Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aha, rozmawiałam z wetem o nosówce, surowicy nie ma nigdzie w mieście, ale mówił że podać psu można tylko jak ma ponad 40 stopni gorączki bo tylko wtedy zadziała, w innym przypadku nic nie daje. Kudłacz nie jest rozpalony, raczej chyba nie ma gorączki. Syn pani mieszka obok, w razie czego pomoże. Na razie Kudłacz położył się i chyba śpi

Posted

kurcze nie dobrze
a syn jest zmotoryzowany ?Kudlacz dzis pojedzie do weterynarza ?
suwrowicy jak ktos juz napisał nie ma w razie czego zamawia sie w Niemczech tak mi powiedziano aha przypomniala mi sie jeszce jednaklinika w ktorej leczyąłm Loco ul. Chopina 53A
71-450 Szczecin
Telefony: (91) 45-41-806, (91) 46-46-365, (91) 46-46-366
E-mail: [email][email protected][/email]

Godziny przyjęć:
Poniedziałek - Piątek 9:00 - 20:00

Soboty 10:00 - 14:00

Niedziele i święta

(kontynuacja leczenia i nagłe przypadki) 10:00 - 12:00

Posted

[quote name='katarzyna kuczewska']kurcze nie dobrze
a syn jest zmotoryzowany ?Kudlacz dzis pojedzie do weterynarza ?
suwrowicy jak ktos juz napisał nie ma w razie czego zamawia sie w Niemczech tak mi powiedziano[/QUOTE]

Wet powiedział że surowica nic nie da, pies nie ma gorączki. Pani powiedziała że sobie poradzi. Kasia, jeśli możesz zadzwoń do pani jeszcze

Posted

[quote name='leni356']Pani jest w kontakcie z weterynarzem, na razie on się pokłada i śpi, pije wodę, trochę zjadł. Może to przeziębienie?[/QUOTE]

A może to po prostu stres.
Pies siedział w schronisku. Nagle pakują Go w klatkę i zamykają w aucie. Jedzie kilka dobrych godzin i znów niespodzianka: nowe miejsce, nowi ludzie, nowe zapachy, brak innych psów...
Jeden będzie spał dwa dni, drugi będzie miał rozwolnienie, a trzeci będzie siedział w kącie ...

Posted

[quote name='leni356']Wet powiedział że surowica nic nie da, pies nie ma gorączki. [/QUOTE]
Bzdura.

Myślę, że pierwsze co, to należy zdiagnozować czy to nosówka, a nie leczyć na oślep. A jak oczy?

Posted

co z Kudłaczem?

szczerze wątpię w nosówkę, bo pies nie jest najmłodszy, kilka lat w schronisku, cały czas w kojcu w tym samym składzie, szczepiony, to niby skąd nosówka?

ale po historii Kacperka, to już niczego nie jestem pewna....

Posted

[quote name='leni356']A tak w ogóle w książeczce Kudłacza jest wpisane szczepienie p/wirusówkom, chyba że to fikcyjne[/QUOTE]
Pies szczepiony tez może zachorować.

Ale też nie wydaje mi się. Glut to nie zaraz nosówka.