kora78 Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [B]akadiana, prosze o te fotki piekne!!![/B]! Quote
Marinka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [B]Dziewczyny, potrzebuję transportu na 6.03. z Poznania do Środy Śląskiej!!! Jakbyście coś słyszały lub były w stanie pomóc dajcie znać proszę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/223834-PUSZEK.-Alarm%21Potrzebny-transport-Pozna%C5%84-%C5%9Aroda-%C5%9Al%C4%85ska%216.03.?p=18735156#post18735156"]tutaj[/URL]:[/B] Quote
akadiana Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Moje drogie. Znalazł się domek dla Diaki !!. Dziewczyna miała suczkę bardzo podobną do niej. Też miała kupę problemów z nią bo miała padaczkę , była bardzo łowna i strachliwa na początku, ale ze wszystkim sobie świetnie poradziła. Teraz ma jednego psa( suczkę) taką wilczastą i chce towarzystwo dla niej. Sunie są bardzo podobne z charakteru więc myślę że się dogadają. Ta dziewczyna to bardzo konkretna osoba. Dużo wie o behawioryźmie i z tego co widziałam odnośnie jej obecnego psa to potrafi to zastosować. Jest młodą osobą ale bardzo zrównoważoną i świetnie zdaje sobie sprawę że konsekwencja to podstawowa i niezastąpiona rzecz w obcowaniu z psem. Uważam że będzie naprawdę dobrą opiekunką dla Dianki. Postaram się wkleić zdjęcia poprzedniczki Dianki. Naprawdę podobna zwłaszcza z buźki. Quote
akadiana Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/1252/7ce4a4a0ff684d9d.jpg[/IMG][/URL] Quote
akadiana Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/1385/2518531a272e4e63.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images45.fotosik.pl/1441/bfe288f41fcd1f7a.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/1385/f384721f3aee256a.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/1449/d6f10294e165a912.jpg[/IMG][/URL] Quote
kora78 Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 bardzo podobna! ale czemu spala na golej podlodze w kacie? ze sie przyczepie :D wtedy, na poczatku, jak byla strachliwa, tak? a skad znalazlaz te dziewczyne? oglaszalas diane? diana z suczkami sie dogaduje? dziewczyna szuka psa do mieszkania, czy dom z ogrodem, czy co? Quote
mari23 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='kora78']bardzo podobna! ale czemu spala na golej podlodze w kacie? ze sie przyczepie :D wtedy, na poczatku, jak byla strachliwa, tak? a skad znalazlaz te dziewczyne? oglaszalas diane? diana z suczkami sie dogaduje? dziewczyna szuka psa do mieszkania, czy dom z ogrodem, czy co?[/QUOTE] Dziewczyna się zgłosiła z ogłoszenia - zapewne fotka Dianuski od razu jej "wpadła w oko"... dzisiaj ostatni raz odwiedziłam Diankę w jej DT u akadiany, czule pożegnałam się z nią i ona odjechała po nowe, wspaniałe życie, a ja rycząc - wróciłam do domu.... dostałam sms-a, że sunie się polubiły i wszystko jest dobrze. Diana zamieszka w mieszkaniu we Wrocławiu, będzie dużo spacerowała na Niskich Łąkach i w parku, jej pani to młoda dziewczyna - dokładnie taka, jakiej Dianie do szczęścia potrzeba zrobiłam jej kilka fotek ( na pożegnanie wlazła mi na kolana ze wszystkimi 4 łapami i buziaków dostałam tak dużo...) fotki wkleję trochę później, teraz wciąż jeszcze ciężko mi i oczy pełne łez, choć cieszę się, że moja ukochana Dianuśka będzie szczęśliwa i bardzo, bardzo dziękuję akadianie za wszystko, co dla Dianki zrobiła - chyba nie znajdę odpowiednich słów.... DZIEKUJĘ !!!!!!:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: ( to nie koniec moich podziękowań :cool3::loveu:) Quote
azalia Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 To wspaniale,że Dianka znalazła dobry,konkretny dom. Mam nadzieją,że będzie szczęśliwa. Mari,nie płacz,będzie jej dobrze. Quote
