Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiadomo ze jak astka to powyzej 20 kg. Wiesz nie moja sprawa ale jakos tak nie lubie niedomowien, pojedziesz z sunia a ona Ci zaspiewa 300 zl. Jestescie na to przygotowane? Pytam bo moze bysmy wyskrobaly na sterylke a to co macie odlozone na sterylke zostalo by na oplacenie hoteliku.

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
a nie da sie po prostu isc do weta w NS i zapytac jaki koszt sterylki astki? i po prostu to zrobić nic nie tłumacząc?

tylko nie bijcie;)

no w sumie niegłupie bo jak ona dopiero co po cieczce to tam nikt nic nie zauwazy nawet

Posted

agamika napisał(a):
andziu, ale ona nie jedzie do Krakowa dlatego ze tam niemozna zrobic sterylizacji,
Ona straciła DT , niestety sytuacja w domu sie uspokoiła tylko chwilowo

acha...no to zmienia postac rzeczy:(

Posted

niestety ... chęci zabawowe małej, o mało nie doprowadziły do zawału ( dosłownie niestety _ 17to letniego rezydenta ) , goniła okoliczne koty , które sa karmione u Państwa ... no i zapadła decyzja , wielka szkoda, bo wiadomo ze domowych warunków nic nie zastąpi , ale widac taka była rola tej rodziny, jakby nie było uratowali jej życie

Co prawda postanowiłyśmy na małą wołać Puma, ale CUDNA opisuje nie tylko jej wygląd, ale i charakter , słodka niesamowicie otwarta do ludzi psina ...no taka druga Mamuśka:loveu: ...

cudem uniknęła schrn w Nowym Targu (nie dała sie złapać..mądra psina)
cudem uniknęła przejęcia przez pijaka,który juz sobie w głowie liczył ile sobie na jej szczeniakach zarobi
cudem uniknęła zamarznięcia spiąć na mrozach na jakiejś budowie ...

Przywitała mnie i Amigę jak stare znajome , umyła nam twarze po podróży:evil_lol: . W samochodzie jechała bardzo ładnie (noo parę razy wypuściła broń biologiczną ...:shake: ... ).Jest tez mneijsza niz wydaje sie byc na zdjęciach , jest mixem asta, ale nie jest przerośnięta ;)

Mam nadzieje ze szybko skradnie komuś serce ... ktos bedzie miał skarb w domu ...

klika zdjęc a reszta w linku http://picasaweb.google.pl/gryzniakaga/CUDNADoAdopcji#

pozegnanie

diableoczy

Posted

Jutro rano AMiga bedzie jeszcze rozmawiac z wetami podesłanymi na watku sterylkowym i z Artwetem odnośnie kosztów . Ze względu na sunie (m.in.zeby jej nie męczyć dalekim wożeniem po zabiegu ) wiadomo ze dobrze bybyło jak najbliżej , Wieliczkowych wetów już znamy i nigdy nie było żadnych komplikacji u nich po sterylce /kastracji . Obdzwoni tez reszte zeby zobaczyć, gdzie i kiedy i za ile byłoby to możliwe

Posted

Potwierdziłam w Arwecie w Wieliczce jednak tę sterylkę na jutro. Bo jak zadzwonilam i podałam wagę naszej Pumy (prawie 29 kg!!) to dowiedziałam się, że sterylka takiej suni kosztowałaby pomiędzy 350 a 400 zł. Ale biorąc pod uwagę, że to pies bezdomny, to nam policzą 200 zł.
Jest to więc kwota, której chyba nikt nie pobije w dół (a w każdym razie napewno nie jakoś znacząco), a dochodzi tu jeszcze kwestia dowozu suni i odbioru jej potem.
W innym - zaproponowanym gabinecie powuiedziano mi, ze sterylka będzie kosztować 180 - 200 zł ale najprawdopodobniej w tym tygodniu by już nie było wolnego terminu.
Pozdostajemy wiec przy pierwszej wersji -lecznica w Wieliczce, gdzie ja sterylizowałam swoją "rodzoną" sunię i były sterylizowane i kastrowane wszystkie prawie "nasze" bezdomniaki. I naprawdę jestem pewna, że będzie to zrobione pewnie i bez żadnych niepotrzebnych koplikacji.

Posted

Baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo kolorowe = czarno-czarne :evil_lol:
Bardzo łagodniutkie, bardzo złaknione kontaktu z człowiekiem a my toto od razu ciaaaach:shake:

Aaaa no i zapomnialam wczoraj napisać, ze dt Pumy dołożył wczoraj do jedzonka dla czarnej, do kosteczek i do pileczki i rękawiczek mojej koleżanki, zwiniętych w kłębuszek (żeby sunia miała znajomy zapach ze sobą) jeszcze 150 zł na hotel. :loveu:

Posted

O tak, ślepka ma niesamowite :loveu:
I teraz dopiero skojarzyłam, dlaczego kanna widziała coś kolorowego - bo Puma przecież jest w kubraczku, który jej uszyła na cito agamika
Ale to dobry znak, że ona jeszcze kolorowa jest, bo to znaczy, że nie zrepeciła sobie tego kubraczka.
A ją trzeba w tym kubraczku prowadzić w jakieś zaludnione miejsca, bo ma na plecach wielki, rzucający się w oczy napis "szukam domu" :p

Posted

Dowiedziałam się właśnie, że dostałyśmy obietnicę pokrycia 20 dni pobytu Pumy w hotelu, ale narazie nie wiem, czy ofiarodawczyni:loveu: chce by ją tu ujawnić. Prosimy o decyzję :p

Posted

trzeba byo agamiko zapytac pana ile ma lat i dlaczego w tym wieku jeszcze na wózku nie jeździ......

a kubraczek jak mała do domku pójdzie......wierzę , ze szybciutko.....to będzie firmowy anons.....

Posted

Ten mam nadzieje, ze przyda się innej bidzie ;) -szybko- a właściciele przyszli Pumy jej załatwią taki profffesjonalny porządny :D

a ja się cieszyłam ze przynajmniej mi Pan długo głowy nie zawracał . bo chyba wtedy miałam Brokensteina na smyczy