tayga Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Malutki, przyjazny szczeniak został porzucony w najwieksze mrozy, w półmetrowym śniegu. Znalazł schronienie w piwnicznym okienku i tam koczował przez kilka dni. Nie wiadomo nawet, czy ktoś go dokarmiał... Maluch ma tak na oko najwyżej 5-6 miesięcy. Jest bardzo wesoły, przyjazny, niczego się nie boi. Nie straszny mu wielki ONek, ani duża kocica. Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że psiak mógł być nietrafionym prezentem gwiazdkowym :( O Świąt minęło tyle czasy, ze akurat mógł się znudzić dzieciom, albo narozrabiać w domu... no to won na ulicę i "sobie radź". Quote
ona03 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Nikt nie zaglada do maleństwa :loveu: Pokaż się Ciotkom i może jakieś imię co mu szczęście przyniesie ;) Quote
yoko100 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 nastepna bida porzucona:( i to w takie mrozy ludzie to serca pogubili normalnie.Hopaj maly do gory Quote
Monday Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Póki co zapisuję... Tayga, zdjęć więcej potrzeba...zaczynamy ogłoszenia robić. Możesz podać gdzie piesek się znajduje miejscowość, województwo, koło jakiego większego miasta ? Nr tel do ogłoszeń, ew. też mail. I jak ta kruszyna ma na imię.... W ogóle napisz co wiesz o psiaku, ile waży na oko, jakiego wzrostu jest....no wszystko co można w info o nim podać. I do kiedy będzie mógł w tym kojcu siedzieć? Może ktoś zabierze na DT małego psiura ???????? :) Nikt nie chce trochę radości w domu ??? Quote
tayga Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Kruszyna nie ma imienia... trzeba zrobić casting :) Jest pod Gubinem, 50 km od Zielonej Góry. Województwo lubuskie. Namiary do mnie oczywiście, będę się nim opiekować telefon: 602821394 gg: 1492938 mail: [email protected] Na 100% ma 5-6 miesięcy, tak jak oceniłam "na oko" właśnie jest w trakcie wymiany ząbków na stałe. Ile waży? Najwyżej ze 2-3 kilo. I nie urośnie za wiele. Niestety... DT brak. Gdyby Nala zgodziła się na drugiego psiaka w domu wzięłabym do siebie. Ale ta małpa do domu wpuści wszystkie koty, a psiaki goni... a już wyjątkową nienawiścią pała do szczeniąt. Stara d... :( On ma ogonek... ale tak szybko merda, że... aż go nie widać... Więcej fotek zrobię w weekend dopiero. Ten maluch ma taki power, że trudno "pstyknąć". Bez przerwy skacze i się cieszy z wizyty. Quote
Monday Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Póki co tylko 6 ogłoszen...i to bez imienia, tylko to co mamy - nie ma co tracic czasu. Będziemy je ulepszać jakby co. Zrobiłam też allegro, zwykłe nie wyróżnione...ale zawsze już coś. Jak ktoś ma go wypatrzyć to wypatrzy http://www.szukajzwierzaka.pl/Szukajzwierzaka/PrezentacjaZwierzaka/tabid/118/ItemID/1564/Default.aspx http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-porzucony-w-mrozy-pilnie-potrzebny-dom-jest-sliczny-W0QQAdIdZ179590093 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=885887584 http://zwierzeta.i-bazar.pl/psy/1446090-malutki-szczeniak-porzucony-na-mrozie-szuka-domu/ http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=52110 jest jeszcze na www.przygarnijzwierzaka.pl, ale czeka do akceptacji W miarę możliwości będę robić ogłoszenia na innych stronach. Może ktoś jakiś tekst napisze, imię wymyśli ??? Quote
tayga Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 :loveu:Dziękuję:loveu: Świetnie, że wpadłaś na "pomoc w transporcie", bo jak będzie trzeba to podrzucę maluszka w miarę możliwości :) Quote
tayga Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Ja zrobiłam to: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/3224887_szczeniak_porzucony_na_mrozie_pilnie.html i czekam na zatwierdzenie moderatora w ogłoszeniach Gazety Lubuskiej. Quote
yoko100 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 oby te ogloszenia mu szczescie przyniosly:) Quote
Monday Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Jak będzie ich dużo, to ktoś w końcu go wypatrzy Może ktoś chce pomóc w ogłoszeniach? Tayga...może napisz w tytule, że ogłoszenia potrzebne Quote
tayga Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Są pierwsze telefony... ale kto pojedzie np do Żmigrodu - 50 km od Wrocławia :( Quote
