Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, witam, witam :)

Nie odzywam się bo mam ostatnio urwanie głowy i w pracy i na uczelni i nie mam kiedy zrobić szkrabom zdjęć :( ale obiecuję poprawę jak tylko oddam pracę roczną :)

Kropeczka robi ogromne postępy, aczkolwiek ma dni kiedy coś ją wystraszy i znów jest regres, ale myślę, że więcej jest tych dobrych kroków do przodu :lol: Psy moje kochane śpią u mnie w łożeczku jedno z jednej drugi e z drugiej strony, albo śpią pod łóżkiem za to rano jak tylko zadzwoni budzik jest nalot - kto zajmie lepsze miejsce bliżej mnie - nie ma mowy o dosypianiu po budziku ;) za to muszę wstawać 15 minut wcześniej, żeby był czas na pieszczoty :loveu:

Głównym naszym problem jest teraz to że Spaślaki kochane najchętniej by jadły i jadły ;) a że i jedno i drugie potrafi robić piękne maślane oczy to chyba przejdziemy teraz na karmę light ...

Przedwczoraj miały przygodę ogrodową a mianowiecie znalazły jeża - ile było szczekania, obskakiwania ale nosów na szczęście za bardzo nie pokłuły

to tyle na razie wracam do pisania pracy :lol: i pozdrawiam

Posted

UFFFFFFFF, jak wiem że wszystko w porządku to od razu żyć się chce.
Pisz kochana pracę, pozaliczaj wszystko jak należy a potem ostro do roboty, bo tu wszyscy na przepiękne fotki czekają.
Zapasionej Parce polecam marcheweczkę-bardzo dietetyczna. Sama stosuję, bo trochę mnie za dużo jest.
Pozdrawiam
Beata

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Witam, witam:)

wszystko w jak najlepszym porządku :) już mam zdjęcia tylko nie umiem ich tu wrzucić ale jak tylko będę miała wsparcie techniczne to to zrobię i napiszę więcej :)

pozdrawiam
J.

• 2 weeks later...
Posted

usiłuję wkleić zdjęcia - nie wiem czy mi to wyjdzie, ale chciałam powiedzieć, że koleżanka jest śliczna i kochana, ładnieje na każdym kroku, coraz bardziej robi się nasza i wszystko jest ok :) zrobiłam im całą serię zdjęć ale Pan Techniczny ciągle nie ma czasu a ja chyba jednak coś poknociłam z wstawianiem tutaj ;)

Posted

Mam nadzieję, że nie pogniewacie się, że pozwoliłam sobie wstawić fotki Kropki- Charlinki ? Obiecuję, że to pierwszy i ostatni raz, kiedy "odbieram chleb" tajmniczemu Panu Technicznemu ;)

Posted

Ooooo...a jak to się robi???;) bardzo dobrze że zdjątka już są - w końcu ile można czekać!!! Wytargałam je właśnie przed chwilą , jak widać pieszczochy się z nich a szczególnie z niej zrobiły niesamowite :)pozdrawiam!

Posted

Jak ją pierwszy raz zobaczyłam na zdjęciu na stronie schronu to myślałam, że mi serce pęknie.Nic nie było wtedy ważniejszego niż znalezienie jej domu. Mąż się klepał wymownie po głowie a ja klepałam w klawiaturę komputera

To taka "moja" CHARLINKA a Justyny KROPECZKA

Posted

Ale piękne fotki zwłaszcza te ogrodowe, a Charlinka/Kropeczka zachwycająca. Piegusek też przystojny chłopak.
Ale im dobrze razem...
Beata J. to dzieki Twojej determinacji Charlinka jest we wspaniałym
domku a nie w śmierdzacej budzie schronu.

