marta0731 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Maryś co za dużo to niezdrowo... Ja wiem, że chciałabyś cały psi świat uratować, każda z nas by chciała, ale żadna z nas nie ma aż takiej mocy, i ja się boję, że jak będziesz miała za dużo, to się wypalisz i wogóle przestaniesz... :( tfu tfu tfu!!! Quote
mari23 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [quote name='marta0731']Maryś co za dużo to niezdrowo... Ja wiem, że chciałabyś cały psi świat uratować, każda z nas by chciała, ale żadna z nas nie ma aż takiej mocy, i ja się boję, że jak będziesz miała za dużo, to się wypalisz i wogóle przestaniesz... :( tfu tfu tfu!!![/QUOTE] wypalę to ja się przez dogomanię..... na niektóre watki po prostu boję się wchodzić.... :( na "pociechę" mam Dianusię i resztę czterołapków, trójłapek kot choruje ostatnio, ale mruczy i tuli się też słodko, no i Was tu przecież mam :) a psiak - niełatwo będzie go złapać, jutro umówiłam się na "rozmowy" w jego sprawie..... oby udało się mu pomóc Diana rozczula nie swoja delikatnością do Łatka i przeraża "rykiem" do innych stworzeń, Kasi malutkiej nie wyłączając.... ale wydaje mi się, że jednak jest trochę spokojniejsza, jakby stabilniejsza "emocjonalnie".... chciałabym móc puścić ją razem z resztą "stada", żeby biegały wszystkie, teraz biega tylko z Łatuśkiem (i ze mną ;)) Quote
marta0731 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Mari to Ty musisz być szczupła laska ;) się nabiegasz :D Trzeba by było dodać nową dietę: psia, hihi ;););) Quote
mari23 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [quote name='marta0731']Mari to Ty musisz być szczupła laska ;) się nabiegasz :D Trzeba by było dodać nową dietę: psia, hihi ;););)[/QUOTE] nie mam kiedy przytyć, choć jem niemało, zwłaszcza słodyczy ;) ale laska, to ja raczej taka "inwalidzka"jestem, bo kręgosłup mi siada, nerki chore od dzieciństwa i wogóle to żyję dużo, dużo dłużej, niż przewidywali lekarze.... Quote
mari23 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='marta0731']Jak myślę o Mari, to chyba dwieście!!! :D[/QUOTE] nooooooooo, a to ci byłaby niespodzianka dla tych doktorów, co trzydziestki mi nie prorokowali ;) a właściwie to nie byłoby niespodzianki, bo przecież im tyle lat nikt nie życzył , chyba, że gdzieś tam w "niebieskiej przychodni" z góry by na swoją dawna pacjentkę spoglądali ;) ;) bardzo, bardzo Wam dziękuję za tyle miłych słów, za ciepło i życzliwość.... a piszę już przez łzy... Quote
kora78 Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 nie rycz glupia!!! ja zawsze zwiezle i na temat, co? :)))) mari, czy potrzebujesz wsparcia na Dianke? cos na kleszcze? szczepienie, karme? mow prawde!! Quote
mari23 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 [quote name='kora78']nie rycz glupia!!! ja zawsze zwiezle i na temat, co? :)))) mari, czy potrzebujesz wsparcia na Dianke? cos na kleszcze? szczepienie, karme? mow prawde!![/QUOTE] Wasze wsparcie duchowe, moje kochane dziewczyny - naprawdę wystarczy !!!!! i naprawdę pomaga!!!!!!!!!!!!! tak sobie dzisiaj pomyślałam, że Diana nic nie przytyła.... ona wciąż ma aerobic.... zabawy z Łatkiem ;) oby nie schudła ! Quote
kora78 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 ja Tobie mowilam, ze ja ludzi od naszych psow nie zostawiam samych sobie :) poki mam czas i mozliwosc to pomagam. marta i kizi tak samo. choc kizi tu dawno nie bylo chyba. a na spacery na smyczy Diana wychodzi? i jak wtedy na ludzi? moze by sie chciala rzucic? Quote
xmartix Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 [quote name='mari23']traktują mnie tu jak TOZ, wiedzą, że nie odmówię pomocy..... no i mam "za swoje"... miałam nawet przypadek kobiety, która przyszla do mnie, żeby oddać psa do schroniska..... [B]była baaaaaaaardzo zdziwiona, że ja nie mam w domu schroniska....[/B][/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: oj biedna pani, taki szok normalnie Demi też tak traktują :p Quote
kora78 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 mnie sie to w glowie nie miesci... widzicie, tu mamy przyklad, ze w zyciu lepiej sie nie wychylac, ma sie latwiejsze zycie wtedy. zwlaszcza w malych miejscowosciach, gdzie metoda z ust do ust, wiele znieksztacen jest, kazdy cos doda i z jednej osoby Marysi wychodzi pani kierownik schroniska. Quote
marta0731 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Pani Kierownik :D Jak tam rycząca podopieczna? ;) Quote
