Talcott Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Tarczyca nie swędzi! To fakt! Wet ma tu rację! badania warto robić - ale przy braku kasy lepiej nie robić na zapas! Quote
Madallena Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Tak, przekazalam karme TZowi. Cale 15 kg. Koszt karmy 180 zl. Jezeli to co ma to alergia karma pomoze mu na bank! Ach ten LEn :) POtrafi sie sprzedac :) Quote
zulugula Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 W takim razie mamy 270 zł: 60 zł Małgorzata F. 30 zł Justyna M. 30 zł Anula 100 zł Anula 50 zł Leni356 270 - 245 koszty = 25 zł na USG Quote
Madallena Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Czy to sa wszystkie koszta? + 180 karma? chce wstawic rozliczenie do 1 postu Quote
zulugula Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Zapomniałam o karmie... Dzisiaj odbiorę FV. 245 leczenie + 180 karma = 425 zł :( wpłaty = 270 zł Razem = - 155 zł Nie ma na USG. Quote
Kostek Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 pisalam juz wczesniej ze samo to ze pies ma chora tarczyce nie powoduje swiadu ale wezcie pod uwage w jakich warunkach ten pies zyl, zulugula ile kosztuje badanie krwi na T3 i T4? Quote
Madallena Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Wg schroniska on ma alergie. pytanie tylko na co? Quote
Talcott Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Najlepiej byłoby gdyby obejrzał go dermatolog i endokrynolog- w wet. często to łączą. Quote
Madallena Posted January 15, 2010 Author Posted January 15, 2010 Jak tylko wyzdrowieje i samochod sie naprawi :) i beda podstawowe wyniki badan Lena, porwe go do kliniki (jak bedzie trzeba). Na razie poprosze zeskanowane wyniki wszzyrtkich badan LENa i rozpoznanie lekarskie na maila: [email protected] Przesle swojemu wetowi, moze cos podpowie... Generalnie jajka tniemy! jak tylko bedzie mozna OD RAZU! Quote
Talcott Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Przedtem jeszcze prócz USG trzeba RTG - żeby wykluczyć ewent. przerzuty - tfu! Quote
zulugula Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Wklejam jeszcze jedno zdjęcie Lena - jego skóry na grzbiecie: A teraz info od weta. Są badania krwi. Ponoć coś z wątrobą nie jest w porządku (marskość, rak?). Potrzebne USG. Takie na obserwację wątroby = 50 zł, rozszerzone = 90 zł. Leona z niego zrobili :evil_lol: Za miesiąc kolejna dawka Advocate (tak do 4 m-cy). Len otrzymał w prezencie :eviltong: od weta Encorton. To jakiś lek sterydowy hamujący świąd. Wet nie zaleca robienia mu wszystkich badań na raz. Proponuje wykonanie USG. Potem zaczekamy na wyniki zeskrobin. Mówi, że po miesiącu spędzonym w dobrych warunkach skóra może się całkowicie zregenerować. Wet przypuszcza, że Len otrzymywał w schronie steryd na alergię, który stawiał go na nogi (ew. damskie hormony) :roll: W dalszej kolejności wskazane pobranie krwi pod kątem onkologicznym (90-135 zł) + kastracja. Len nie ma szczepień i musi odczekać ze 2 tyg. po antybiotyku. Do tej pory było tak: Kostek nie zapytałam o koszt badań na T3, T4. Ale się dowiem ;) Na razie brakuje nam kasy. Odnośnie tarczycy przypomniało mi się jeszcze, że zdaniem weta pies łysieje od ogona. A Len ma ogon w najlepszym stanie. Ale nie zaszkodzi i to sprawdzić, jeśli tylko finanse pozwolą. Karma smakuje. Podziękował :loveu: Quote
zulugula Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 [FONT=Tahoma]Czy mamy tu na dogo kogoś z okolic Białego Dunajca. Obawiam się, że lada dzień zniknie stamtąd 19 miesięczny fajny pies. Może odnajdzie go ktoś w lesie (np. latem turyści -same kości + sznurek). Wątpię w uratowanie, bo lasów sporo ;[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Dodam, że psiak jest obecnie "ratowany telefonicznie!!!!" przez TTOZ. Uważają, że jest wszystko ok. Pies nie ma budy, posłanie to drobniejszy żwirek - po lewej + łańcuch (miska odwrócona 2 dni = brak wody).[/FONT] [FONT=Tahoma]Nie ma wątku:[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Wiem - zaśmiecam, ale to pilne. Nie ma budy!!! [/FONT] Quote
