Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już miałam wyłączyć komputer, ale kliknęłam tu jeszcze. Podniosę niunię.Jak ci Jaaga te córy podrosną to chyba jakąś organizację prozwierzęcą rodzinną założycie:evil_lol::eviltong::evil_lol:
A zdjęcie sobie wezmę i skopiuję.:razz:Ciekawe czy ten środek na sierść zadziała. Do góry maleńka!!!:multi:Zapytam sobie jeszcze tu: na Śląsk trójpakowi tylko robić (Teri,AlbinkaSonia) czy jeszcze gdzieś...???A tak odnośnie tej sterylkowej daty , to możecos ja ,ślepa :crazyeye: coś pokręcilam...

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jaaga']Skóre ma czystą, bez zmian, ale drapie się. Moze ma niedobory jakichś kwasów tłuszczowych przez to gubienie włosa. Nie wiem.[/QUOTE]

czasami przy intensywnym gubieniu włosa pies miewa takie... "swędzioły". Moja tak co jakiś czas (nie co roku) ma MEGAlinienie, wtedy są swędzioły, dużo kudłów, nie idzie tego sprzątnąć normalnie. Trymowanie dopiero pomogło, takie solidne, akurat u fryzjera zrobiłam.

A poza tym może ma za dużo białka? Gdzieś mi się obiło o uszy, że jak pies ma zbyt mocno białkowe jedzenie przez długi czas a nie jest np. psem sportowym, to może zacząć się sypać i drapać. Czasami podobna sytuacja bywa przy karmie marketowej, innym razem może być reakcja na jakąś zmianę żywienia...

W każdym razie jeśli idzie o megalinienie, to nie jesteście same :D

Posted

Na sierść i linienie kupuję Bianie tanie witaminy z biotyną Mikity i działają a sypało się z niej strasznie .

A dla włascicieli jasnych liniejacych psiaków mam coś na bazarkach ;) oczywiście na Kielce więc i pewnie na Albinkę:)

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/193953-Dr-House-pojemnik-na-karmę-kartka-ślubna-misz-masz-na-Kielce-do-15.10-ZAPRASZAM[/URL]

Posted

Przebiałczenie to nie jest, bo wygląda całkiem inaczej. Przerabiam to u mopsów. Zmiany pojawiaja się na skórze, między palcami i w uszach. Karmy marketowej nie je, diety nie miała zmienianej.
Rolki do włosów nic nie dadzą, sierść trzeba zmiatac miotłą, takie są ilości.
Wczoraj poszłam ją zobaczyc, no i jednak jakas pchła musiała wskoczyć, a mama nie dowidziała odchodów.
Erko, kupię wiekszy Advocate i podzielę go z Teri? Jeśli jedna ma, to druga też, tym bardziej, że ma dlugie włosy. To podziała równeż na robale, więc dwa w jednym.

Posted

[CENTER][CENTER][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman][I]Przypominam tekst do ofłoszenia Albinki ;-)[/I][/FONT][/COLOR][/B][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Albinka psi ANIOŁEK szuka swojego nieba[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black]

[FONT=Times New Roman]Albinka to sunia po zdrowotnych przejsciach. Prawdopodobnie na skutek zatoru w rdzeniu sunia stracila władzę w tylnich nozkach. Na szczęscie był to chwilowy stan i obecnie sunia swietnie sobie radzi – cieszy się zyciem i biega.[/FONT][/COLOR][/CENTER]
[CENTER][FONT=Times New Roman][COLOR=black]Jaka jest Albinka?[/COLOR][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman][/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/CENTER]
[CENTER][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Nie da się jednym slowem jej opisac. Jest cudowna, kochana, jest ostoją spokoju. Jest niezwykle zrównoważonym psem, który kocha dzieci, kocha też zwierzeta.
Jest bardzo grzeczna, usluchana. Jest to po prostu psi ideał.
Czysta w domu, nie nieszczy – ona chce zadowolic człowieka, żeby mogl się Cieszyc z tego ze ja ma.
[/FONT][B]
[B][FONT=Times New Roman]Albinka czeka na swój dom. DOM jedyny, wymarzony, wytęskniony .[/FONT][/B][/B]
[FONT=Times New Roman]Sunia jest zdrowa, jest zaszczepiona, WYSTERYLIZOWANA, zaczipowana, odrobaczona.

