Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majqa']Bingo wrócił z adopcji. :-(

W związku z powrotem Bingo do hotelu pudlowa skarbonka zwróci pieniądze przekazane po adopcji Bingo. Biedny pudliszon:-(

Sabina jutro wszystko sprawdzę i Ci napiszę, ok? Dopiero wróciłam, ale jutro wszystko posprawdzam.

Posted

[quote name='Szalony Kot']Dinga ciągle szuka, ale Dingi tam w ogóle nie było :(

Dingi nie bylo w Allegro dlatego, ze gdy ostatnio uaktualnialam Allegro to Dingi nie bylo jeszcze na tym watku... ale juz Dingusie dodalam. :lol:

[quote name='alabb1']Emil znalazł dom!!!

Dzieki za info, juz Emilka usunelam z Allegro. :lol:

[quote name='Energy']Sabina jutro wszystko sprawdzę i Ci napiszę, ok? Dopiero wróciłam, ale jutro wszystko posprawdzam.

Z gory dziekuje Energy! Jak zwykle jestes niezawodna! :loveu:

Posted

[quote name='Sabina02']
Z gory dziekuje Energy! Jak zwykle jestes niezawodna! :loveu:

To ja bardzo dziękuję za allegro:loveu:

Do domu poszły tak jak już wiesz Emil oraz Gogi, Pudo, Pierniczka, Dudzia.

Nie było na allegro jeszcze nr1 Kajo, nr3 Filipek, nr 5 Murzynek, nr 14. Dinga, nr 16 Lena, nr 17 Era. Bardzo proszę o ich wstawienie:lol:zdjęcie Leny zniknęło na 1 stronie ale to ona
http://images8.fotosik.pl/2526/20aa021ca2a62d7fmed.jpg
http://images8.fotosik.pl/2526/27d12d903f09704fmed.jpg
Nie wiem co z nr 21, bo nie mamy informacji:shake:

Bardzo Ci dziękuję Sabina02:loveu:

Posted

[quote name='Energy']To ja bardzo dziękuję za allegro:loveu:

Nie było na allegro jeszcze nr1 Kajo, nr3 Filipek, nr 5 Murzynek, nr 14. Dinga, nr 16 Lena, nr 17 Era. Bardzo proszę o ich wstawienie:lol:zdjęcie Leny zniknęło na 1 stronie ale to ona

Dziekuje za info! :loveu: Zaraz zabieram sie za uzupelnianie. :cool3:

Posted

Energy napisał(a):
To ja bardzo dziękuję za allegro:loveu:

Na stronie schroniska w Bielsku-Białej nie ma Ery (nr 17). Wcześniej -na samym początku była na stronie. Może ktoś ją adoptował ze schroniska?????

Posted

alabb1 napisał(a):
Na stronie schroniska w Bielsku-Białej nie ma Ery (nr 17). Wcześniej -na samym początku była na stronie. Może ktoś ją adoptował ze schroniska?????

Wysłałam pw z pytaniem do Figanny, która ją wstawiła. Dzięki za informację:lol:

Posted

Wczoraj z powrotem przelałam 250 zł na Bingo ponieważ wrócił z ds (kwota którą skarbonka otrzymała po jego adopcji).

nowy opis Bingo:
INFORMACJE OBOWIĄZKOWE:

• Imię:
  • Bingo

• Kastracja/sterylizacja:
  • tak
  • Wielkość:
  • mały

• Kontakt w sprawie adopcji:
  • 796-701-212, [email protected]

• Miejsce pobytu (miasto; dt/schronisko/inne) -
  • hotelik u sylwiaso, kojec zewnętrzny (okolice Łowicza)

• Zdjęcie (lub ew. opis umaszczenia, ew. znaki szczególne) -
  • foty są na wątku, znaków wybitnie szczególnych brak, umaszczenie w moim odczuciu grafit/ czerń

• Podstawowe informacje o zachowaniu:
  • parę (4-5 lat) życia po śmierci pana na ulicy, a tam walka o przetrwanie; pies wybitnie domowy, pojętny, szybko uczący się, uwielbiający zabawy z człowiekiem, pragnący człowieka na własność, mocno dominujący wobec innych psów (dom z innymi psami raczej wykluczony, w tym ze względów zdrowotnych), wspaniale odnajdujący się w towarzystwie rozumnych, co wolę podkreślić, dzieci, człowiek może z nim zrobić przysłowiowe "wszystko" (choć, uwaga, to "wszystko" może przestać działać w trakcie ataku na innego psa), zabiegi pielęgnacyjne - OK, smycz - OK, zachowanie czystości w domu - OK, nie niszczenie/ nie demolowanie pomieszczeń - OK, jazda autem - OK, chip - jest na sylwiaso, o ile pamiętam.