marta0731 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 [quote name='akadiana']prawda że podona? :)[/QUOTE] Strasznie podobna!!!:crazyeye: Może to rodzeństwo było?:cool3: Tylko Diana biała a tamta właśnie ruda Tylko, też się jak Kora przyczepię, ona tak w pustym pokoju sama się zwijała w kłębek?:eviltong: Dianka, ja Ci strasznie życzę szczęścia w nowym domu!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: I oczywiście czekamy na relacje i zdjęcia Wizyty przedadopcyjnej chyba nie było...? To czekamy za jakiś czas na poadopcyjną. No i żeby im się tam wszystko dobrze ułożyło:multi::multi::multi: Quote
akadiana Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Ale się czepiacie !! Psów nie macie czy jak? Ja mogę Wam wysłać na pęczki zdjęcia psów które u mnie śpią na podłodze i w dziurze na gołej ziemi i wogóle gdzie się da. To wcale nie znaczy że tak jest zawsze. Zdjęcia miały być poglądowe a nie wybrane ze względu do ich urok i pokazywanie wielce dobrostanu psów. Wizyta przedadopcyjna była i przekazywanie suni trwało 3 godziny bo dziewczyna adoptująca ją jest taką fajną osobą że nie chciało mi się z nią rozstawać. Wierzcie mi Dianka trafiła do swojego raju. Nie wyobrażam sobie żeby mogła trafić lepiej. To ogromne szczęście dla suni że ta osoba się znalazła. Możecie być zupełnie spokojne że włos z głowy jej nie spadnie i będzie wiodła wspaniałe życie. Ona tam dopiero odżyje bo u mnie mimo moich usilnych starań była cały czas w dużej gromadzie a ona jednak woli spokój i równowagę. Będzie napewno jeszcze bardziej cudnym psem z dnia na dzień. Ja jestem zachwycona tą adopcją. Prawdziwy happy end smutnej historii :) Quote
kora78 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 ja sie nie ciesze, dopoki sie nie zaaklimatyzuje. juz diana raz wrocila z super adopcji przeciez. i milion innych psow na dogo. co nie znaczy,ze nie mam na to wielkiej nadziei i nie trzymam kciukow, ze az bola! :D bo bardzo trzymam, myslami! czepiamy sie, czepiamy, a co ;) jeszcze sie czepne. mloda dziewczyna, dzieci kiedys pewnie beda. a diana dzieci nie lubi. o to sie martwie. no to ja zmieniam tytul watku, ale jeszcze nie tak ostatecznie. za kilka tyg zmienie ostatecznie i definitywnie, ok? i wywalam sobie fotki dianki z pliku- do ogloszen :D Quote
akadiana Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Tak Dianka już ogłoszeń nie potrzebuje. Dzięki kora 78. Co do dzieci to trudno przewidzieć. Narazie nie planuje i może tak zostanie a może się zmieni ale dziewczyna ma odpowiednie podejście do psów i uważam że jest w tanie wprowadzić nawet slonia do mieszkania i Dianka by go zaakceptowała. Dobrze zdaje sobie sprawę z jej ograniczeń i fobii i wszystkie powoli eliminuje z bardzo dobrym skutkiem jak narazie. Przecież ona sie bała facetów a wczoraj czyli na drugi dzień jej partner był z dianką na spacerze i grzecznie do niego przychodziła, daje się mu głaskać..... poprostu super. Dzieci- ona jest w stanie wszystko zaakceptować jeśli jest to podane w strawny dla niej sposób. Przecież u mnie też były dzieci i nieraz grały w piłkę w domu albo bawiły się w ganianego, zaprosiłam też spacjalnie koleżankę z dwulatkiem i on biegał koło Diany i nic się nie działo. Naprawdę wszystko zależy od formy przekazu. Moim zdaniem będzie super. Dianka mądra, właścicielka mądra- nie może być inaczej :) Quote
