ocelot Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Mama szczeniaków z lasu. jest bezdomna, chyba chora. Quote
ocelot Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Nie Nusiu, błąka się po lasach koło jednostki wojskowej. To jej szczeniaki są na tymczasie u Pani Prezes. Quote
ocelot Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Atos już w swoim domku. napiszę później wszystko (jestem w bardzo kiepskiej formie) Jest super. Ma na imię Muki. Quote
ocelot Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 Muki pojechał wczoraj. Świetnie reaguje na Tombisia. To Tombiś pokazał mu raz ząbki, ale Muki nie zareagował. Spał koło łóżka. Pani Magda ma nadzieję, że następna noc będzie lżejsza, bo kilkanaście razy w nocy lizał ją po twarzy i się nie wyspała.:)chyba sprawdzał czy jest? Jest bardzo proludzki, wieczorem na spacerze spotkał sąsiadów-psiary i od razu do tulenia... ale... na spacerku się nie bardzo pilnuje. Pani Magdzie się wydaje, że on raczej nie był wyrzucony, że nic złego go od ludzi nie spotkało, ale, że powsinoga i zaginął. a że nikt go nie szukał? Będzie dobre:) Imię zmienione, bo Atos kojarzy sie z silnym twardym psem, a nasz Atos to kochana, duża przytulanka. Quote
NusiaiJa Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 bo w sume to on taki Muki jeeest.... ;) powsinoga - haha Trzeba go pilnować aby znowu go świat zbytnio nie zainteresował.... ale podróżniczek to z niego jest :-) Quote
iwna5702 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 wspanaiala wiadomość, z kolei z APSA zajelysmy sie ONkiem Barrym ze schronu - piesio ma zalozony watek. Jest w hoteliku od wtorku (16.03) ma ok 10 lat i ma nieodwarcalne zmiany w stawach biodrowych , na dzien dzisjeszy wyglada nieadopcyjnie - ale czas pokaze:roll: Quote
Tymonka Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Zapraszamy : http://www.dogomania.pl/threads/182064-Kamienie-rAE-cznie-zdobione-sA-omkowe-zwierzaki-i-coA-jeszcze-Do-30-03-2010r Quote
Emigrantka Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Uffffffffffffffffffff to syper - Muki, powodzenia na nowej drodze zycia :) I pokaz sie czasem mordusiu .... ***************** To przerzuce deklaracje na inna psia bide w takim razie.... Quote
ocelot Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Kochani wypowiedzcie się co zrobić po spadku Mukiego:) Ja właśnie rozmawiałam z Panią Mukiego, będą zdjęcia - może jeszcze dziś:) Pani Magda twierdzi, że cudowniejszego psa nie mogła adoptować. Jest cudowny, kochany i zrównoważony. Kocha głaskanie i przytulanie. Tombim dogadują się świetnie,ostatnio Tombi dzielnie bronił naszego owczarka, a jest malutki. Muki kradnie serca, na spacerze biegnie się witać z ludźmi, ma sporo już psich przyjaciół:)Nawaet wodołazka wybredna w znajomościach, aż piszczy za naszym chłopakiem. Pani Magda jest w stanie go odwołać prawie w każdej sytuacji:)Jedynie wiewiórki, kaczki i koty go mocniej fascynują... Co jeszcze? To miał być pies do uśpienia, okazał się cudownym towarzyszem... Każdy według Pani Magdy ma żałować, że g nie adoptował, albo pozbył z domu. Z obserwacji wynika, że mieszkał chyba w domu z ogródkiem, bo nie bardo umie chodzić na smyczy, boi się ruchu na ulicach, może był psem starszej osoby? Nie zna zabawek, piłeczek, patyczków. Koło domków z ogródkami chodzi i wącha furtki... Ważne, że wszyscy są szczęśliwi. Dziękuję Wam za to:)Bez Was nie wyciągnelibyśmy Atosa/Mukiego ze schronu. Quote
NusiaiJa Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 WSPANIALE, WSPANIALE!!!! I JESZCZE MIAŁAM OKAZJĘ JECHAĆ Z NIM W TAKĄ DALEKĄ PODRÓŻ!!!! ....NO TERAZ SIĘ PRZYZNAM, ŻE TROSZKĘ MIAŁAM OBAWY...PRZED ATOSKIEM.... ALE ZE MNIE GŁUPTASEK :oops: Ja myślę, że "spadek" po Atosku/Mukim trzeba dorzucić do puli Tomaszowskich psiaków i ratować następną POTRZEBUJĄCĄ bidkę Quote
Iv_ Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Bardzo dobre wiadomości :loveu: Nie znam osobiście Atosa/Mukiego, ale poznałam p. Magdę, która gotowa była zrobić wszystko, żeby psina dobrze się czuł w nowym domu. Kobieta ma wielkie i ciepłe serce do zwierząt. A Tombiś to fajny maleńki psiak :loveu:i bardzo się cieszę, że dogadują się z Mukim :loveu: Quote
ocelot Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Atos z Tombisiem:) Sam Atos:) Spacer... Śnieg... Quote
patija Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Atos wygląda wspaniale, widać jaki szczęśliwy. Jak to dobrze, że udało się nam go uratować :) Jestem z Nas dumna ;) To dzięki Wam ten wspaniały pies ma życie na jakie zasługuje :) Na koncie Atosa jest 210zł, i nie wiem bo chyba zostały jakieś pieniązki jeszcze w hoteliku??? Czy zostają tam na przyszłość na innego pieska?? Do puli Tomaszowskich psiaków dorzucę jeszcze z bazarku karteczkowego, tylko czekam, aż już go skończę na 100% ;) Quote
ocelot Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Pani Joasia była gotowa przyjąć suczkę. Propozycja jest taka, żeby pojechała sunia jednostki, ale kto ją złapie. Wiki, albo Jagna. Czekam na naszą decyzję i trzeba by zacząć działać. Quote
NusiaiJa Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 obie tego potrzebują. obie są śliczne a kto tym razem będzie kurierem? Quote
lika1771 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ty szczesciarzu fotki super tak sie ciesze:multi::multi: Quote
ocelot Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 NusiaiJa napisał(a):obie tego potrzebują. obie są śliczne a kto tym razem będzie kurierem? Będziemy prosić Maćka. No ale trzeba by zdecydować która i zbierać pieniążki. Quote
Recommended Posts