, która postanowiła przygarnąć ją na krótką chwilę. Tusia, mix pudla, około 1 roku, wielkości przed kolano czeka pilnie na prawdziwy i kochający dom. Sunia była psem domowym, pięknie chodzi na smyczy, umie podawać łapkę, jest zdrowa i urocza. Tel. 608 628 809 Chcesz adoptować tego zwierzaka? Skontaktuj się z nami! tel. adopcyjny: 501 258 303 lub 502 385 252 e-mail: [email protected] Powrót Quote
Recommended Posts