mari23 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='akadiana']Ale się czepiacie !! Psów nie macie czy jak? Ja mogę Wam wysłać na pęczki zdjęcia psów które u mnie śpią na podłodze i w dziurze na gołej ziemi i wogóle gdzie się da. To wcale nie znaczy że tak jest zawsze. Zdjęcia miały być poglądowe a nie wybrane ze względu do ich urok i pokazywanie wielce dobrostanu psów. Wizyta przedadopcyjna była i przekazywanie suni trwało 3 godziny bo dziewczyna adoptująca ją jest taką fajną osobą że nie chciało mi się z nią rozstawać. Wierzcie mi Dianka trafiła do swojego raju. Nie wyobrażam sobie żeby mogła trafić lepiej. To ogromne szczęście dla suni że ta osoba się znalazła. Możecie być zupełnie spokojne że włos z głowy jej nie spadnie i będzie wiodła wspaniałe życie. Ona tam dopiero odżyje bo u mnie mimo moich usilnych starań była cały czas w dużej gromadzie a ona jednak woli spokój i równowagę. Będzie napewno jeszcze bardziej cudnym psem z dnia na dzień. Ja jestem zachwycona tą adopcją. Prawdziwy happy end smutnej historii :)[/QUOTE] cytuję i czytam 10 razy.... moje serce się cieszy szczęściem ukochanej Dianuśki, a oczy nie chcą słuchać i przeciekają.... Quote
kizimizi Posted March 23, 2012 Posted March 23, 2012 no to czekamy teraz kilka dni zeby juz smialo zmienic temat. A tobie Dianko powodzenie zycze Quote
kora78 Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 musialam do moda o zmiane tytulu pisac. w jakis starych watkach juz nie mozna samemu. jakos tak jest. Quote
marta0731 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 [quote name='kora78'] nie znaczy,ze nie mam na to wielkiej nadziei i nie trzymam kciukow, ze az bola! :D bo bardzo trzymam, myslami! czepiamy sie, czepiamy, a co ;) :D[/QUOTE] Też trzymam baaaaaaaaaaaaaaardzo mocno!!! A się lekko czepiamy, bo nic o tym nie wiedziałyśmy, ani o wizycie p/adopcyjnej, ani nic Dianka kciuki trzymam mocno!!!:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
akadiana Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Dziewczyny, nie wiem ile chcecie czekać na ostateczną zmianę tytułu. Jeśli o mnie chodzi to ja bym już to zrobiła. Moim zdaniem Dianka nie wróci z tej adopcji bo dziewczyna jest zachwycona sunią i nie zglasza żadnych problemów więc nie ma podstaw żeby sądzić że będzie coś nie tak. Quote
kora78 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 a wlasnie mialam pytac, czy sa jakies swieze wiadomosci? moze ktos do dziewczyny zadzwonic i dowiedziec sie, jak im sie zyje? p.s. tytul tego watku tylko mod moze zmienic, ja musze do niego napisac. ale chce po swiezych wiadomosciach, aktualnych. Quote
marta0731 Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 [quote name='kora78']a wlasnie mialam pytac, czy sa jakies swieze wiadomosci? moze ktos do dziewczyny zadzwonic i dowiedziec sie, jak im sie zyje? [/QUOTE] Akadiana pisze, że jest ok, to chyba dzwoniła Czy Tobie chodzi, żeby kto zadzwonił? Ktoś od "nas"? Jakbyśmy dostały numer, to możemy dzwonić :) Kiedyś przyjedziesz do mnie, dam Ci służbowy i obdzwaniaj wszystko co trzeba :D Quote
kora78 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 nie, po co my-walbrzyszanki. mialam na mysli mari lub akadiane, te ktore znaja te dziewczyne. my sie w to nie mieszajmy. Quote
mari23 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='akadiana']Dziewczyny, nie wiem ile chcecie czekać na ostateczną zmianę tytułu. Jeśli o mnie chodzi to ja bym już to zrobiła. Moim zdaniem Dianka nie wróci z tej adopcji bo dziewczyna jest zachwycona sunią i nie zgłasza żadnych problemów więc nie ma podstaw żeby sądzić że będzie coś nie tak.[/QUOTE] to, że jest zachwycona wcale mnie nie dziwi! Dianka to naprawdę cudowne stworzenie i nie da się jej nie pokochać.... Quote
azalia Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Cieszę się bardzo,że Dianka ma swój kochający dom. Quote
Recommended Posts