Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 503
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bjuta']HOTELIK dla Bazylka - DEKLARACJE STAŁE (potrzebujemy 300)

20 - Bjuta
20 - Wellington
20 - Kobix
20 - Monika z Katowic
20 - Wujostwo
20 - Mercy

czyli 120

Deklaracje bardzo potrzebne...

Posted

Bazyl to jest bida z nędzą... Głuchy. Sterany życiem. Zdezorientowany. Coś tam widzi. Jest bardzo miły. Ma piękną sierść. O schronisku nie ma w ogóle mowy. To by było okrucieństwo. Nie wiem czy hotelik go przyjmie - czekam na to co powie KasiaPrzystał. Granduś niedługo się od niej wyprowadzi, Bazyl jest ciut większy, ale na pewno bardziej kłopotliwy. Bazyl nie zachowuje czystości - chociaż kupę stara się trzymać, a siku robi w jedno miejsce w garażu - więc nie jest tak źle. No niemniej jest psem szczególnej troski. Wiele życia przed nim już nie ma. Właściwie - całe pytanie brzmi - czy nazbieramy na hotelik.

Posted

A jak mu sie buda podoba ? Wlazi tam ?

Na hotelik MUSIMY uzbierac !
Ale to nie moze byc taki normalny hotelik, to musi byc taki z indywidualna opieka i w ogole...

Bjuta, ile on wazy, tak na oko ?

Wlasnie mi sie zdjecia wyswietlily - Bjuta, on jest piekny !
Ma cos ze szpica , zdecydowanie !

Posted

Waży chyba z 8-9 kg. Jest naprawdę miły. Buda go ciekawi, zagląda ale jeszcze nie wchodzi. Że też jej nie sfotografowałam! To jest taka wypasiona buda z przedsionkiem i on chyba na razie się dziwi. Nie zna takiej fajnej budy. Myślę, że wejdzie - tylko nic na siłę...

Posted

Ciekawa jestem skąd on się tam wziął. Wujostwo już obeszło wszystkie domy na tym wzgórzu. Nikt się do niego nie przyznał - więc pewnie ktoś się pofatygował go podwieźć samochodem. Może ludzie liczą na te siostry zakonne? Że przygarną ślepego staruszka?

Posted

Bjuta napisał(a):
Może ludzie liczą na te siostry zakonne? Że przygarną ślepego staruszka?

Gdyby byl ze zlota i obsadzony szlachetnymi kamieniami to by go napewno przygarnely :angryy:

Nie wiem skad u ludzi taka naiwnosc dot. kleru :confused:

Posted

Mniejsza o siostry. One tam mają nawet psiaka w ogrodzie. Ludzie mnie wkurzają - jak już im się pies kończy - to niech do cholery zadadzą sobie trud psychiczny (i finansowy) żeby psiaka uśpić a nie - miłosiernie wykopać na dwór - niech "naturalnie zamarznie". Zresztą Bazyl wcale nie jest taki chętny, żeby go usypiać...

HOTELIK dla Bazylka - DEKLARACJE STAŁE (potrzebujemy 300)

20 - Bjuta
20 - Wellington
20 - Kobix
20 - Monika z Katowic
20 - Wujostwo
20 - Mercy

czyli 120

Posted

Witamy Nowych Gości!

Pies u sióstr biega luzem po ogromnym ogrodzie i jest zadbany. Na plus jeszcze to, że to zwykły kundel (urodziwy).

Bazylek - gdyby KasiaPrzystał go wzięła - poszedłby w czułe ręce. Nie zmieniłyby się jego warunki - teraz mieszka cały czas w garażu (buda jest ciągle obiektem obwąchiwania i obsikiwania...). Zresztą dla Bazyla nie ma innej opcji (no poza uśpieniem...) No chyba żeby jakimś cudem znalazł się dla niego dom?
Dla spokoju sumienia dałam go na portale o zaginionych zwierzakach. Spróbuję też upchnąć w Wyborczej.

Bazyl jest zaszczepiony. Wet jeszcze raz oglądał jego guz i mówi, żeby nie ruszać. On prawdopodobnie rósł bardzo powoli przez wiele lat, bo skóra jest idealnie dostosowana do niego - nie ma żadnych napięć itd. Ten guz mu nie dolega. Nie boli, nie przeszkadza. Wet radzi, żeby ew. operację zrobić dopiero, gdyby zaczął cierpieć.
Bazyl jest głuchy jak pień, widzi kontury. Operacja zaćmy też nie wchodzi w grę. Na narkozę Bazyl jest za słaby. No to jest taka bida z nędzą. Jak wyczuje człowieka to się tuli i liże po rękach. No serce się kraje...
Spaceruje po ogrodzie takim swoim truchcikiem. Oba psy rezydenci - zostawiają go w spokoju. Nie widzą w nim konkurencji. Natomiast koty nie chcą się spoufalać.