Igiełka Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Super widzę że maluszek ma osobny wątek. Co tam u brzdąca słychać? Quote
tayga Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 Dzisiaj go tylko wymiziałam w przelocie. Spieszyłam się, jechałam do Żar :) Ale ma się świetnie. Jest pupilkiem firmy, na terenie której stoją kojce. Wesoły, zabawny... jedna wielka (a właściwie malutka) rozkosz :) Jutro nie dam rady do niego podjechać. Leżę z gorączką i megakaszlem. Jakaś zaraza nagle mnie dopadła :( Quote
Monday Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 tayga - kurcze, dorobiłaś się wiezieniem Skrzata :( A co do transportu, to wiesz, nie ma rzeczy niemożliwych !!!! Ja wiozłam psa 400km, bo ludzie już chcieli rezygnować, bo za daleko mieli po niego...a okazało się, że fajni ludzie, a psiak problemowy zdrowotnie ( a pies troszkę rotwailerowaty, grubas przeokropny on z 60-70 kg ważył) - ale mniejsza. Szczeniaczka można podrzucać, przewieźć na kilka razy, ktoś do tego miejsca, ktoś od następnego. Szczeniak to nie duży pies, jemu wszędzie jest dobrze, byle by nikt nie krzyczał, było co zjeść i było jakieś ciepłe miejsce do spania. Najpierw to kombinować trzeba wizytę przedadopcyjną. Nie rezygnuj !!! Quote
tayga Posted January 14, 2010 Author Posted January 14, 2010 W życiu nie zrezygnuję, tylko od tego choróbska myslenie mi się wyłącza. Pani przez telefon brzmiała super. Podała mi adres, swoje dane... Zapytała o relacje z kotem ( a te akurat rewelacyjne!) Jutro poszukam kogoś może do wizyty. To raptem koło 200 km, sama mogę np do Zielonej Góry. Stamtąd ktoś do Wrocławia. A te 50 km Pani pociągiem pokona (autka nie ma). Była pierwszą rozsądnie gadającą osobą. Bo psiarza to można przez telefon poznać... takiego który chce dać dom, miejsce w swoim sercu i wszystko co potrzeba, a nie tylko wymyslił sobie maskotkę np dla dzieci. Quote
Monday Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 jejku tayga - rewelacja :) Myślę, że to było ogłoszenie z gumtree, bo tam dałam na wrocław, bo nie miałam gdzie indziej - tam chyba najbliżej było. To bądź z panią w kontakcie KONIECZNIE Quote
Monday Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 To to ogłszenie http://lodz.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szczeniak-porzucony-w-mrozy-pilnie-potrzebny-dom-jest-sliczny-W0QQAdIdZ179590093 Zrobione na sam wieczór 13 stycznie, do tej pory już 197 wyświetlen miało. To sporo w porównaniu z innymi moimi ogłoszeniami. Oby szybko znalazł się domek. Quote
Monday Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 tayga...pytałaś we wrocławiu, czy ktoś może do pani podjechać ??? Quote
ancyk1 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 hey gdyby co to czasami w wekeend lecę trasa zielona Góra(obwodnicą) w okolice Wrocławia, gdyby coś sie wyklarowało to w miarę możliwości i kasy mogę pomóc w transporcie Quote
Monday Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 tayga !!!! Co jest, nic nie piszesz na wątku tego malutkiego Skrzaciątka :( A imię dla niego ? Nepper, takie ostatnio wyczytałam...też szczeniak je nosił, może Nepper ? Quote
tayga Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Przepraszam... jestem zaganiana... a jak nie jestem to się leczę. Nigdzie nikogo nie pytałam o wizytę u Pani, pomysł ancyk1 mi się podoba :) Ja na dogo dopiero raczkuję, czasami nie wiem którędy iść i dokąd :Help_2: Namiary na Panią mam zapisane. Quote
tayga Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 [quote name='Monday']Nepper ? Nepper!!!!!:multi::loveu: Quote
Monday Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Tayga, to co chcesz sprawdzać ten dom pod wrocławiem? A jakby co będzie możliwy transport jakikolwiek? Jest szansa na dom...tylko może porywamy się z motyką na słońce ? Jakby co to roześlij pw do dogomaniaków z wrocławia. Na dogo jest gdzieś wątek z mapą pomocy dogomaniaków, tam można znaleźć ludzi z danego miejsca. Tylko określ czy bierzesz ten dom pod uwagę. Quote
tayga Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Podstawa to sprawdzenie domu... odszukam wątek i poproszę kogoś z okolic. Bez tego Neppuś nigdzie nie pojedzie. Quote
Recommended Posts