Madallena Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Czy ktos moze mi zrobic taki plakat z Lenem? taki...taki co by mozna go na maila wysylac... ze pieniadze na lecznenie potrzebne i jego zdjecia jaki jest wylysialy... PILNE! Juz tlumacze fakture: poniewaz oglosilam zbiorke wsrod znajomych wypozyczylam konto fundacyjne, na ktore wplywaja pieniadze. Ale zeby je wydobyc potrzebne sa faktury...o, dlatego faktura za leczenie jest na Psiego Aniola ... Quote
MyrkurDagur Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Wysłałam pieniążki Zuluguli (z tego co przyszło na konto Lena, czyli 180 zł + 65 zł z konta Lenki). Len wciąż prosi o finansowe wsparcie na leczenie !!! :( Quote
Ellig Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Madallena napisał(a):Czy ktos moze mi zrobic taki plakat z Lenem? taki...taki co by mozna go na maila wysylac... ze pieniadze na lecznenie potrzebne i jego zdjecia jaki jest wylysialy... PILNE! Juz tlumacze fakture: poniewaz oglosilam zbiorke wsrod znajomych wypozyczylam konto fundacyjne, na ktore wplywaja pieniadze. Ale zeby je wydobyc potrzebne sa faktury...o, dlatego faktura za leczenie jest na Psiego Aniola ... Wtaj!Po przeczytaniu historii Lena na Goldenline, wplacilam pieniadze na konto Fundacji:) Nie wiele bo tylko 50 zl ale jak juz pisalam duzo kosztuje nas leczenie Pumy, wyrzuconej do rowu amstaffki:( pozdrawiam i trzymam kciuki za Lena:) i inne Biedaki:) Quote
Ellig Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='coronaaj']Teresa Borcz...Dzieki za dobre rady. Gdzie ten PROPOLIS w areozolu mozna dostac..czy w aptece? http://www.herbamed.pl/index.php?p781,apipol-farma-propolisol-propolis-extractum-spray-20ml sprawdzony na suni z nuzyca, grzybica, itd..... http://www.dogomania.pl/threads/175254-Walczymy-o-zdrowie-Pumy-Kciuki-mile-widziane/page12 Quote
MyrkurDagur Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='zulugula'][FONT=Tahoma]Czy mamy tu na dogo kogoś z okolic Białego Dunajca. Obawiam się, że lada dzień zniknie stamtąd 19 miesięczny fajny pies. Może odnajdzie go ktoś w lesie (np. latem turyści -same kości + sznurek). Wątpię w uratowanie, bo lasów sporo ;[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Dodam, że psiak jest obecnie "ratowany telefonicznie!!!!" przez TTOZ. Uważają, że jest wszystko ok. Pies nie ma budy, posłanie to drobniejszy żwirek - po lewej + łańcuch (miska odwrócona 2 dni = brak wody).[/FONT] [FONT=Tahoma]Nie ma wątku:[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Wiem - zaśmiecam, ale to pilne. Nie ma budy!!! [/FONT] Założyłam mu wątek: http://www.dogomania.pl/threads/177831-Pies-BEZ-BUDY-i-WODY-na-A-AA-CUCHU-okolice-BIAA-EGO-DUNAJCA-Pomocy?p=13904394#post13904394 Quote
MyrkurDagur Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Czy ktoś ma telefon do zuluguli? To pilne. Quote
coronaaj Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='Ellig']http://www.herbamed.pl/index.php?p781,apipol-farma-propolisol-propolis-extractum-spray-20ml sprawdzony na suni z nuzyca, grzybica, itd..... http://www.dogomania.pl/threads/175254-Walczymy-o-zdrowie-Pumy-Kciuki-mile-widziane/page12 Dzieki za wspaniale info...weszlam tez na watek... Quote
Ellig Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 [quote name='coronaaj']Dzieki za wspaniale info...weszlam tez na watek... Bardzo prosze, zawsze chetnie podziele sie swoimi doswiadczeniami:) Propolis zastosowalysmy po wskazowkach p.Teresy:) Quote
zulugula Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 A co tutaj taka cisza :crazyeye: Lenek ma dla cioteczek dobrą wiadomość: bardzo mało się drapie, jego skóra nie jest już zaogniona - ma blado różowy/biały kolor i zaczyna ją pokrywać delikatny meszek :multi: A sam Len jest szczęśliwy i coraz weselszy. Troszkę się wziełam za wychowanie. Myślałam, że będzie problem, bo jest bardzo żywiołowy i mało zwracał uwagę na to co mówię. Okazało się, że jest posłuszny. Jeszcze nie do końca wie, o co mi chodzi, ale uważnie słucha i stara się zrozumieć. Przede wszystkim wie, że nie wolno sikać na klatce schodowej. Quote
Madallena Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 zulugula to cudowna wiadomosc :) Zapytalas sie moze ile kosztuje USG na Podlesnej? Trzebaby sie brac za to i ciachac go jak tylko bedzie juz mozna.... Nie kumam...co powoduje ze odrasta mu siersc? co powodowalo, ze mial wylysienia? Quote
Recommended Posts