Kocha ludzi, kocha inne psy i koty, a nade wszystko kocha dzieci. Ale czy ktos pokocha ją?[/FONT][/COLOR][/CENTER]
[CENTER][FONT=Times New Roman][B][COLOR=black]Najlepszy dla Albinki byłby domek z ogródkiem i o takim miejscu dla niej właśnie marzymy.[/COLOR][/B][COLOR=black][/COLOR][/FONT][/CENTER]
[CENTER][COLOR=black][FONT=Times New Roman]linki do filmików z Albinką:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ePMyOC-MD5k[/url]
[url]http://yfrog.com/5zimg0013z[/url]
[url]http://yfrog.com/13img0012z[/url]
[url]http://yfrog.com/j3img0011z[/url][/FONT][/COLOR][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]Odrobaczenie:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Times New Roman] tak
[B]Odpchlenie:[/B] tak
[B]Szczepienie:[/B] tak
[B]Sterylizacja:[/B] tak[/FONT][/COLOR][/CENTER]
[CENTER][B][COLOR=green][FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji -[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black]
[/COLOR][B][COLOR=navy][FONT=Times New Roman]609-890-204[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER]
[CENTER][FONT=Times New Roman]Proszę nie dzwonić jeśli jedynym Państwa zamiarem jest wsadzenie tej suni do kojca - szkoda czasu ponieważ nie wydajemy psów do kojców ![COLOR=black][/COLOR][/FONT][/CENTER]
[CENTER][FONT=Times New Roman][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=navy]Albinka obecnie przebywa w domu tymczasowym w katowicach, gdzie czeka na ten jedyny domek.[/COLOR][/B][COLOR=black][/COLOR][/FONT][/CENTER][/CENTER]
[B][FONT=Times New Roman]Albinka ogłoszona na Erke jest tu :[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman] [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]alegratka.pl [/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]cafeanimal.pl - [/B]
[B]adopcje.org – [/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]e-zwierzak.pl - [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]przygarnijzwierzaka.pl – [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]szerlok.pl – [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]pineska.pl – [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]pajeczyna.pl – [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]drobnecentrumofert.pl:[/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]kupsprzedaj.pl [/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]kupiepsa.pl – [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]morusek.pl - [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]ojej.pl – [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]ojoj.pl – [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]olx.pl -, [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]owi.pl [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]warsza.pl:[/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]krakusik.pl:[/B]
[B]eoferty.com.pl - [/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]adsy.pl –[/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]petsy.pl -, [/FONT][/B]
[B][FONT=Times New Roman]rozglos.net -:[/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]gablota.com - [/B]
[B]i-bazar.pl - [/B]
[B]portalogloszen.pl - [/B]
[B]ogloszeniakrakow.pl:[/B]
[B]krakowmiasto.pl:[/B]
[B]adin.pl [/B][B][/B][/FONT]
[B][FONT=Times New Roman]ogloszenia.e-gratka.info:[/FONT][/B]
[FONT=Times New Roman][B]mamoferte.pl - [/B]
[B]najpewniej.pl:[/B]
[B]top-ogloszenia.com:[/B]
[B]twojeanonse.com:[/B]
[B]petworld.pl:[/B]
[B]krakow.cwirek.pl:[/B]
[B]doadopcji.pl:[/B]
[B]psiamania.pl:[/B]
[B]darmobranie.pl:[/B]
[B]nasipupile.pl:[/B][/FONT][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]

[/FONT][/COLOR]
[B][U][FONT=Times New Roman]Bradzo proszę o Allegro i gumatree dla Albinki ;-)[/FONT][/U][/B]

Posted

[quote name='Cleo2008']Nie boicie sie ze po petycji jakas madrala po prostu zamknie to schronisko???[/QUOTE]

Zapraszam Cie na watek tego "schroniska"

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odeszła-za-TM-*-*-*-czy-inne-też-odejdą[/URL]

Tam jest wszysko wyjasnione co i jak.

Posted

I u Albiniatka tez zaprosze. Albinko wiemy ze Ci dobrze u Jaagi i jej mamy, ale nie naduzywaj goscinnosci juz moze, co? Badz dobrze wychowana suczka, spakuj zabawki i idz juz do siebie :cool3:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/194787-*R%C3%B3%C5%BCnisty-bazar-na-kieleckie-biedy-w-ogromnej-potrzebie.-Do-14.11-do-21.00.-ZAPRASZAM?p=15567356#post15567356[/URL]

Posted

[quote name='erka']Niestety , jak dotąd zero odzewu zogłoszeń:(.[/QUOTE]
Erka ktos pokocha tego psiego anioła.

Ja mam pytanie czy Albinka ma allegro???
Jesli nie czy ktos moze jej zrobic.

Posted

Teraz będzie jeszcze gorzej, fatalne wieści, Albinka ścięła sobie chyba na szkle prawie dwa palce z tej niesprawnej łapki, jutro trzeba jechac amputowac resztki, bo wyglada to nieciekawie:(:(:(.

Posted

[quote name='erka']Teraz będzie jeszcze gorzej, fatalne wieści, Albinka ścięła sobie chyba na szkle prawie dwa palce z tej niesprawnej łapki, jutro trzeba jechac amputowac resztki, bo wyglada to nieciekawie:(:(:(.[/QUOTE]
Jak tyle nieszczesc moze spasc najedna sunie ;-(

Posted

[quote name='erka']Teraz będzie jeszcze gorzej, fatalne wieści, Albinka ścięła sobie chyba na szkle prawie dwa palce z tej niesprawnej łapki, jutro trzeba jechac amputowac resztki, bo wyglada to nieciekawie:(:(:(.[/QUOTE]
Rrrrrany.....

Pzdr.

Posted

Byłam u mamy. Pojedzie z Albinka dopiero jutro, bo dzis tak boli ją kręgosłup, że nie da rady. Andrzej własnie zawozi Sonię, więc mama musiałaby wracać taksówka. Czyli dzwigać 17 kg Albinkę do taksówki, bo pod lecznicę nawet nie ma jak podjechać. Albinka bólu i tak nie czuje, a jest zabezpieczona lekami.