Informacje dodatkowe:

• Odrobaczenie:
  • tak (bieżące)

• Szczepienia:
  • na bieżąco wścieklizna i wirusówki

• Problemy zdrowotne:
  • wkradająca się zaćma, z racji wieku konieczność podawania leków wspomagających serducho i krążenie (karsivan i polfilin), dieta - dla seniora, padaczka (luminal)

• Inne problemy (np. behawioralne):
  • konieczność ograniczania mu okazji do bycia pobudzonym (a pobudza, nakręca się szybko np. gdy upatrzy sobie wroga = innego psa), agresja wobec innych psów

• Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami:
  • dzieci - OK, koty - raczej OK ale diabli wiedzą, czy i o kota nie byłby zazdrosny, bo co innego widzieć go i nie gonić, a co innego funkcjonować z nim na co dzień

• Link do wątku:
  • http://www.dogomania.pl/threads/192227-Bingo-w-typie-pudla-za%C4%87ma-padaczka-SZUKA-DOMKU-bez-innych-piesk%C3%B3w

• Krótki opis:
  • to się chyba udało załatwić opisami powyżej; krótko mówiąc - cudowny pies ale kandydat na domowego jedynaka

Posted

mam nowego psiaka !

· Imię: Maksio
· Kastracja/sterylizacja: tak
· Wielkość: średni
· Kontakt w sprawie adopcji: 728 712 883 i 695 523 202
· Miejsce pobytu woj śląskie, częstochowa, dom tymczasowy, pod opieka osób prywatnych
· Zdjęcie: jeszcze nie mam
· Podstawowe informacje o zachowaniu: łagodny, wesoły, przyjacielski, może mieszkac zarówno w mieszkaniu jak i w bloku
Informacje dodatkowe:
· Odrobaczenie:tak
· Szczepienia: w planach wścieklizna
· Problemy zdrowotne: nie
· Inne problemy (np. behawioralne): brak
· Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: jeszcze niesprawdzony w stosunku do dzieci, z innymi psami jest ok
· Link do wątku: brak
· Krótki opis: psiak znaleziony w samym centrum częstochowy, był bardzo skołtuniony, jest już wykąpany i ostrzyżony

więcej fotek tutaj : http://kamila.web-fix.net/182/maksio-pudelek-czarny

PROSIMY O POMOC W OGŁOSZENIACH!!!!!

Posted

[quote name='florida_blue']mam nowego psiaka !

· Imię: Maksio
· Kastracja/sterylizacja: tak
· Wielkość: średni
· Kontakt w sprawie adopcji: 728 712 883 i 695 523 202
· Miejsce pobytu woj śląskie, częstochowa, dom tymczasowy, pod opieka osób prywatnych
· Zdjęcie: jeszcze nie mam
· Podstawowe informacje o zachowaniu: łagodny, wesoły, przyjacielski, może mieszkac zarówno w mieszkaniu jak i w bloku
Informacje dodatkowe:
· Odrobaczenie:tak
· Szczepienia: w planach wścieklizna
· Problemy zdrowotne: nie
· Inne problemy (np. behawioralne): brak
· Kontakt z innymi psami/dziećmi/kotami: jeszcze niesprawdzony w stosunku do dzieci, z innymi psami jest ok
· Link do wątku: brak
· Krótki opis: psiak znaleziony w samym centrum częstochowy, był bardzo skołtuniony, jest już wykąpany i ostrzyżony

Ale to pudliczka ..czyli inny piesek???Ktos zamiescil Pudle do adopcji.Pewnie nie ma metryczki wedlug wzoru.Pudliczka w czestochowskim schronie???

Posted

majqa napisał(a):
W imieniu Sylwiaso potwierdzam dojście wpłaty 250zł ze Skarpety Pudelkowej na Bingo. Serdecznie dziękuję! :loveu:

Dziękuję za potwierdzenie Majqa:lol:

Posted

feliksik napisał(a):
na poprzedniej stronie jest wstawiona metryczka Maksio - a zdjęcie? to poniżej to jego zdjęcie? bo pisze coś o pudliczce

Metryczka jest bez zdjęcia , a zdjęcie bez metryczki;)
Na razie czekamy na uzupełnienie;)

Feliksik czy Bingo ma aktualne cafe? Bo chwilę był w ds...