mari23 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='marta0731']Pani Kierownik :D Jak tam rycząca podopieczna? ;)[/QUOTE] kierownik:crazyeye:...... robotnik raczej:evil_lol:... Dianusia słodziutka kochana, oczywiście, jeśli na horyzoncie nie widach psa innego, niż Łatusiek ;) na spacerach nie jest taka groźna, raczej niepewna i "ostrożna".... wprawdzie ludzi niewiele, omijają nas szerokim łukiem, ale Diana nie okazuje wrogości ze spacerem jest problem, to znaczy z zostawieniem Łatka samego (strasznie płacze !!!)...... a dwójki nie dam rady razem wziąć na przechadzkę zamówiłam furminator - Diana i Tiara bardzo gubią sierść, tak bardzo, że nawet długowłosa reszta stada im nie dorównuje (zapomniałam o trzecim krótkowłosym - Ślepku!) Quote
kazik132 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 A jak działa ten furminator i ile kosztuje? Moje sunie też bardzo gubia sierść! Nie mogę nadążyć z odkurzaniem, zamiataniem i praniem. Może to jakiś pomysł? Quote
kora78 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 mamy w schronie od niedawna taki wynalzaek i bardzo polecam. to jak grzebyk z mini zabkami. czesalam ostatnio sunie z sierscia, jak Diana, cala kupa siersci z niej wyszla. zwykla szczotka mozna reke zameczyc na smierc. Quote
kazik132 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 [quote name='kora78']mamy w schronie od niedawna taki wynalzaek i bardzo polecam. to jak grzebyk z mini zabkami. czesalam ostatnio sunie z sierscia, jak Diana, cala kupa siersci z niej wyszla. zwykla szczotka mozna reke zameczyc na smierc.[/QUOTE]Już znalazłam na allegro i obejrzałam demonstracyjny filmik [url]http://www.youtube.com/watch?v=LVTJSk-TJCw[/url] i przyznam, że jestem w szoku! To super wynalazek i musze go zakupić koniecznie. Quote
mari23 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='kazik132']Już znalazłam na allegro i obejrzałam demonstracyjny filmik [url]http://www.youtube.com/watch?v=LVTJSk-TJCw[/url] i przyznam, że jestem w szoku! To super wynalazek i musze go zakupić koniecznie.[/QUOTE] ja czekam na przesyłkę, a na tym filmiku najbardziej mi się spodobały.... wyczesane kudełki ;) Dianusia ma któtką sierść, Tiara i Ślepek też, ale jak ja dorwę Łatka.....do tego kudłate maluszki - Pusia, Kilerek, Misiek, Miłeczka...albo Charliego może nawet..... i pierzynka na zimę będzie!!! Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='mari23']ja czekam na przesyłkę, a na tym filmiku najbardziej mi się spodobały.... wyczesane kudełki ;) Dianusia ma któtką sierść, Tiara i Ślepek też, ale jak ja dorwę Łatka.....do tego kudłate maluszki - Pusia, Kilerek, Misiek, Miłeczka...albo Charliego może nawet..... i pierzynka na zimę będzie!!![/QUOTE]A haha!No o tym to nie pomyślałam!Mamy więc pozytywny aspekt posiadania sporawej gromadki kudłatych;) Jeszcze bazarek zrobisz z kołderkami;) Quote
mari23 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='kazik132']A haha!No o tym to nie pomyślałam!Mamy więc pozytywny aspekt posiadania sporawej gromadki kudłatych;) Jeszcze bazarek zrobisz z kołderkami;)[/QUOTE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/128841-ju%C5%BC-w-DS%21%21%21%21%21%21-czyli-Z-ULICY-DO-RAJU-0%29%29%29%29-...historia-starego-Charliego.../page14"]http://www.dogomania.pl/threads/128841-ju%C5%BC-w-DS!!!!!!-czyli-Z-ULICY-DO-RAJU-0%29%29%29%29-...historia-starego-Charliego.../page14[/URL] kiedyś Charliemu nie rozjeżdżały się łapinki i można go było czesać.... a efekt: [URL]http://images35.fotosik.pl/179/b7f823db57c910ebmed.jpg[/URL] a kudłatków mam więcej....oj, chyba będzie pierzynka i bazarek pierzynkowy :evil_lol: Quote
kazik132 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 O rany! Charliś w kokardkach;) No faktycznie, teraz pokojarzyłam tą pierzynke z Charlisia;) NO, to będzie się działo teraz u mari, oj będzie! Zima z głowy! Quote
kora78 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 furminator jest tylko do krotkiej siersci, jak bokser, owczarek itp. latusia to nie zlapie, bo zabki sa za krotkie i nie dojda do skory, do podszersta. u dlogowlosych tylko trymer. Quote
mari23 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/208236-Jego-domem-jest-ulica-Bambo-prosi-o-pomoc!?p=16988036#post16988036[/url] dziewczyny - wiem, że na Was mogę zawsze liczyć, więc proszę o pomoc - o radę mądrą ! nie wiem, co robić - dać szanse psu z ulicy..... czy jednak nie "ryzykować" boję się.... no i kolejny biedak ukradł mi serce! Quote
mari23 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [URL]http://www.dogomania.pl/threads/184736-Polska-wies-glodujac******.?p=16990860#post16990860[/URL] gdyby ktoś chciał zobaczyć, jak Diana wyglądała jako szczeniak - zapraszam na ten wątek ;) Quote
Recommended Posts