Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Divia_gg, dzięki za ogłoszenia:) Dobrze by było, gdyby Jaaga skorygowała ten tekst. Bo ona wie najwięcej o Jagim. Ale z tego co wiem, to on nie nadaje się do pilnowania, czyli usunęłabym ten fragment . W domu jest zupełnie niekłopotliwy, bardzo spokojny, posłuszny.[/QUOTE]

To ja też proszę o bardziej aktualny tekst.

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądam. Divia, dzięki za ogłoszenia. Jagi już porusza się doskonale, w biegu nie widać jego kalectwa. Ma tik, polegający na podrygiwaniu tylnej części ciała. Czasem podwija mu sie jedna stopa, ale nie zawsze. Dla nas to jest już praktycznie niezauważalne.
Jesli chodzi o charakter, to jest idealny. Miły, wiecznie pogodny, lubi sie poprzytulac, ale nie nachalnie. Szczeka tylko, jak ktoś pojawi się przed domem, poza tym cichy. Na spacerach lubi się wybiegać, wiec dom z ogrodem byłby super. Nie niszczy, zachowuje czystość. Potrafi już chodzić po schodach. Nie jest wskazany dom z podłogami z płytek, bo ma trudności w poruszaniu sie po nich i ruch ogranicza do minimum. Chyba, ze miałby czymś je wyscielone.
Jest łagodny, lubi dzieci, ale zrównowazone, bo boi sie jeszcze gwałtownych ruchów.
Nie ma konfliktów z innymi psami, jesli one nie prowokują, koty toleruje.
Jagi to młody 1,5-2 letni pies. Wazy 15 kg, mierzy 50 cm. Jest wykastrowany, zaszczepiony przeciw chorobom wirusowym, odrobaczony.

Posted

Ok. Poprawilam tresc o te wskazane przez Jaage rzeczy.
Jakby ktos chcial oglaszac to scigawka;)

[I][FONT=&quot]Jagi - jagdterrier mix – idealny, młody, bezproblemowy szuka domu[/FONT][FONT=&quot]

Jagi jest psem w typie Jagdterriera. Jest psem młodym około 1,5 do 2 lat, waży ok. 15 kg i mierzy 51 cm. Trafił do domu tymczasowego z podkieleckiej wsi. Chwilowo jest bezpieczny, ale szukamy mu prawdziwego jedynego domu.
Jagi jest psem wyjątkowym. A wyjątkowość ta polega na woli przetrwania.
I nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, …że Jagi miał problemy z tylnymi nóżkami – weterynarz stwierdził, że najprawdopodobniej były wynikiem powikłania po nosówce, ale także przyczynić do tego mogło się również potrącenie psiaka.
Faktem jest, że prawie niezauważalny już tik, polegający na podrygiwaniu tylnej części ciała, czy lekko podwijająca się jedna stopka nie przeszkadzają mu być normalnym psem, który lubi pieszczoty, obecność człowieka i przebywanie w bezpiecznym miejscu.[/FONT][/I]
[I][FONT=&quot]Mimo swojej drobnej wady Jagi potrafił się bardzo dobrze przystosować do trudnych warunków i mimo tej niepełnosprawności przetrwał. Nie mówiąc już o warunkach domowych, do których przywykł w błyskawicznym tempie.[/FONT][FONT=&quot]

[B]Jaki jest Jagi? Do jakiego domu można go polecić?

[/B][U]To krótko mówiąc pies idealny.[/U] Łagodny, grzeczny, spokojny, wiecznie pogodny i zadowolony. Nie powoduje konfliktów z innymi psami, jest przychylny suniom i kotkom. [/FONT][/I][I][FONT=&quot]Do dzieci łagodny.
[/FONT][/I][I][FONT=&quot]Jagi lubi się wybiegać, lubi przestrzeń, znakomicie odnalazłby się w domu z ogrodem. Jednak psiak jest tak idealnym kandydatem do adopcji, ze mogłby także mieszkać w bloku.
W pomieszczeniu [U]zachowuje czystość, niczego nie niszczy, nie jest wybredny żywieniowo[/U]..

Jagi mimo swojej drobnej ułomności nie wymaga większej opieki niż zdrowy pies. Jest to schorzenie niewyleczalne, jak orzekł weterynarz – neurolog, z którym trzeba się pogodzić i traktować go jak każdego innego psa, którym de facto jest.

