jusstyna85 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Bjuta']HOTELIK dla Bazylka - DEKLARACJE STAŁE (potrzebujemy 300) 20 - Bjuta 20 - Wellington 20 - Kobix 20 - Monika z Katowic 20 - Wujostwo 20 - Mercy czyli 120 Deklaracje bardzo potrzebne... Quote
erka Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Jest taki wątek staruszków, może tam go wstawić Quote
Bjuta Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Obfociłam, pogłaskałam, popłakałam... Quote
Bjuta Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Bazyl to jest bida z nędzą... Głuchy. Sterany życiem. Zdezorientowany. Coś tam widzi. Jest bardzo miły. Ma piękną sierść. O schronisku nie ma w ogóle mowy. To by było okrucieństwo. Nie wiem czy hotelik go przyjmie - czekam na to co powie KasiaPrzystał. Granduś niedługo się od niej wyprowadzi, Bazyl jest ciut większy, ale na pewno bardziej kłopotliwy. Bazyl nie zachowuje czystości - chociaż kupę stara się trzymać, a siku robi w jedno miejsce w garażu - więc nie jest tak źle. No niemniej jest psem szczególnej troski. Wiele życia przed nim już nie ma. Właściwie - całe pytanie brzmi - czy nazbieramy na hotelik. Quote
wellington Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 A jak mu sie buda podoba ? Wlazi tam ? Na hotelik MUSIMY uzbierac ! Ale to nie moze byc taki normalny hotelik, to musi byc taki z indywidualna opieka i w ogole... Bjuta, ile on wazy, tak na oko ? Wlasnie mi sie zdjecia wyswietlily - Bjuta, on jest piekny ! Ma cos ze szpica , zdecydowanie ! Quote
Bjuta Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Waży chyba z 8-9 kg. Jest naprawdę miły. Buda go ciekawi, zagląda ale jeszcze nie wchodzi. Że też jej nie sfotografowałam! To jest taka wypasiona buda z przedsionkiem i on chyba na razie się dziwi. Nie zna takiej fajnej budy. Myślę, że wejdzie - tylko nic na siłę... Quote
halbina Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 piękny jest, ale i biedny... ja niestety nie poratuję groszem na razie,,, Quote
Bjuta Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Ciekawa jestem skąd on się tam wziął. Wujostwo już obeszło wszystkie domy na tym wzgórzu. Nikt się do niego nie przyznał - więc pewnie ktoś się pofatygował go podwieźć samochodem. Może ludzie liczą na te siostry zakonne? Że przygarną ślepego staruszka? Quote
panbazyl Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Stawiam się na wątku. Kasy nie mogę na razie nic dorzucić bo na długach i tak jadę, ale może w jakiś inny sposób pomogę??? Quote
Bjuta Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Witamy!! Szukamy dla Bazylka domu na starość - może przyjdzie Ci ktoś do głowy? Quote
panbazyl Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Wiem, wiem. Na razie nic ciekawego. On taki trochę szpicowaty, taki "przerośnięty pomeranian". Ładny pies! Quote
wellington Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 panbazyl napisał(a): On taki trochę szpicowaty, taki "przerośnięty pomeranian". No nareszcie sie ktos oprocz mnie na nim poznal :) Quote
wellington Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bjuta napisał(a): Może ludzie liczą na te siostry zakonne? Że przygarną ślepego staruszka? Gdyby byl ze zlota i obsadzony szlachetnymi kamieniami to by go napewno przygarnely :angryy: Nie wiem skad u ludzi taka naiwnosc dot. kleru :confused: Quote
Monika z Katowic Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Siostry zakonne akurat by Go przygarnęły - prędzej dostałby kopniaka! :diabloti: Quote
Bjuta Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Mniejsza o siostry. One tam mają nawet psiaka w ogrodzie. Ludzie mnie wkurzają - jak już im się pies kończy - to niech do cholery zadadzą sobie trud psychiczny (i finansowy) żeby psiaka uśpić a nie - miłosiernie wykopać na dwór - niech "naturalnie zamarznie". Zresztą Bazyl wcale nie jest taki chętny, żeby go usypiać... HOTELIK dla Bazylka - DEKLARACJE STAŁE (potrzebujemy 300) 20 - Bjuta 20 - Wellington 20 - Kobix 20 - Monika z Katowic 20 - Wujostwo 20 - Mercy czyli 120 Quote
Neris Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Dostałam PM, ale finansowo jestem pod ogromną kreską, a miejsca nie mam... Quote
wellington Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bjuta, ale czy Bazylek w ogole nadaje sie zdrowotnie zeby go dac do hotelu ? A ten pies u siostr, czy wiesz cos o nim ? Dbaja o niego czy szkielet na lancuchu ? Quote
Bjuta Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Witamy Nowych Gości! Pies u sióstr biega luzem po ogromnym ogrodzie i jest zadbany. Na plus jeszcze to, że to zwykły kundel (urodziwy). Bazylek - gdyby KasiaPrzystał go wzięła - poszedłby w czułe ręce. Nie zmieniłyby się jego warunki - teraz mieszka cały czas w garażu (buda jest ciągle obiektem obwąchiwania i obsikiwania...). Zresztą dla Bazyla nie ma innej opcji (no poza uśpieniem...) No chyba żeby jakimś cudem znalazł się dla niego dom? Dla spokoju sumienia dałam go na portale o zaginionych zwierzakach. Spróbuję też upchnąć w Wyborczej. Bazyl jest zaszczepiony. Wet jeszcze raz oglądał jego guz i mówi, żeby nie ruszać. On prawdopodobnie rósł bardzo powoli przez wiele lat, bo skóra jest idealnie dostosowana do niego - nie ma żadnych napięć itd. Ten guz mu nie dolega. Nie boli, nie przeszkadza. Wet radzi, żeby ew. operację zrobić dopiero, gdyby zaczął cierpieć. Bazyl jest głuchy jak pień, widzi kontury. Operacja zaćmy też nie wchodzi w grę. Na narkozę Bazyl jest za słaby. No to jest taka bida z nędzą. Jak wyczuje człowieka to się tuli i liże po rękach. No serce się kraje... Spaceruje po ogrodzie takim swoim truchcikiem. Oba psy rezydenci - zostawiają go w spokoju. Nie widzą w nim konkurencji. Natomiast koty nie chcą się spoufalać. Quote
Monika z Katowic Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 To byłoby cudowne miejsce dla BAZYLKA!!!!! KasiaPrzystał wspaniale opiekowała się GRANDUSIEM, prawda? I teraz Granduś - staruszek idzie do adopcji. Koniecznie trzymaj to miejsce dla BAZYLKA! Quote
Monika z Katowic Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 U KasiPrzystał to byłoby cudowne miejsce dla BAZYLKA!!!!! :loveu: :loveu: Znowu zdublowało mi post!:shake: Quote
Bjuta Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 A nas tu nikt cholerka dzisiaj nie odwiedził. Oj Bazylku... Quote
Recommended Posts