Posted

Ja przepraszam za te chwile szczerości, ale jeszcze dziś się wzruszam jak sobie ją przypomnę. Jednak zaraz gęba mi się śmieje jak pomyślę w jakim wspaniałym domku Charlinka/Kropeczka jest.
Sporo osób było zaangażowanych w pomoc pięknotce. Cioteczki, które zabrały ze schronu, Cioteczka która gościła Charlinkę/Kropeczkę i uczyła wszystkiego od nowa, Cioteczki które szukały lekarza jak zachorowała, Cioteczki które klikały podnosząc wątek, dawały ogłoszenia, robiły piękne fotki no i wreszcie Cioteczka która dała domek. Mam nadzieję, że o nikim nie zapomniałam. Nie sposób wszystkich wymienić z imienia, ale wszystkim Wam jeszcze raz bardzo dziękuję :lol:

Posted

Ja również wszystkim dziękuję, bo dzięki Wam mam taką piękną, kochaną psicę!!!

Jak się porówna zdjęcia ze schroniska i spojrzy się na niunię teraz to się ma wrażenie że to dwa różne psy :) i oby tak dalej!!! Kropcia przy dobrej karmie już złapała odpowiednią linię szczególnie, że biega po ogródku i chodzi na spacery z wielką chęcia - pisałam na początku, że taka grzeczna i że nie ciągnie...hmmm... już ciągnie - ale to pewnie szkoła Piegusa ;)

Sierść się jej zmieniła całkowicie jest mięciutka i ślicznie pofalowana. A mała jest przekochana i obydwoje z Piegusem dają nam mnóstwo radości :)

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Witam :)

U ślicznotki wszystko w porządku. Oba moje Słoneczka są rozpieszczone totalnie ;) ale za to jakie szczęśliwe :) Kropka zrobiła ogromne postępy, ostatnio znajoma nawet zapytała czy wzięłyśmy nowego psa. Uszy cały czas są do góry, oczy już nie przestraszone a raczej zaciekawione, bawi się, lata po ogrodzie, zaczepia Piegusa - na co on nie zawsze chętnie odpowiada, ale i jemu bardzo dobrze zrobiło wzięcie koleżanki, bo już nie jest taki smutny i samotny jak wychodzimy :) Ponieważ zostają na dworze jak my idziemy do pracy to dostały śliczną zieloną, ocieplaną budę, wyłożoną futerkiem, żeby było im ciepło. Piegus się jeszcze nie do końca przekonał, za to Kropka śpioch jeden, trochę połazi, poszczeka, a potem fru do budy i spać :) Żyją sobie szczęśliwe, zdrowe i zadbane i z dnia na dzień co raz więcej uśmiechu na pyskach u nich widać

pozdrawiam

Justyna

p.s. Kropka dzisiaj przeszła samą siebie - nie dość, że jak zwykle spała u mnie na łóżku, przytulona to jeszcze z łapkami pod kołdrą... :D

Posted

Bardzo się cieszę że tak się zaaklimatyzowała!:multi: Kto by pomyślał, że zalękniona, nieśmiała Charlinka będzie gramolić się pod kołdrę i oszczekiwać nieproszonych gości na ogrodzie.:p

Posted

Miód na serce.............
Przeczytać coś takiego przed Świętami to jest naprawdę coś . Od razu człowiekowi tak fajnie na duszy się robi. Miło wiedzieć, że gromadka szczęśliwa. Ciekawe czy na te Święta Kropeczka ukradnie małe co nieco dla siebie i przyjaciela :evil_lol:

WESOŁYCH ŚWIĄT :tree1: :tree1: :x-mas:

Posted

Już nie kadnie :) Jest szczęśliwa i spokojna i dobrze już wie, że jak zrobi wielkie oczy w stylu "puszek-okruszek" to zawsze od kogoś coś na ząbek dostanie - tego się chyba najszybciej nauczyła :) no a poza tym nawet już miski nie wynosi :)

ps. czy mogłabym prosić o przesłanie nymeru konta na PW, św. Mikołajka-Kropeczka chciałaby dać prezent kolejnym kolegom i koleżankom :)

• 2 weeks later...
Posted

Psiaki z Ostrowi bardzo, bardzo dziękują Mikołajce-Kropeczce za prezent:iloveyou::Rose::Rose::Rose: Dostały od Mikołajki duuużo pieniędzy (200zł! :multi:)- będzie na jedzenie dla dzieciaków i na prochy na robale.