Jagi jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony.[/FONT][/I]
[I][FONT=&quot]
[B][COLOR=green]Kontakt w sprawie przygarnięcia psiaka:[/COLOR][/B]
[B](32) 3533128[/B]
[B]660 124 623 [/B]
[EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL]
[EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL][/FONT][/I]

[I][FONT=&quot]Pies przebywa w domu tymczasowym w Katowicach, ale w miarę możliwości istnieje szansa dowiezienia psa do innego miasta w Polsce.
[/FONT][/I]
[FONT=&quot][I]Pies zostanie wydany z umową adopcyjną.[/I][/FONT]

Posted

Byłam dziś u psiaków, w miejscu gdzie przebywał Jagi. Psy powitały mnie z radością, wsunęły salcesonik, podstawiły łebki do wymiaziania. Gdy wracałam i przejeżdżałam obok nich zaczęły obszczekiwać samochód, sunia stanęła przed maską, nie chciała mnie przepuścić. Musiałam znów wysiąść, wyciągnąć jakieś jedzonko, wytarmosić za uszami i dopiero mogłam jechać dalej:evil_lol:.

Posted

[quote name='ewab']Byłam dziś u psiaków, w miejscu gdzie przebywał Jagi. Psy powitały mnie z radością, wsunęły salcesonik, podstawiły łebki do wymiaziania. Gdy wracałam i przejeżdżałam obok nich zaczęły obszczekiwać samochód, sunia stanęła przed maską, nie chciała mnie przepuścić. Musiałam znów wysiąść, wyciągnąć jakieś jedzonko, wytarmosić za uszami i dopiero mogłam jechać dalej:evil_lol:.[/QUOTE]

Musiały wziąć okup zanim Cię przepuszczą :evil_lol::loveu:

Posted

[quote name='divia_gg']Zribiliam mu jeszcze allegro
[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=912664285[/URL][/QUOTE]

Widzę, że Jaguś ma allegro, więc póki co nie robię.

Posted

Ciotki potrzebna mi osoba do sprawdzenia DS dla szczeniorki od Koniczynki. Dom w Bytomiu (ale bliżej Piekar). Cała rodzina czeka w pełni przygotowana na suczydełko.

Posted

Pozwole sobie na offa...
Po pierwsze [B]zbieramy na kastracje[/B], mamy w tej chwili 80 zł i brakuje jeszcze mniej wiecej drugie tyle
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/174814-CZARNY-WCIAE-A-CZEKA-ProszAE-o-pomoc-finans-na-kastracjAE-Szukamy-DS-LuA-ka-i-Rubi-w-DS[/URL]

Druga sytuacja troche trudniejsza.[B] Szukamy chociaz DT i prosimy o deklaracje[/B] na utrzymanie malenkiej suczki z parkingu lesnego...
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/179382-MITZI-maA-a-sunia-z-parkingu-szukamy-DT-i-marzymy-o-DS/page2[/URL][URL="http://www.dogomania.pl/threads/179382-MITZI-maA-a-sunia-z-parkingu-szukamy-DT-i-marzymy-o-DS/page2"]
[/URL]

Posted

Jagi cały czas szuka domu. Jaaga mówi,że jest idealnym psem do mieszkania, grzeczny , spokojnym zrównoważony. A ta jego niesprawność wogóle nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu, doskonale biega, chodzi równiez po schodach.

Posted

Dzisiaj była u mnie JOMA ze swoim pudlem na kąpaniu i widziała Jagiego na spacerze. Jaki świetnie zareagował na Nią. Przyszedł na głaski i przysiadł u nóg. Bardzo przyjazny i kontaktowy.
Asia chyba nawet początkowo nie wiedziała, ze to pies z porażonym tyłem, bo dopiero po pewnym czasie się o to zapytała. Czyli nie jest chyba tak źle.

Gorzej z Nikiem. Zarzucał dupką, ogon chodził z radości, ale dystans na metr musiał być. Nie dał sie dotnąć.

Posted

[quote name='Jaaga']Dzisiaj była u mnie JOMA ze swoim pudlem na kąpaniu i widziała Jagiego na spacerze. Jaki świetnie zareagował na Nią. Przyszedł na głaski i przysiadł u nóg. Bardzo przyjazny i kontaktowy.
Asia chyba nawet początkowo nie wiedziała, ze to pies z porażonym tyłem, bo dopiero po pewnym czasie się o to zapytała. Czyli nie jest chyba tak źle.

Gorzej z Nikiem. Zarzucał dupką, ogon chodził z radości, ale dystans na metr musiał być. Nie dał sie dotnąć.[/QUOTE]

;) to dobrze, tzn. że Jaguś dobrze się trzyma :D

Posted

To prawda ! Świetny, kontaktowy szorściak :loveu: , przez chwilę się z nim bawiłam i nie zauważyłam, że ma jakieś problemy - skakał, biegał, doskakiwał, obwąchiwał moje ręce - przekochany :loveu:

Posted

[quote name='JOMA']To prawda ! Świetny, kontaktowy szorściak :loveu: , przez chwilę się z nim bawiłam i nie zauważyłam, że ma jakieś problemy - skakał, biegał, doskakiwał, obwąchiwał moje ręce - przekochany :loveu:[/QUOTE]

A nikt go nie chce...:(